Ahoj, pred troma tyzdnami sme si kupili steniatko maltezaka aj s papiermi, cize povaha a vyzor ma byt po uspesnych rodicoch,ktorích sme videli aj na zivo. Fenka bude len ako nas damaci milacik a clen rodiny ,cize nie na vystavy. Ako sa s nami viac spoznava je divokejsia a divokejsia
A stale len kuse ( kvôli hre ) . Uz sa zacina prejavovat aj jej povaha. Je velmi zlata ale ked vidi papuce tak ju nic ine nezaujíma. Tak sa Vas pytam, vyrastie z tejto hyperaktivity a toho hryzenia vsetkeho co jej pride pod nos? VIETe mi poradit aj nejake vychovne centrum v Ba ak by to neprestavalo?
Príliš hyperaktívne šteniatko
uz su hyperaktivne aj steniatka? :D Prepac, trosku som sa zasmiala. Je to proste steniatko, tie zo zasady vsetko hryzu. Pockaj, ked bude menit chrup ;)
Kupte jej hracky, ktore moze obhryzat a hned v zarodku ju hreste, ak robi nieco, co nema. Musite sa s nou co najviac hrat, aby sa unavila a potom bude spinkat ako babatko :)
Urcite si kupte nejaku knihu alebo nastudujte aspon zaklady vychovy psa (ak je to vas prvy psik).
Zo skusenosti mozem povedat, ze najdolezitejsie pravidlo je doslednost. Uvediem priklad:ak nechces, aby pes chodil na gauc, nedovol mu "vynimky". Pes nerozumie vynimkam. Tak isto ak ho cvicis akykolvek povel (napr. "ku mne"), dobre si rozmysli, kedy dany povel povies a potom musis trvat na tom,aby urobila, co ma prikazane.
Inak zelam vela stastia a hlavne trpezlivosti pri vychove :)