Mam 24 rokov, nikdy som nemal ziadny vztah a cim dalej ma to viac trapi. Nemam rad prave toto obdobie Vianoc, obdobie kedy mi to chyba najviac. Nepamatam, kedy som sa naposledy vobec rozpraval s nejakou zenou, resp. dievcatom, mozno este na zakladnej. Nemam vela kamaratov, len par s ktorymi zvyknem chodit von (restauracie, cluby a tak..disko nemusim). Neviem zaujat nejake dievca, kedze ani nemam velmi nejaku prilezitost prist s nimi do styku...uz aj ked sa naskytne nejaka prilezitost tak sa stale ako keby zlaknem a neviem co povedat, neviem sa len tak dat do reci s niekym. Mozno ze keby sa ku mne aj nejaka ozvala, tak by som nevedel co povedat, resp. rozvinut rozhovor. Som proste neschopny pri zenach a vobec pri cudzich ludoch, neviem sa otvorit...niekedy ani pri tych ktorych poznam, som tichsi a hanblivejsi...v rozpravani mi nepomoze ani ked si vypijem, s hanblivostou uz skor :). Co je najhorsie tak ani neviem co mam napisat dievcatu len tak na chate (azet), vobec ma nic nenapada, okrem "ahoj", na co mi hadam ziadna v sucasnosti neodpise. Som proste neschopny v tom ako zaujat zenu a skontaktovat sa s nou. Da sa to vobec nejako zlepsit?, pretoze podla mna som v tomto absolutne strateny :).
Neschopny
tak neviem no, aj teraz cumim na ten chat, pozeram kto co pise, prezeram si profily a okrem pozdravu ma nic ine nenapada co by som napisal, asi som strateny pripad :D.
tu stranku (akozbalit.sk) som uz davnejsie videl, ale nejak nepomohlo :D..
ahoj, podobne problemy som mala aj ja s komunikaciou s chalanmi, ale casom pomocou netu a situacii kde som nemala inu moznost ako komunikovat, ked som nechcela vyzerat ako nejak trhnuta :D ... bojuj s tym, zacni napr. naozaj tym netom a pis ovela viac ako len ahoj, skusaj, co mozes stratit? ale vazne co? nic. kolko ti neodpise a kolko ti odpise na tom velmi nezalezi, ide o teba aby si nemal z nich taky stres a nie o to ci niekoho na nete najdes na vztah alebo co...odporucim ti stranku akozbalit. sk, niekedy ich hlasky pri pisani na nete su podla mna dost blbe, neodpisala by som :D, ale inak maju podla mna v nas zenach prehlad :) a vedia co na nas plati...ani ja zatial nie som nejaka mega sebavedoma a stale ked sa ocitnem v blizkosti niekoho kto sa mi paci tak mam chut zutekat a chovam sa ako autista :p, na tom este budem musiet popracovat lebo takymto stylom si ma nikdy nevsimnu ti, ktorych si vsimam ja, vela stastia ;)
Otvoriť sa znamená pristúpiť k tomu druhému a začať sa s ním baviť bez obáv, že sa znemožníš a že sa strápniš. Ponúknuť samého seba a to bez ohľadu na to, že z toho niečo budeš mať. Zostať nedotknutý tým, že to vyšlo, ale aj tým, že to nevyšlo. A neprestávať to skúšať znovu a znovu. Iba to ťa naučí komunikácii s tými druhými a aj samého so sebou. :o)
Ak niekto potrebuje mať navrch nad tým druhým, je to znakom toho, že sám je slabý a potrebuje si svoju moc dokázať aspoň takýmto spôsobom. ;o)
nuz, dal som ti konkretne tipy ako na to, zvysok uz je na tebe. najlahsie je vyuzit ocarenie zenou zo svoj prospech. za pekny kompliment ti po nose neda, nemas sa coho bat. vyber si taku situaciu, aby ste boli sami - nie s jej kamoskami, ani s tvojimi kamosmi okolo.
ani nebudes vediet ako a zrazu sedite v kine, ty mas jej ruku vo svojej a robis jej na dlan 'varila mysicka kasicku'. :-)
to su prirodzene veci a casom sa rozvinu. na tom trvam. niekto len potrebuje viac casu ako iny. mne to trvalo 22 rokov, napriklad.
Preto sa treba začať zdržiavať v zmiešaných komunitách , a na to sú ideálne krúžky, jazykové a pohybové kurzy. Alebo cirkevné spoločentva, záujmové združenia , občianske združenia atď atď etc
wreck: "s vekom sa to zlepsi. je to kombinacia urciteho osobnostneho vyzretia, skusenosti a zdraveho sebavedomia. mas cas."
nemyslim si ze mam cas, kedze moj brat ma nad 30 a v zivote mal len 1 vztah, a to vtedy mal menej rokov ako ja teraz, a odvtedy nic...
anjelik *: ja druhych pocuvat viem az prilis dobre, rozvinut rozhovor otazkami nemam problem, len problem je nieco len tak od seba povedat, niekedy ma absolutne nic nenapada a niekto vie kecat o somarinach cely vecer, az ma hlava z toho boli..co presnejsie znamena "otvorit sa" ?
no ja ani nemam moznost sa s akym dievcatom porozpravat, kedze prv je potrebne nejaku oslovit, co je najvacsi problem, tam uz vobec neviem ako a uz vobec co povedat..keby mi prislo nieco schopne na rozum tak nie je problem to dostat zo seba, len nejak nic neprichadza...
bude to asi aj tym ze som chodil na skoly, kde boli iba chlapci..
asi ze.
Wreck, prečo treba, aby žena počas rozhovoru nebola príliš sebaistá? Je to potom jednoduchšie, keď má muž navrch? :o)
Umenie komunikácie je hodne aj o umení počúvať a to počúvať s porozumením. Potom nie je problém správne zareagovať. Ale ak ty väčšinou času máš v hlave jedinú myšlienku..panebože, čo ja na to poviem, tak to je jasné, že rozhovor viazne. :o) Problém u teba je práve v tom, že sa nevieš tomu druhému otvoriť... a že sa otváraš iba svojmu strachu zo zlyhania. Toto musíš zvládnuť a až potom sa staneš pre druhých vyhľadávaným spoločníkom. Netreba tlachať s dievčatami o tom, že majú úžasné vlasy a ktorá žena je pre teba tá najúžasnejšia..stačí počúvať alebo čítať, čo ju zaujíma a nechať ju sa prejaviť. O to ide každému...možnosť sa prejaviť a to slobodne. Následne uvoľnenosť toho druhého vytvorí aj v tebe priestor na odozvu a nebude to nijak silené. :o)
Alebo skus hrnciarsky kruzok, s tym bojovym umenim som to kedysi skusal a skoncil som ako zamrznuty pocitac na ktory nejaka baba krici : no zautoc, kry sa a pod, ....sa to niekomu hovori ked je clovek rad, ze pred nou zvlada vobec dychat ;)