som vydata 6 rokov a mam pocit že naše manželstvo chradne.Manžel ma zvlaštnu povahu je velmi sebecky a najvačši problem je v tom že on si mysli že je skvely otec a manžel.Nikdy si neprizna chybu a všetku vinu vždy hadže na druhych ,na mna,na deti na všetko naokolo.Starši synček za nim ani mocnechce ist už ,nemaju žiaden vztah.Dalši problem je to že on strašne vela rozprava o tom čo treba spravit,ako to spravit ale vždy to nakoniec urobim ja lebo " skutek utek " :(Proste kopa reči a nič urobene,pritom ked mu to poviem tak začne utočit na mna že ja deti nechcem a nechcem sa o ne starat ,pričom ja nič nehovorim a staram sa o ne lebo som na materskej a vlastne všetko sa toči okolo domactnosti a deti.stale niekde vonku lieta ani sama neviem kde a už sa o to ani nezaujmam lebo ma bud oklamal alebo zatajil. Niekedy začinam rozmyšlat ked mi to tlče do hlavy aka som neschopna či je ozaj chyba vo mne alebo nie.Lebo mi to niekto rozprava furt aj sama začnem tomu verit . A najlepšie je ked mi hovori že v robote sa mu smeju že je podpapučak a pritom ,som s detmi len ja a o všetko sa staram .
Kto je nenormalny ja či on?
no snim sa pracovat neda,lebo on žiadny problem v sebe nevidi ,on si mysli že to je všetko len moja vina lebo ja vyhladavam na nom chyby ktore on nema lebo on je idealny.Ja si svoje chyby uvedomujem ,ale jeho nedostanem nikde.Stači mi len to že starši syn nechce pri nom byt ani snim nikde ist .A to ho ja nijako neovplyvnujem ,ale vždy sa obrati na moju stranu,nechapem prečo ,ved je to jeho otec.
možno si sa snažila zmeniť nesprávnym spôsobom. Áno, máš očividne problémového muža, ale minimálne skúsiť to zachrániť sa vždy oplatí. Nechaj si ale poradiť od ľudí čo sa rozumejú vzťahom, aby si vedela na čom máš pracovať.
snažila som sa aj zmenit sitauciu aj seba ,ale potom to skonči tak že mi začne "vyplakavat" že si ho nevšimam a nič mu nepoviem.Ked mu poviem zase mi vykrikuje že mu rozkazujem a buzerujem ho.Neviem kedy robim dobre.Ja sa staram viac o deti a o seba.Ja mam sebavedomie nizke viem to o sebe a malo si verim.A on zas si mysli že je majster sveta a je najmudrejši na svete.Typ všade bol a všetko vedel a všetci okolo su hovna a nič nevedia.POtrebuje svoje pohodlie a radšej spi v obyvačke len aby sa nemusel budit k detom napriek tomu že som ho o to prosila.
podľa má problém so sebavedomím a kompenzuje si to takýmto správaním. A ty ho máš zrejme tiež, a preto si to všetko necháš. Ste sa pekne našli.
Povedala by som, že ste blázni obaja ;)
Tu nie je priestor na postačujúcu diskusiu k tvojmu problému. Ale zrejme máš na vašich problémoch rovnaký podiel ako on. A ak nie rovnaký tak minimálne nezanedbateľný.
Podľa by si mohla navštíviť psychológa a snažiť sa mu čo najpresnejšie a najobjektívnejšie popísať svoje správanie, aby ti vedel poradiť čo treba zmeniť aby sa zmenil aj tvoj manžel.
Bez zmeny svojho správania nemôžeš očakávať zmenu druhej osoby. Ty tu píšeš, ty chceš tento problém vyriešiť, ty si v tej situácii momentálne "hrdina" alebo tá múdrejšia, ale iná možnosť ako začať od zmeny seba nie je... A ver mi, ak ty budeš pracovať na sebe a svojom postoji k nemu, je možnosť, že tvoj manžel sa zmení rýchlejšie a ľahšie než by si čakala.
Obviňuje ťa z veci ktoré robí on, aby si mala výčitky svedomia. Lebo najlepšia obrana je útok :) stavím sa že ťa aj podvádza. Si mäkká a jemu to vyhovuje.