Čo robiť pri podozrení na kúpený falšovaný med z trhu

Príspevok v téme: Čo robiť pri podozrení na kúpený falšovaný med z trhu
onyx

Včera som kúpila med /vraj deklarovaný lesný SK/ a chuťovo ani fyzikálne vlastnosti sa mi nepozdávajú. Napísala by som aj firmu /ak niekto kupuje na trhoch, tak možno pozná - zelená etiketa, predával ho každý, vtipné, že pri každom predajcovi med mal iné sfarbenie pri tom istom druhe, hoci ten istý ´včelár´/, ale možno iba predávajúci si chceli prilepšiť...

Problém je, že tinktúru ani atramentovú ceruzku teraz nezoženiem, a neviem, ako ho ísť vrátiť. Alebo, či med v poslednej dobe je iba taký hnusný a jeho chuť je iba výsledok doby... skoro ako zázrak kúpiť chutné mäso v obchode...

Mal niekto skúsenosť s reklamáciou "medu" z trhu ? Alebo kupoval ten istý od rovnakého výrobcu ?

quako

Tam je ťažko niečo reklamovať
Niekedy falošný med je chutnejší ako pravý
Záleží kde sa tie včely pásli,ináč chutí,iné sfarbenie a inú konzistenciu má med lúčny,iný je repkový,iný agátový a hlavne iný je ten tmavý a najdrahší horský,čo sú vlastne pozbierané výlučky-sladké exkrementy vošiek
..a to ešte nehovoríme o mede z kontaminovaných,čerstvo pesticídmi postriekaných polí a lesov
ideálne je konzumovať med od kamaráta včelára,z toho istého súdka z ktorého on berie pre vlastnú spotrebu
s takého medu mi predvčerom môj kamarát odlial
nie z toho,čo má na predaj..

ja domi

minule o tom vraveli v televiznych novinach na markize ze ako sa to ma reklamovat len uz neviem co presne. Ale ak tam mas vyrobcu aj firmu tak by som napisala na potravinovy urad a poslala na nich kontrolu :)))

menoto

Treba najst si vcelara, alebo zacat niekoho podporovat aby ten med produkoval, je to robota z tym a preto treba cloveka ktory sa tomu zacne venovat, podporovat.
med je medecina nenahraditelna.

phoe

A čo robiť v tvojom prípade? Asi už nič, nekupovat neznámy med a hnusny vyhodiť a pánovi sikovnemu spraviť primeranú reklamu