Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závislosť, ktorej sa neviem zbaviť

Príspevok v téme: Závislosť, ktorej sa neviem zbaviť
Chloeee

Takže mám problém s jedením. Ja ani vlastne neviem či to je nejaký problém, ale podľa mňa to nie je normálne. Neustále myslím na jedlo, nonstop celý deň. Najhoršie na tom všetom je, že ešte aj pracujem v reštike. Jesť prestať nemôžem, tak ako sa mám toho zbaviť. Jem stále, ešte aj keď zaspávam. Už je mi zo seba zle. Strašne veľa kíl som pribrala. Hanbím sa za seba. Prišla som o priateľa. Zavinu dávam tomu tú svoju chorobnú závislosť na jedle. A každý deň začínam s diétou. No tá mi bohužiaľ vydrží maximálne do večere. Chcem už konečne prestať myslieť neustále na to čo budem jesť, niekoľko krát denne sa vážiť, neustále pozerať do zrkadla s výčitkami aká som tučná. V poslednej dobre nemám ani chuť chodiť von medzi ľudí lebo si pripadám neskutočne tučná a obrovská. Stále si vravím, že preto nemám priateľa lebo mám obrovský zadok.

alenisko

Ahoj! Mam podobne problemy, presla som si cez ortorexiu, cez anorexiu az k nabehu na bulimiu.. teda najskor som stale kontrolovala, co, kolko a kedy zjem, potom som tie porcie zmensovala, zmensovala a vela pri tom cvicila. Prisla som o menzes, rozhodila sa mi hormonalna sustava a kopec inych problemov, s kt. bojujem dodnes. Na prikaz lekarky som musela pribrat 10 (!)kil za3 mesiace, inac by ma zavrela na psychiatriu... tak som pribrala a aj sa mi to pacilo. Lenze vaha sla hore a hore, pribrala som az 20 kg a to uz bolo moc... mala som zachvaty prejedania, vlastne som ani nevnimala, ze jem, len ked mi prislo zle, uvedomila som si, ze uz viac nemozem jest. Nevracala som, no robila som to tak, ze ak som bola plna, jedlo som v ustach pozuvala a vyplula. Stale som myslela na jedlo a strasne ma to obmedzovalo. Pomohli mi pri tom konicky, bicyklovanie, posilka, kamarati, citanie knih,.. proste som svoju mysel musela zamestnat myslienkami na nieco ine. Dost pomaha aj terapia, ak nechces psyhologa, najdi si kamosku, hoc aj cez internet a vykecaj sa jej. Problemy s jedlom mavaju psychicky povod - nezazila si nejaku traumu, sok, cosi, co ta vnutorne poziera? Dostan pod kontrolu svoje emociea pojde to aj s jedenim, uvidis, bude dobre :-). :-) ak ches, mozes si upravit jedalnicek, chodit na prechadzky, bicyklovat, plavat, behat, skakat, tancovat.. len sa hyb, neuveris, ale pohyb lieci :-) je to boj na dlhe trate no ja verim, ze to zvladnes, tak hlavu hore a hor sa do nejakej aktivity! :-). A chalanom sa netrap, ak ta ozaj nechal pre vahu, tak za to absolutne nestal, pride lepasi, uvidis :-) a inac, par kg navyse je zdravsich ako par kg menej :-). Tak hlavne mysli pozitivne, najdi sicinnost, co ta bavi a tes sa zo vsetkeho, co sa da! :-)