Ahojte...už dlhodobo ma trapia iste problemy, s ktorými si neviem dat rady a povedala som si že to konečne začnem riešiť - teraz alebo nikdy...Rozhodla som sa, že vyhladam pomoc psychologičky...tak som si našla na nete nejaké číslo....Problém je v tom, že mám strach tam vôbec zavolať...Povedala som si, že sa tam pôjdem pozrieť osobne, pozriem sa čo tam má napísané na dverách a tak, ale prišla som tam a nedokázala som ani vkročiť do tej budovy...ďalšia vec je, že neviem, ako ta osoba vyzerá a je to taký zvláštny pocit rozprávať svoje intímne veci nejakej neznámej osobe, čo ked mi nebude sympatická? Ale viem, že už takto dalej žiť nedokážem, prosím poradte mi, čo mám zo sebou robiť.
Ako nabrať odvahu k psychologovi?
Nasla som nejaku starsiu temu, kde sa o p. Sutorovej pise ;)
www.zdravie.sk
to naozaj zalezi od tvojho konkretneho problemu, ze ako si dohodnes dalsie stretnutia. Ked sa porozpravate, ona uz bude vediet, ci ta zavola na sedenie raz za tyzden alebo raz za pol roka :) Neboj sa, len jej doveruj.
Videla som tu pani, na mna posobila milo. Moze mat tak cca 45-48 rokov, hnede vlasy polodlhe, k svojmu veku decentne a pekne upravena (aspon podla toho, co som dvakrat videla :D ). Mila k ludom okolo seba....posobi prijemne podla mna. Napis potom svoje dojmy z nej ;)
Ďakujem ti za informácie. A nevieš náhodou, či je mladšia - staršia? Myslela som že sa tam chodí častejšie, raz za dva mesiace sa mi zdá dosť málo.
Aha, az teraz som si vsimla, ze ides k Sutorovej. Hmm, s nou nemam osobnu skusenost, ale kamaratka tam chodi a povedala, ze zatial sa nejak nepohli z miesta, ze pred tym mala o trosku lepsiu psychologicku. Viac jej prosto sadla ina, len sa stahovala a uz k nej nemohla chodit. Pri objednavani nemusis hovorit dovod navstevy, jednoducho si dohodnete termin a o probleme sa rozpravate az ked prides. Kolko budes mat sedeni, to zalezi aj od toho, ci ti sadne, ci budes spokojna a hlavne, ci dany problem bude vyzadovat pravidelne navstevy. Kamoska tam chodi raz za dva mesiace.
Ja som chodila k Vaclavkovi do Povazskej Bystrice, kym som byvala dlhodobo na SR. Velmi mi pomohol, ma dobry pristup k pacientom, avsak ma toho neskutocne vela, je dost problem vychytat u neho volny termin. Ale, odporucam ho, aj ti Sutorova nesadne :)
Nemusis sa naozaj bat :) Dokonca sa jej mozes hned aj zverit so svojimi obavami, ze nevies ako to bude prebiehat, ze si este nikdy nebola u psychologa. Uvidis, ze ta psycholog hned povzbudi tymi spravnymi slovami, urcite je zvyknuty, ze nie kazdy k nemu vbehne s takou vervou ako napriklad ja :D Ja som sa tak tesila na ten "pokec", ze som tam naozaj isla velmi odhodlane.
Psychologovia (aj ked nie mozno vsetci) sa snazia na sedeniach vytvorit prijemnu atmosferu, aby si sa citila pohodlne, aby sa ti dobre rozpravalo....Stoji to naozaj za to nabrat odvahu a vyskusat
Ďakujem za povzbudenia. Volá sa Mgr. Lucia Šútorová a je to v Žiline. A môžem sa ťa opýtať, ako si sa tam objednávala (myslím, či už pri objednávaní treba povedať dôvod) a ako prebiehalo prvé stretnutie? A počet sedení mi navrhne ona? Rada by som vedela nejaké podrobnosti, ako to tam funguje.
Napis ku komu chces ist, mozno k nej niekto chodi a povie ti nieco o nej. Alebo napis do akeho mesta k niekomu chces chodit. Je nas tu dost, co chodime k psychologovi ;)
Pamatam si, ako som sa dva tyzdne pripravovala na to, ze zavolam a objednam sa. Takze ti velmi dobre rozumiem. Tiez som nevedela kto to je a ani ako vyzera. Ale odvahu mi dodalo prave odporucanie, ze je fakt dobra. A tak som to skusila. Uvidis po prvom sedeni. Nemusis hned vsetko vyklopit. Ak sa budes citit prijemne, myslim, ze si aj sama budes pytat dalsi termin. Ak nie, tak sa jednoducho podakujes a povies, ze si uz dalsi termin neprosis. Dnes sa na to pozeram ako kopec zbytocneho stresu pre nic.
Drzim ti palce!
Psychologovia maju zvacsa aj mailovy kontakt. Napis jej a dohodni si stretnutie. Uvidis aka budes rada, ked budes mat prvu navstevu za sebou. Su to ludia z masa a kosti, su nauceni na to, ze sa ludia na nich obracaju aj s intimnymi vecami, niekedy su jedini co sa urcite veci dozvedia. Ked to odkladas, len si sama sebe skodis. Oni vedia aj to,ze psychoteraput si musi s klientom sadnut a ze niekedy si proste aj nesadnu a oni to vedia aj sami povedat a pripadne navrhnut zmenu. Nemas proste co stratit ked tam pojdes a aj vojdes.
Zavolaj tam, objednaj sa. Neuvidí ťa, mozes kedykoľvek položiť ak sa zlaknes a nič sa nestane. A ked sa objednas, sice tam ísť nemusíš, ale na druhej strane ťa to možno donuti tam ísť. A ked tam zvladnes ísť raz, druhýkrát to bude ľahšie.