Zamestnavatel ma nechce pustiť do školy

Príspevok v téme: Zamestnavatel ma nechce pustiť do školy
nepodstatna1

Mám taký problém , externe študujem na SPU (1rok.).Som zamestnaná v jednej spoločnosti, cca 4 mesiace ( už nie som v skušobnej dobe ) . 13.14.15.16.1.2014 potrebujem isť do školy, ale zamestnavatel mi nechce dať dovolenku, resp. v zmluve mám že v istých dňoch si nemožem vziať dovolenku. Vypoveď už dať nemôžem lebo nie je 1vého. Ci by sa dala dať výpoveď dohodou - neviem či by si dovtedy dokázal najsť náhradu. Na PNku sa nemôžem dať lebo mám ešte detského lekára, samozrejme možem prestúpiť k normálnej , ale bojím sa že by mi počas tých dni prišla kontrola a jabolav Nitre.

Tak sa vás pýtam , aku mám možnosť isť do školy ? Čo možem vymyslieť ?

Čo by sa stalo , ak by som len tak neprišla do práce? , zamestnavatelovi by som to oznámila ...

Alebo čo by sa stalo , ak by som sa dala na PNku a prišla by na to kontrola ? Aka je pokuta ?

Prip. je dajaká iná možnosť ?

Za vaše rady velmi pekne dakujem , lebo neviem tento problém vyriešiť :)

0vecka

to je jedno je to relana situcia mozes sa zaseknut vo vytahu v opustenej budove bez mobilu... napr vysoka skola v decembri po skuskach... nemozes za to a nemas to ako oznamit?

mozu ta za to vyhodit?

A tym zaspatim som myslel nejaku chorobu popripade ti niekto bez tvojho vedomia dal do pitia nejaky prasok na spanie...

sdgsdgs

0vecka: mozu, lebo ona ani nikto nema dokaz ze sa to naozaj stalo, ani ziadny paragraf od lekara. ale zamestnavatel ma dokaz ze v praci nebola a nerobila svoju pracu

Prezyvka55

0vecka za zaspatie je absenca, na koleno treba papier od lekara, zaseknutie vo vytahu no minimalne by bolo treba kontaktovat sefa ze bude meskat inac absencka.
Riesenie tychto situacii nie je take zlozite, vacsinou je to vsetko absencka :D

0vecka

inaq by ma zaujimalo ako by to bolo kebyze povie napr ze sa zasekla vo vytahu (popripade si vytkla clenok na turistike atd, aleob vecer zaspala a prebudila sa az o 4 dni) a teda nemohla tie 4 dni prist do prace. Stat sa to mohlo a nikto jej nedokaze ze nie... Mozu ju vobec v takom pripade vyhodit?

Prezyvka55

kablica nech ju da k sudu a tie skody jej dokazuje :D urcite nema ten zamestnavatel nic ine na praci len aby sa s stymto babral.. ale inak v teoretickej rovine mas pravdu.

kablica

daj si pozor na klauzulu v pracovnej zmluve, ci nie si povinna nahradit skodu, ktoru sposobis nepodlozenymi absenciami vo vypovednej dobe....

phoe

Ked máš zmluvu do 31.1. tak od 1.2 si samozrejme nezamestnana. Pokial ti je jedno že ťa vyhodia, tak proste už neprid do práce. Absencia dnes uz nikoho netrápi. Ja by som sa pokúsila o rozviazanie pracovného pomeru dohodou, ak to nevezmu tak proste neprides. Len potom tie papierovacky, asi budú robiť problémy. Mimochodom zohnať náhradu určite nebude problém.

Prezyvka55

nepodstatna1, no ak mas normalnu pracovnu zmluvu tak na ocrky a osetrenie narok mas v hocakom veku.

Inak v praci ta nemozu veznit, aj ked mas zmluvu tak vzdy mozes odijst alebo neprijst do roboty. Inak plati tak ako hovoris.
Poznam zopar ludi co sa im nepacilo v praci a uz tam ani neprisli a vypoved im potom poslali postou :D

nepodstatna1

Prezyvka55 si môj poklad , ďakujem :) Urobím to tak ako si mi radil :) Nech si na mňa nájdu náhradu :P

Inak keď mi zmluva končí 31.1.2014 , znamená to , že 1.2.2014 nemusím isť do práce ? alebo je tam výpovedná lehota ?