Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cim nahradit pecivo?

menoto

Pecivo nasi predki pouzivali akurat ho pouzivali ako cast delenej stravy : nejedli napriklad chleba surovy zo zemiakmi, robili si hrianky - tosty.

Kup si chlebopec na pecenia chleba, rob si chleba sama doma.

GoFruit

Zuzi ale ked jes ovocie nemusis tak strasne dodrziavat pitny rezim. Ved ovodie je z 80 az 90% voda. Ja sa napijem vody rano nalacno a potom najskor po pol hodine zacnem s ovocim a po ovoci uz nepijem. Ovocie sa nema s nicim miesat aby nekvasilo a nenafukovalo a to myslim plati aj pre caje. Ak pises ze ta nafukuje tak je dost mozne ze ovocie nespravne konzumujes. Mozno nemas ešte vytravene z predoslej vecere a zmiesa sa ti to a kvasi to. Ovocie len nalacno tz ze po akomkolvek varenom jedle minimalny odstup aj 4 hod a ak si mala maso tak aj 5 - 6 hod. Ak zjes veceru o 19 a ides spat do 3 hod tak si ju nevytravila ak si nemala nejaku zeleninu.....
Akv tele ovocie nafukuje teda kvasi znamena to len jedine - spinave zanesene čreva. Stolica ma byt toľkokrát denne kolkokrat jes. Tak ak mas 3 jedla a ides na velku len raz denne tak sa s tebou ovocie kamaratit nebude. Ovocie je to najprirodzenejsie pre ludi a velmi setrne k traveniu.

TinaM

No my sme len na zaciatku "zdraveho stravovania". Nas zivotny styl je zatial velmi zly-na ranajky kavu, potom az obed. Ale chceme to zmenit.

zuzi74

GoFruit,ale ja som nepisala, ze nechcem chodit na wc a ani to nepokladam za vyhru. Mna rozky velmi zapekali, preto som zmenila stravu. A k tomu kazde rano si davam nalacno lyzicu lanoveho oleja, aby bola stolica pravidelna, to je velmi dolezite.
A nastastie mam aj vlastny mozog, preto som to ovocie nie raz vyskusala, ale ked pijem potom vodu, caj, proste cokolvek tekute, zacne ma boliet brucho a prehana ma. Preto som pisala, ze by som stravila 1/2 dna na zachode.

GoFruit

TinaM to je ok ja chapem ze cez internet to moze vyzniet inac. Napis co ranajkuje tvoj priatel. On je bezglutenove veci alebo neje ziadne pecivo?

TinaM

GoFruit prepac, tiez som to nemyslela v zlom. Len som uz niekedy unavena z citania milion prispevkov v diskusiach s cielom najst konkretnu odpoved, tak sa priznam, ze mi ani nenapadlo po tom patrat (aj ked je logicke, ze to tu urcite niekde je :)
Odpovedala som ciastocne, ze preco nechcem jest pecivo. Ja ho jest chcem a aj budem, len by som ho rada obmedzila. Len kvoli priatelovi to chcem obmedzit, aby som ho zbytocne netrapila. Ale neviem si to predstavit, bez chlebika s maslom, sunkou, pomazanok...ach jaj. Asi zacnem piect :)

Lulu2011

to je od teba mile, ze kvoli priatelovi chces obmedzit pecivo aj ty :) celkovo si myslim, ze zivot je zdravsi bez lepku, len co s tou chutou na cesrtvy chlebik, och :) ja som si dva krat kupila ryzovy chlieb zvyknu ho mat v specialnych bio obchodoch na objednavku a teda nechutnejsiu katastrofu som nejedla :D radsej si kup spaldovy, je tam sice nejaky ten lepok, ale nie v takej miere a je zdravsi a aj chutný, mne chuti velmi no a na veceru kludne suchare nepšenicne ryzove

GoFruit

Kazdy cita len to co ma v sebe. Tym ze som napisala ze ma ta tema este aj rovnaky nazov som pisala len o jednej teme a zmienku o milion temach si si domyslela.
Ja tu nebudem presviedcat ako som to myslela. Bola to dobre mienena rada lebo ta tema tu fakt bola velmi dobre rozobrana.
Ano rozky a chleba su super lebo zapekaju, a este ked sa chlieb spoji so syrom tak toje parada... gluten lepi creva a zaroven chlieb a obilniny odvodnuju preto netreba chodit na wc. Aka vyhra. Ja jem cele dni len ovocie a zeby som chodila viac na wc sa neda povedat prave naopak curam ovela menej ale tiez tu nejdem o tom presviedcat. Je to proste uplne jednoduche vyakusat a kazdy mame vlastny mozog a prave aj na to aby sme hladali co nam vyhovuje.

zuzi74

GoFruit, prepac ze sa do toho miesam, ale mne tvoja odpoved tiez vyznela asi tak, ze naco tu zaklada temu, ktora je tu uz asi tak x krat zalozena a zodpovedana. Aka rada, taka odpoved, hm.

Ja som tiez prestala ranajkovat rozky a nahradila ich cerealiami s mliekom, ale tiez by som neviem co dala za tie teple rozky:-)Z tych cerealii som stale hladna a naviac mi ani velmi nechutia.
Keby som zase jedla len ovocie a pri tom dodrziavala pitny rezim, tak by som zrejme pol dna presedela na zachode a o jogurtoch ani nehovorim. Ach boze, nie je nad rozky a chleba.