Môj starnúci havo

Príspevok v téme: Môj starnúci havo
ivka113

Ahojte,
chcela by som sa s vami poradiť ohľadom mojej psice milovanej :)
Keďže bude mať v marci krásnych 15 rôčkov, je to moja seniorka a až doteraz bola vlastne bez akýchkoľvek problémov, no v poslednom čase - asi 2 týždne, u nej badám určité zmeny:
1. začína sa mi sem-tam pomočovať, ale to tak raz za týždeň, čiže to ešte nie je také zlé, mám savé podložky pod pelechy aj plienky pre psov keby dačo, takže sme pripravení:)
2. naproti ostatným starším psíkom, ktorí čím ďalej tým viac spinkajú, ona to robí nejako opačne :) teda v poslednom čase je kus aktívnejšia, volá nás jesť aj hoďku predtým, ako chodievame (doteraz to bolo asi pol hoďku:)to ona robieva), aj kus viac pobehuje po byte a tak...
3. vonku sa mi zdá, že je trošku dezorientovaná, doma je ok, ale vonku dajmetomu nezabočí vľavo (kde ideme domov) ale vpravo...
4. a posledné, čo neviem prečo to - často nás volá von, teda ide ku dverám, ako keby jej trebalo čúrať, ale vlastne netreba, lebo sme práve prišli, ako keby zabudla, že sme už von boli...

Papať jej chutí, viac než dosť, nič iné som nezaznamenala. Nejaké bolesti že by mala, som si nevšimla nijako.

Rajzovala som kus na internete, kde som našla akýsi syndrom starých psíkov (ja tomu hovorím tak:), kde sa podobné veci spomínajú, a píšu tam, že sa to dá kus liečiť nejakými liekmi, doplnkami, tak neviem čo mi poradíte, mám ísť za vetom?
myslíte, že bude stačiť až po vianociach, lebo teraz tam bude fofr, a musíme sa trepať niekoľko kilometrov taxíkom k nemu, ona z toho býva dosť vystresovaná...

Inak, som na ňu hrdá, že takéto tieto prejavy staršieho veku sa u nej začínajú až keď má skoro 15 rôčkov, ona je moja zlatá statočná vytrvalka :) vôbec si neviem predstaviť, aké to bude, keď mi odíde :(( už teraz sa toho desím, a najmä aj babka, ktorá s nami býva - sa s ňou rozpráva, chodí na prechádzky...ach jaj, život je pes :)

ďakujem za rady, keď sa s tým niekto stretol, budem rada ak mi napíšete, ako to prebiehalo, resp ako ste to riešili...

TinaM

ivka, naozaj krasny vek psika. Tazkosti, ktore opisujes podla mna naozaj zodpovedaju jej veku.
Ja som sa uz musela rozlucit s dvomi psikmi, tak ti poradim, ako som sa s tym zmierila ja (nechcem nic privolavat, len ti to mozno pomoze sa na tu chvilu, ktora aj tak raz pride, trosku pripravit). Ja som si uvedomila, ze presne tak to ma byt-ze psik s nami prezije krasny zivot a aj krasnu a dostojnu starobu, cely cas ma pri sebe niekoho, kto sa onho stara a sjoti pri nom a potom, ked je cas, v pokoji odide. Musi to tak byt, lebo si predstav, ze by sa psy dozivali viac ako ludia. Kto by sa potom o ne postaral? Ako by to zvladli same? My mame byt ti silnejsi a preto zijeme dlhsie. Svojho psika velmi lubis a ma s tebou krasny zivot, tak sa z nej tes :)
Zelam Vam obom vela zdravicka a este vela peknych chvil.

ivka113

rasu ti nepoviem, lebo to sa nedá rozpoznať :) je to taký mix, oriešok ako sa hovorí, z každého rožku trošku:)
ja si tiež myslím, že to pomočovanie nieje nič, čo by sme nezvládli, skôr či neskôr som to čakala, preto som sa predpripravila :) tiež chodíme 4x denne cikať, ono sa jej to väčšinou stane, keď až veľmi sa nevie dočkať toho svojho jedla, potom sa napapá, a asi jak sa uspokojí a uvoľní, tak vtedy...

kika...

krásny vek, akú máš rasu ? to pomočovanie je v takom veku normálne. Možno treba chodiť von častejšie, my chodíme 4x denne cikať. To že je aktívnejšia je podľa mňa