zdravim, v posledných rokoch som si uvedomil (mám 28), ze moje priority vo vzťahu nie su ani nejaká veľká láska, ani sex, ani iné veci ale na prvom mieste je to aby bola partnerka atraktívna, krásna a robila mi tým prestige v spoločnosti, pred známimi a tak, až potom nasledujú tie ostatné veci, podotýkam ze vo vztahu nikdy nepodvádzam, mal som zatial 2 vztahy,.. je to normálne ??? je to tak aj u vás ? úprimne ??
Som pokrytec?
Ovecka, nikto tu nic nezavidi, neni co, ale autor pise, ze "aby bola partnerka atraktívna, krásna a robila mi tým prestige v spoločnosti, pred známimi". Vsak to je hrozne. On zdegradoval druheho cloveka na vec. A co urobi v 50 alebo aj skor, vymeni ju za inu peknu prenho vec? Ale ved nam to moze byt jedno, nech zije aj s peknou komodou.
Stojim si za tym co som povedala. Aj ked moj terajsi je najfesnejsi spomedzi tych co som mala. Nejak extra som nikdy nesla za vyzorom,skor moji ex ma mali za mrkaciu babiku.
Preto je pre mna vyzor druhorady. A v zivote som si uz dost vela vecami presla,takze aj preto. Nerobim sa svata,skor decentna. :-D
A ked ma niekto rodinu,tak ta by mala byt number one. Lebo potom trpia deti a to nieje fer.
Ale tema bude asi fake,ked ziadna odozva. :-)
Ja si myslim, ze "pokrytcom" je potom kazdy jeden clovek. Lebo kazdemu musel ten Niekto dotycny/dotycna najskor do oka "padnut"). Vsak keby medzi tymi konkretnymi ludmi nefungovali vzajomne sympatie pritazlivost chemia symfonia ai, okrem lasky, a ostatnych faktorov ktore dany clovek chce a preferuje, tak by sa dokopy predsa ani nikdy nedali. Kazdy clovek poklada za krasne pritazlive niekoho ineho. Co sa niekomu moze pacit, tak iny by nad tym/tou ohrnul iba nosom. 100 ludi 100 chuti. Niekto chce blond brunetky ciernovlasky zrzky ai, modrooke hnedooke zelenoocky, iny zas stihle baculky ci moletky, dalsi vyssie nizsie prsnate ci lentilkove, dlhovlase kratkovlase ai, vyssi ci nizsi, svalnatejsi chudy abo pevnejsi obezny, brunet ciernovlasy ci blondak, s vlasmi ci plesaty, ai.
A to teraz vobec neriesim povahu osobnost ai.
Chodili, zili, boli by ste s niekym, kto moze byt dobrak od kosti ale vam osobne by sa ako muz/ci zena - nepacil?? A tu nejde o to, ci vyzera ako Quasimodo ci Baba Jaga z Mrazika)) aj ked to bol xlap :D ale o to, ze pre kazdeho je pekne krasne pritazlive niekto iny/ina
Moireal, "Spominany horolezec si nemal robit rodinu, ked takto riskuje" to je smiešne čo píšeš. To potom vojaci, policajti, hasiči, kamionisti - všetci majú žiť bez rodiny? Je to na každom jednom človeku, čo si v živote vyberie a na partnerke tiež, či s takým niečim dpkáže žiť. Umierajú aj zdraví ľudia, aj mladí 40r športovci, každý tam raz pôjde. Je jedno, či ten život riskuje alebo sa tlačí bezpečne kebabom v reštike.
Prečo by si človek nemohol vybrať a vychutnať presne to v živote, po čom mu srdce piští. Nesebecká láska a dobré srdiečko nie je zaujímavé pre všetkých. Žena, nech má handry, štekliky, dokonalý mejkap a prachatého chlapa a ja takýmto babám verím, že svojim spôsobom sú šťastné (možno šťastnejšie ako ja, ty alebo matka Tereza). Chlap nech má peknú babu a teší sa z nej. So skromnou, obetavou, defíny zachraňujúcou by šťastný nebol. Ale prečo robiť z povrchných ľudí že to sú tí zlí a hlbokí filozofovia dobrí? Na jednom i na druhom NIEČO JE. Rôznorodosť je dobrá, to k životu patrí a každý jeden človek nech si z toho širokého spektra a všelijakých možných kombinácií vyberie to svoje.
Pokrytec budeš, ak o tom partnerke (keď ju budeš mať) nepovieš.
Iste je na svete dosť žien, ktoré, ak im prenecháš na starosť svoje kreditky, toto "pokrytectvo" s radosťou prehliadnu.
Takže ak to takto otvorene, ako si nám to napísal, povieš aj dotyčnej, určite nie si pokrytec.
Každý máme svoje hodnoty a predstavy o živote.
Na stare kolienka bude aj tak kazdy rad, ze ma s kym dodychat a nie este ako ten clovek vyzera. Tu sa berie do uvahy trosku dlhsi casovy horizont, nie len prvych 15 rokov.
A ano pokrytec je ten co tvrdi opak toho co robi.
Spominany horolezec si nemal robit rodinu, ked takto riskuje. To je podla mna nieco nezlucitelne s rodinou.
pre mňa NIE si pokrytec. Len si si ujasnil, čo je pre teba dôležité a čo sa ti páči. To je veľmi fajn. Veľa ľudí sa hrá na niečo, len aby vyzerali, že vyznávajú tie "pravé" hodnoty, akože niečo hlbšie. A pritom na tej povrchnosti neni nič zlé. Každý nech si vyberie to svoje, čo sa mu páči na partnerovi najviac. Tebe sa páči vzhľad a city, sex sú až potom. Prečo nie? Každý má právo si ten vlastný rebríček priorít upraviť ako chce. Ubližuješ tým niekomu? Nie. Naopak, uľahčuješ sebe samému život. Ja ti fandím.
Keď si vezmeš takých horolezcov, že pre svoju lásku k horám riskujú život a svojich blízkych vystavujú riziku straty otca, manžela, ty si na tom ešte stále omnoho lepšie. Svojou prioritou, láskou k pekným ženám proste nerobíš nič zlé.
88miro jasne ze je to tak ak by slo len o nejaku "dusevnu" pritazlivost tak by sme sa nemuseli hrat na heterakov a homosov. ono praveze hovorit ze to nieje dolezite je pokrytecke. zu vidim ako by sa tito "nepokrytci" dali s niecim takymto dokopy:
peafowl úprimne poviem to tak ako to je jednoducho musíš mať veľa seba človeka ktorý sa ti páči aby vám to fungovalo...lebo keby si napríklad bol s nejakou babou iba s ľútosti nevydržalo by to...ja dokážem mať nezaujatý názor bez predsudkov...aj ked človek ide na rande ovela lepšie sa určite cíti ked mu príde upravená baba čo sa o seba stará než niekto kto na seba kašle...
kazdy ma pravo si vybrat to naj pre seba...to ci sa ale rozhodol spravne uvidi az po case...