Arašidy nie sú orechy!

Príspevok v téme: Arašidy nie sú orechy!
Kanadankaaa

Dúfam, že aspoň jedného človeka na tomto fóre naučím niečo nové. Arašidy nie sú oriešky!!!! Arašidy patria medzi strukoviny. Už sa to ľudia konečne naučte, lebo v poslednej dobe mám pocit, že tieto základne veci akosi nikto neovláda. Verím, že na tomto fóre ste všetci inteligentní, ale ak čo len jedného človeka týmto prispevkom naučím správne zatriediť arašidy, budem rada. Tiež sa vždy rada naučím nové veci, takže ak máte podobné informácie, sem s nimi! Do diskusie prosím :) ďakujem

plechovka

ahaa zeby takto ? :D

"... americký podnikateľ ešte v 19-tom storočí, ktorý nechcel platiť vysokú zeleninovú daň. Tak musel rozhodnúť najvyšší súd v Spojených štátoch a paradajky oficiálne uznal za zeleninu. ..."

plechovka

"... Rajčiny, ako sa paradajky tiež nazývajú, vyvolali dlhotrvajúce spory, či ich zaradiť medzi ovocie alebo zeleninu. Uzavrel ich súd v USA v druhej polovici 19. storočia rozhodnutím, že je to zelenina, hoci z biologického hľadiska majú bližšie k ovociu. ..."

0vecka

Mudry ten co vie ze paradajka je ovocie, inteligentny ten co ju neda do ovocneho salatu...by sa dalo pretransformovat: Mudry ten co vie ze arady su strukoviny inteligentni ten co si z nich nepravi polievku.

MichaelBanas

ARAŠIDY – búrske oriešky sú semená podzemnice olejnej, ktorá patrí medzi strukoviny.
Takže sa tu nemusíte hádať, či arašidy sú alebo nie sú orechy.

Revinx

sice by som si tuto informaciu mal overit aj sám, ale nechce sa mi a budem ti verit,.....nakolko som na orechy alergicky a arasidy mi chutia, je to velmi dobrá sprava!:)