Opuch nosnej sliznice

Príspevok v téme: Opuch nosnej sliznice
DIANA17

uz 5 rokov mam zvlastnu alergiu opuch nosnej sliznice bez nadchy, lekary nevedia prist na pricinu, cize ziadne lieky nezabrali a sprejmi do nosa si dychanie uvolnujem na nejaku chvilu. nasledne neviem dychat hlavne v noci a vysusuje sa mi hrdlo a priedusky a potom mam zapaly dychacich ciest a takto to ide dookola
stretol sa niekto s niecim tomuto pribuznym ?????????????

dakujem Diana

sokar

začínam mať podobné problémy. Cca pred mesiacom som trocha nachladol, kedže mám problém s nosom že ked som nachladnutý tak sa mi často púšťa krv z nosa a stačí na to čo i len jemne fúknuť, tak som skúsil kvapky do nosa. Super účinok sa dostavil hneď, voľné nosové dutiny a bezproblémové dýchanie nosom, dokonca sa mi ani krv už nepúšťala. Lenže s tým prišli problémy neustále opuchnutej sliznice, necítim sa chorý, nos mam čistý len nemôžem dýchať nosom. Muconasal, Olynth a pod. účinkujú krátkodobo, po 5h. už cítim že sa mi ťažšie dýcha a čochvíľa je jediným riešením opäť iba použiť nosový sprej. Zatiaľ som to nekonzultoval s lekárom, ale asi budem musieť čim skôr, nechcem sa už od mlada spoliehať neustále na kvapky a pod. a po tom čo som si prečítal tak sa obávam aby sa to nezhoršovalo

TiBiK

Odporucam liecivo Aerinaze. Rano-vecer po jednej tablete cely tyzden. Potom 2 tyzdne pauza a zopakovat. Vyrazne a dlhodobo to znizi opuch sliznice. Do nosa pouzivat kvapky Dimista - rano, vecer 1 vstrek do kazdej dierky. Tie posobia protizapalovo. Na noc potom kazdy den masticku Rinopanteina. Ja som si 30 rokov striekal do nosa - najskor Sanorin, potom Muconasal, bez kvapiek som nesiel ani na krok. Toto mi pomohlo sa uplne zbavit zavislosti a konecne hladko dychat.

petra_petra

Ahoj, precitaj si tento clanok: www.najnovsie.sk

Odporucaju v nom produkty od Vincentky, urcite by som vyskusala. Nemam sice az take tazkosti ako ty, ale mne velmi pomaha.

RNG

Na HIT je velmi ucinny enzym Daosin. Na vzdusne alergie pomaha brat quercitin, 3 x 600 mg, a vitamin C. Pomoct moze aj enzym serrapeptaza, c davkach 3 x 120 000 IU, tiez enzym bromelain, v davke 2 x 2000 GDU.

mariomario

Mam podobny problem uz dlhe roky, po rokoch som sa rozhodol navstivit, imunologa, urobili mi test na ruke - bol negativny, cize alergie na prach ine veci nemam,brali mi krv kde zistili vysoky obsah histaminu, cize diagnoza histaminova intolerancia, jednou z prejavov je udajne aj opuch nosnej sliznice.tak musim vynechat rozne jedla, hlavne ktore obsahuju konzervanty,farbiva a rozne ecka, tieto nam sposobuju problemy, a dalej ich konzumujeme.mozno je ten vas problem rovnakeho povodu, skuste si to prezistit, ono doteraz to ani nikto nepoznal, lebo je to nove a objavili tento problem len prednedavnom, a zatial ho ani uspesne nevedia liecit.

Iva73

Ahoj, plný súhlas s Kiaobcui.
Ja tým trpím, keď si spomínam už od detstva. Bohužiaľ intenzita naberá a od min. roku je to už absolútne na nevydržanie. Nemôžem vôbec fungovať, či v práci, vonku a ešte horšie v noci, vôbec nespím. Bez kvapiek do nosa sa nepohnem ani na krok. Kamkoľvek odchádzam, základ je nezabudnúť kvapky. Som si absolútne vedomá, že sú návykové a taktiež že ničia sliznicu, ale nemám na výber.
Aké koľvek rady typu napar sa, atď. ma už absolútne vytáčajú. Prestriedala som niekoľkých lekárov, od alergológov, orl...raz som bola alergická, druhý krát nie a stále dokola. Momentálne som zase na ORL (medzi tým som zase nealergik :-P)a lekárka mi najnovšie poradila ešte jednu alternatívu, ktorá sa mi síce nepozdávala (vykonávala by na ambulancii nejakým poleptávaním), ale zadala som do googlu a našla som jednu stránku, kde liečia chronickú alergickú nádchu laserom (kuk:www.medicalmkp.sk)tak idem sa informovať.
Tak svitla nádej...

janko25823

Nuz aj ja nam podobne problemy...ako prve som siel na orl...kde doktorka bola toho nazoru ze ide o alergicku nadchu...a nafasoval som Nasonex...ono toto je vraj jedina cesta zbavenia sa zavuslisti na veciach ako olynth...nasivin...atd...ono treba skumat systemovo...orl potom alergolog...mozny je i reflux dokonca..skratka treba vylucit uplne vsetky moznosti toho co moze drazdit sliznice...ja som teraz v stadiuu patrania...lebo takto zit to je fakt na samovrazdu...

RNG

V prinosnych dutinach sa mozu nrozne kvapockove nakazy usadit a zdrzovat aj dlhe mesiace, mozno i roky. Na to nepomoze brat len protizapalove latky, treba tie mikroby odtial vykynozit.
Samotne sprje do nosa po case tiez vyvolavaju opuchy takze to nie je ziadne riesenie.
Pozri cez google.sk pod rng infekcie, tiez alergie, lebo existuju rozne vzdusne alergeny, co mozes mat v svojom prostredi bez toho, aby si si to uvedomil, ako napr prach, plesnove vytrusy, roztoce atd.

Kiaobcui

Ahoj, .. ze ci sa niekto stretol?? VER MI ZE ANO.
Toto je pocit na samovrazdu, mam to v podstate cely zivot, pcham si do nosa olynth a podobne veci, niekolkorocne uzivanie. Nikto nevie kde je pricina, podstupil som operaciu a nepomohla ani trochu. mne uz ani neucinkuju tieto spreje, niekedy uvazujem, co budem robit dalej.
PS: Pre ludi, ktori trpia nadchami, a radia slanu vodu, - neviete, o com hovorim. Su to nepredstavitelne muky, ktore zneprijemnuju aj taku prirodzenu vec, ako ist s priatelmi na pivo. + som si vedomi, ze to tak zrejme aj ostane. Prosim, ak by ste vedeli niekto realne pomoct, budem nesmierne vdacny. Urcite aj pani Diana.
Co sa tyka aspon mojho receptu na zmiernenie utrpenia, davam si od spreja pauzy (cca 4 dni) pretoze ked si po 4 dnoch dam zase sprej, viac ucinkuje, ako ked ho beriem stale. tym padom si viac uzijem zivota, ale ano - treba za to zaplatit 4 dnami utrpenia. (hlavne v noci, rano, na obed, vecer, - STALE)>
Dakujem za pripadne rady, dufam, ze sa stym bude dat nieco robit, pretoze toto je fakt na nevydrzanie.