Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Opuch nosnej sliznice

Príspevok v téme: Opuch nosnej sliznice
DIANA17

uz 5 rokov mam zvlastnu alergiu opuch nosnej sliznice bez nadchy, lekary nevedia prist na pricinu, cize ziadne lieky nezabrali a sprejmi do nosa si dychanie uvolnujem na nejaku chvilu. nasledne neviem dychat hlavne v noci a vysusuje sa mi hrdlo a priedusky a potom mam zapaly dychacich ciest a takto to ide dookola
stretol sa niekto s niecim tomuto pribuznym ?????????????

dakujem Diana

Cert115

Chcel by som poďakovať Sevrin
za radu ako sa zbaviť zavislosti od kvapiek do nosa.Vyskušal som to a v priebehu tyždňa a pol dýcham bez kvapiek čo som nepoznal asi posledných 15 rokov .Zatiaľ takto dýcham bez problémov týždeň tak uvidím ako dlho mi to vydrži i keď aj ten tyždeň je pre mňa už zázrak.Ale aspoň viem že to ide tak ešte raz ďakujem Sevrin.

natalikna80

Ahoj aj ja mam opuchnutu sliznicu dr orl poslali ma na alergologiu tak nie viem . na histamin aj plesnie som alergicka tak žeby s toho . Poculi ste uz o histaminovej intolerancji kdo robi vysetrenie na to ..?

Sevrin

Niektoré opuchy sú spôsobené závislosťou na nosných kvapkách. Tie nos uvoľnia, ale len na niekoľko hodín a potom sa znovu zle dýcha. Kombinácia alergie na -niečo- + závislosť na kvapkách spôsobí, že nos je na dýchanie nepoužiteľný.

Ale aj s týmto sa dá niečo robiť, minimálne zbaviť sa závislosti na kvapkách - treba si kvapkať len do jednej dierky. Tá druhá bude upchatá niekoľko dní, ale časom sa opuch zníži a dierka bude relatívne dýchateľná. Potom treba prestať si kvapkať do druhej dierky, tá istý čas bude upchatá, ale ako opuch po závislosti na kvapkách zmizne, tak bude dýchateľná aj tá. Príčiny alergie to neodstráni, ale aspoň sa odstráni závislosť na kvapkách. Celý proces trvá asi týždeň-dva, niekedy aj menej,

Cert115

Čaute,ja mam upchaty nos uz asi 20 rokov a na zaciatku mi určili ze su na vine nosne mandle tak mi ich vytiahli samozrejme zbytocne,potom prišli nato ze mam alergiu na roztoce a zacala sa liecba ktora trvala asi 5 rokov ale nezabrala vyskusal som kopec sprejov a kvapiek ale nič nezaberalo jedine nasivin zaberie i ked to nieje riešenie to viem sam ale jedine to pomaha.Sliznica napuchne a neda sa dychat ,tak si neviem rady čo s tym ci mam cakat kedy mi to rozlepta sliznicu

ZimaZa

Aj ja som mala takyto problem dlhodobo..a nakoniec som zistila, ze to je z nocneho kremu na tvar.Prejavilo sa to az po dlhsom pouzivani a aj vysadeni.Teraz niekedy aj z kremu na okolie oci..davam si pozor...aj, ked je na nich napisane, ze su testovane a vhodne pre alerg.a citlivu pokozku.

Stefanos

Zdravim,vedel by mi niekdo pomoct mam uz 1rok zapchatu lavu stranu nosa ziadne antibiotika mi nezaberaju bez nosneho speja sa mi zapchava aj druha strana nosa tak ze nemozem vobec dichat nosom a musim dychat ustami je to velmi neprijemne pre mna a hlavne v noci mam velke sucho v ustach.

djss

Slezinu poškodzuje:
- rafinovaný biely cukor
- koláče, sladkosti, čokoláda, zmrzlina
- prílišná starostlivosť
- kritickosť, nedôvera, skepsa
nedostatok lásky a rodinnej pohody

- Slezinu posilňuje:
- pšeno, ryža, karfiol, kaleráb, tekvica
- fenikel, slez, šalvia, praslička, divozel
- žltá, oranžová farba
- sladké drievko (pelendreky)