Nemám chuť žiť ani dovod

Príspevok v téme: Nemám chuť žiť ani dovod
klaudiqueee

Pomožte mi ,neviem čo mám robiť.Okrem toho že som obyčajne dievča,ani škareda ani tučna ani nie štetka.
Nemam chutť žiť,pretože si myslim že moja existencia na tomto svete je zbytočna.Myslim si že je stranše vela ludi na svete,mladych,študentov,nezamestnanych aj vš-kolákov ktory si nevedia najst pracu.Nepatrim ktym ludom co sa ucia ,ani ktyym čo maju zle znamky.Vdaka mojej sikovnsti mam dobre znamky,opisovanim a podbne.Vratim sa ktej praci,myslim si že iked zmaturujem pri mojej snahe učiť sa to daleko nedotiahnem apo dalsie aka je šanca že sa zamestnám ako vysokoškolak? Už teraz su rady na uradoch prace.Nemam dovod žiť,vážne.Nieje to tak?.Ešte prechadzakm tazkym obdobim ked som stratila osobu sktorou si život bez nej neviem predstaviť .Moja \\\"sestra\\\" ma krasne okašlala,boli sme velmi dobre kamošky ale všetko je preč mne strašne chyba ,strašne ju lubim ,moju malu sestričku,ale to čo mi spravila sa neda odpustiť..Lenže neviem bez nej žiť dýchať robiť..
Dalej je tu rodiana,oco mi doveruje a mamaa tiež ,preto namna nedoliehaju ,/aj tak mam 1,2,3ky znamky/ veria mi,a myslia si že som postivy student,lenže tak to nieje,,nechcem im sposobovaťť smutok ani nič podobne..vlastne kvoli nim som si nikdy nič neskusala spraviť,Bojim sa ich reakcie ale nie zo strachu zbitky ale zo strachu čo si omne pomyslia..Ja fakt neviem.Prosim poradte mi ,dajte mi dajaku radu,mam veriť v boha? mam si najsť hoby? prinutu sa ucit? čo čo čo? Nejaku malu nadej v mojom dokašlanom živote potrebujem....dovod žiť ..PROSIM poradte mi :)

woo

nudis sa,ucit sa ti nechce, nic sa ti nechce a len sa stazujes ako ti je zle. ak sa chces mat dobre, musis na sebe makat, ale na to si leniva.

klaudiquee

@Agnes998..hej asi by mu trebalo psychologa ked nie rovno psychiatriu..a hobby sa hlada tazko..
@Naray ..uprimne?nejake extra sny do buducnosti nemam ..v ostatnom mas zhruba pravdu no nepovedal si nic co by som nevedela ..ci si najdem pracu podla toho v akom obore som?co ked ma nezaujima it ani neviem proste nuc co je potrebne ?co budem nic na urade?..lebo mna nic nebavi ziaden odbor
@redka...ono to nieje moja sestra len je v mojom zuvote tak dolezita a tak mi prirastla k srdcu ze ju tak beriem..btw je mi luto tvojho brata..celkovo aj ja sa bojim umrtia v rodine
@ivobracok ...komplikovanejsie sa to pivie uz len v dokumentarnych filmoch.Diki cenim su snahu.nevravim ze som sprosta ze som nepochopila tvojim frazam metaforam ale bol by som radsej keby si to napisal polopate pretoze nwmusela som to pochopit tak ako si to myslel

Dakujem za rady aj nerady co ste tu pisali :)

klaudiquee

@TinaM @čo? - waaau ano presne toto robim cele dni jak pripecena fakt.Abo sedim v bare s objednanim jedneho dzusika a predrbanim celeho dna tam jak je to teraz v "mode"
Joj boze kebyze mam dahake hobby abo mam chut sa ycit ta radsej sedim za stolom abo na ihrusku a ne chujoviny ty kokos....

klaudiquee

@zewa hej no fakt tlieskam tvojej skvelej filozofii.Co robili moji rodicia? Oco sa tulal po fabrikach a pracoval tvrdo aby mal co do ust a mama robila predavacku .jo jo clap teraz co mam klopat dvere pred USS a pytat si brigadu? Zamysli sa co si /a napisal

ivobracok

milá klaudiqueee

- myslím že ti rozumiem priveľmi dobre. Nech sa sanžím ako len chcem, za ten svet neviem nájsť živote niečo, na čo by som sa mohol tešiť.
Dôverne známe situácia, riešenie až tak dôverne známe nie je.
Ale existuje. Dobre počúvaj - Ty si to riešenie!
Má však problém ... to riešenie. Si ako skvelý počítač, moderný výkonný - lenže napojený na internet bez antivýrovej ochrany.
Výsledok poznáš. Taký počítač ti je úplne na nič.
Čo by si urobila s takým počítačom?
No nemáš veľa možností.
1. Odpojiť od internetu ... nikto iný ti neporadí riešenie, ty sama jediná to riešenie môžeš objaviť - nosíš si ho sama v sebe.
2. Celý počítač vymazať ... vykašli sa na všetky "dobré" rady. Všetko čo sa len dá spochybni, never ničomu a nikomu. Treba sa predsa zbaviť všetkého, v čom môže byť skrytý "výrus".
3. Kúpiť si a nainštaluj originálny operačný systém. Každá "čiernota" nesie riziko vírusov. Vracaj sa do obdobia, pred vznikom havárie, ktorú si zažila. Uvažuj o tom , čo bolo na tom odbobí pekné. Stavaj na tom, čo bolo vtedy pekné. Čím si sa sama sebe páčila.
4. Kúpiť si a nainštaluj originálny antivírový program. Veeeľmi dobre si vyberaj svojich priateľov, teda toho s kým sa budeš priateľiť. Nekamaráť sa s každým a so všetkými len preto ,aby si mala kamarátky.

Až potom budeš môcť oprávnene očakávať, že ti tvoj život prinesie viac radosti.
Nevyhoď do smetného koša s jednou pokaknou plienkou aj dieťa!!!
Dieťa - hoci práve pokakané- je predsa neskonale viac ako jedna pokakaná plienka!!!

Držím Ti palce.
A prezradím ti ešte niečo: - ty to dokážeš, stavíš sa so mnou?
:)

Ak budeš mať nejaké otázky: bracok@vspace.sk
ahoj
ivo

Nika_01

Začni niečo robiť,lebo tým, že jačíš a 23 hodín sedíš pri PC ešte nikto dieru do sveta nespravil a ani múdrovaním.

redka

a sestra len niekam odisla? bud rada ze zije... moj brat uz nie... lebo bol dlho chory a uz nevidel vychodislo... odisiel mlady clovek... moja vaz si ze si zdrava a ze tu sestru mas aj ked mozno mate vztahovu krizu... este si nic neskusila a uz chces odist... trosku strpenia... uvidis o par rokov sa budes smiat nad tym co si tu napisala a trieskat si hlavu aka si bola hlupa... pocuj ak mas depky ries ich... oplati sa tu zit aj ked zivot je tazky... mas len jednu sancu tak si to neposer!

Naray

Pozri sa to ako rýchlo si nájdeš zamestnanie záleží od toho čo vyštuduješ. A nezamestnaných je veľa nie preto že by nebola práca ale preto že vyštudovali niečo čo je ľahko nahraditeľné a nič s tým nerobia. Teraz je samozrejme najžiadanejšie IT, lebo nie každý má na to hlavu a tak sa stáva výnimočným a ťažšie nahraditeľným a tým pádom aj žiadanejším.

Myslím že si si ešte príliš málo odžila aby si mohla zahodiť svoj život, a vyzerá to len na nejakú krízu lebo väčšinou keď človek príde o niečo čo je pre neho cenné napríklad priateľ alebo člen rodiny môže stratiť chuť žiť, v tvojom prípade najskôr tá vec so sestrou. A ak ťa má tvoja sestra rada a nie si jej ľahostajná tak myslím že aj ju škrie že ti ublížila a asi bude najlepšie ak sa o tom spolu porozprávate, ale racionálne s chladnou hlavou nie keď si pod vlnou emócií. Ale je len na tebe ako to prijmeš buď to vzdáš a necháš to aby ti to ublížilo, alebo sa prekonáš a budeš silnejšia.

Určite ťa viac odmení to keď túto situáciu vyriešiš ty než ako keby si mala veriť že to za teba urobí boh. Sám nepoznám prípad kedy človeka strateného v pralese alebo púšti zachránil boh, jediné čo ho zachránilo bola jeho odvaha a vôľa prežiť.

Som si istý že máš nejaké plány alebo sny do budúcna ktoré by si chcela uskutočniť. No nestojí to za to žiť ďalej?

Agnes998

Vyzera to tak, ze mas depresiu, najdi si nejaku dobru psychologicku, ta ti najviac pomoze. Dobra psychologicka je lepsia jak kamoska, lebo jej mozes povedat uplne vsetko a mas istotu, ze ta pochopi, vypocuje. Hobby si samozrejme mozes najst, to pomoze, aj novych priatelov. Udobri sa so sestrou, mas len jednu, asi hlavne smutok z jej zrady je najvacsou pricinou tvojej depresie.

zewa

unudena pubertiacka s ami celkom paci :)
Co vlastne kazdy den robis? Ides do skoly, zo skoly a co potom? Sedis pri PC? Co asi tak robili v tvojom veku tvoji rodicia?