tyranie hladom prosim pomozte :(

Príspevok v téme: tyranie hladom prosim pomozte :(
ella

neviem odkial zacat.....mam kamaratku ktorej chcem velmi pomoct, lebo sa mi straca pred ocami. nema bulimiu ani anorexiu na pricine su rodicia. Jej mama je sialena do zdravej vyzivy a ine ako klicky a soju u nich nenajdete, ani cukor ani kavu dokonca ani obycajny caj nie pretoze vsetko skodi no hroza. jej rodicia sa stravuju v robote a ona je doma sama a nema si ani z coho navarit no proste cele dni je iba chlieb aj to daky cudny a syrokrem no je to ich pomsta a nutenie neviem ako to mam nazvat prose chcu z nej mat nieco co ona odmieta a takto to chcu dosiahnut. a nevravim o psychickom tyrani no vzdy ju najdem zdrvenu a v depresiach. chysta sa na VS, ale odmietaju jej to platit proste z kaluze pod odkvap je to zla situacia a ona nevie ako z nej von. uz ju aj z domu vyhadzovali, horsie je ze nechodi teraz do skoly lebo bola 2 roky v zahranici a teraz len sedi doma nemoze najst pracu ani brigadu a je jej zo seba nanic a ja naozaj neviem ako jej mam pomoct. snazila som sa jej ponuknut nech pride sa ku nam napapat, ale odmieta je to pre nu ponizujuce :( pomozte prosim dakujem

ella

ja nenariekam ako ju tyraju a nepisem sem preto aby ju niekto lutoval! Len jej chcem pomoct ako viem aj takto za pomoci druhych a snazim sa prist na to ci nie je pre nu este ine riesenie ako spalit vsetky mosty a odist prec, aj tak su to jej rodicia vsak aj ona povedala ze ju to velmi mrzi, ako to je vztahovo medzi nimi. keby mala aspon dakeho staleho priatela alebo co kto by ju vnutorne pochopil a pomohol jej. Ja sa snazim, ale citim ze je to malo..... som len kamaratka

jefima

je veľmi ľahké povedať,zbaľ sa a odíď si dospelá postaraj sa sama o seba.Každý z nás dostal pri narodení "určitú výbavu".Niekto je silná osobnosť ktorá si vie poradiť a aj keď s odreninami,postará sa o seba.Niekto iný je slabší a nevie sa popasovať so životom.Tvoja kamarátka bude asi ten druhý prípad preto je zbytočné jej radiť aby odišla a postavila sa na vlastné nohy.Ak by bola silná,samostatná a hlavne sebavedomá už by to urobila.Lenže čo poradiť dievčaťu ktoré to nedokáže?

ethel

takto skončí na psychiatrii..treba zbaliť kufre,nájsť si slobodáreň...Viem,že je to ťažké,pochopenie nikdy u rodičov nenájde a nikdy si nezačne veriť,kým neurobí rázny krok a neodíde!Možnosti sú,viem to ,tiež som začínala od nuly a nevravím,že mám majetok,ale som šťastná tak ako som si to sama zariadila!Ak si naozaj jej kamarátka,pomôž jej nájsť si ubytko,robotu.....Tak jej pomôžeš najviac,nie horekovaním ako ju dospelú týrajú....

ella

ja ta chapem viem co je to makat od 15 ani mne nik nic nedal zadarmo, ale ona si neveri vsak uz robila kade tade potom odisla do zahranicia a tam z nej robili iba handru tiez trela biedu a nakoniec sa musela vratit bez penazi bez vsetkeho domov a rodicia ju len zhadzovali ak je nemozna....oni chcu s nou riesit veci na ktore ona nema silu. Mama ju odpisala uz davno a otec nechal sa zmanipulovat, a do toho ten fanatizmus ze vsetko co zje skodi, stacilo by pochopenie a ona by sa pozbierala a zacala odznova.

ethel

ella,ja tiež nežijem v Blave...a viem čo je to nemať čo do úst týždeň! Syrokrém by bol prepych! A to som ešte chodila len na stretnú,nebola som dospelá! A ver tomu,že keby som nerobila od upratovačky,cez predavačku... tak by som dodnes nejedla...Mna sice nik z bytu nevyhodil,ale nechali ma tam a povedali plávaj,nedal mi nikto ani halier....nebol tam ani wc prvý mesiac.....Naučila som sa na vlastnej koži,že všetko sa dá!!!!!!

ella

vies ethel beries to prilis jednoducho ako sa ma osamostatnit ked nema kam ist ako bola by som zvedava co by si robila ty keby ti rodicia povedali zbal si kufre a vypadni a vo vrecku by si mala par korun....ako prilis idealne. Ty ich nepoznas ja som mala tu cest a poviem ti nie su to rodicia ale krkavci!!! ja tiez som nevyrastala na ruzovom oblaciku ale aspon viem ze nasi za mnou stoja a ked mas v chladnicke sojove mlieko a 1 syrokrem tak z toho moc nenavaris. vsak ona bola uz aj na pohovoroch a Martin nie je Blava ze praca je na kazdom rohu ale makas za par halierov ako brigadnik a co z toho......
branim ju lebo ju poznam a psychicke tyranie vidim, vidim aka ja zdrvena vidim ako ju ubija byt doma ale nema kam inam ist a keby ti niekto denodene vykrikoval ze ta nemal porodit a ze si obycajna nula tiez by si nemala vysoke sebavedomie.
a na vysku po mature nesla preto lebo rodicia jej nedali sprostych 700 korun na prihlasku tak co mala robit ist zobrat?

IvanBA

Ono je lahko povedat, nech sa osamostatni. Ako? Ved Ethel ani nevies kde byva.V meste, na dedine ?? Tu sa neda len tak lahko poradit. A bez penazi na byvanie a stravu sa neosaostatnis.A co ked zarobi smiesnych par korun a 5-6,000 da na najomne.Ked ju z domu vyhadzovali, problem je niekde v rodine. Najlepsie ja v tom pripade len najst si pracu a byvanie.

sophia

tvoja kamaratka je fakt dospela a myslim,ze ked bola v zahranici,urcita ma peniaza a moze sa stravovat ako chce,ved rodicia nestoja cely den pri nej.myslim,ze si to trosku prehnala,pokial nie je psychicky narusena,nema zmysel sa vobec trapit.pa

jefima

neviem čo si mám o tejto situácií myslieť.Na jednej strane si poviem chúďa dieťa akých to má rodičov.Lenže názor rodičov nepoznám.Na druhej strane, čo bráni kamarátke ísť do obchodu,niečo kúpiť a najesť sa?Azda viac informácií by pomohlo zorientovať sa.