Ahojte, potreboval by som počuť váš názor, skúsenosť. Je strašne veľa ľudí, ktorí mi dlžia peniaze. Niekto 100 euro, iný 50 euro, ďalší 70 euro a podobne. Väčšine som ich požičal, no teraz sa už len vyhovárajú a ja ich už rok neviem dostať naspäť. Čo s tým? Je možnosť to dať na súd alebo je to zbytočnosť? Samozrejme žiadne zmluvy ani nič sme neuzatvárali, proste som im ich dal, veril som im a teraz toho. Mám šancu, či sú definitívne preč?
Požičané peniaze
poistovna nesudi, sudia sudy...poistovna je obchodna spolocnost, ktorej cielom je dosahovat zisk, tak je asi zrejme ake zaujmy by pri svojom rozhodovani sledovala
sudny poplatok je v takychto pripadoch 6% z vymahanej sumy, minimalne vsak 16,50€
Bolo to asi pred rokom, chybu si priznal, vyplnili sme tlačivo škodová udalosť, či ako sa volalo, poisťovňa mi škodu aj preplatila, len som tam mal aj spoluúčasť 100 euro, ktorú som ja zaplatil a chcel by som, aby mi to on zaplatil. On do mňa nabúral, on to zavinil, prečo by som ja mal byť škodný na tomto.....Nebol by problém to dať na súd, ale ak tam mám dať len vstupný poplatok 99 euro, tak sa mi to ani neoplatí a spravodlivosť aj v tomto prípade dostane cez hubu....
to by mala sudit poistovna.
existuje, ale to sa nerozobera na verejnom fore..
PS:
toto na sude neobstoji, prestante pozerat sudnu sien, lebo cela je vyfabulovana.
PS2:
horkotazko obstoji na sude zdrap papiera, akoze pozicka, pokial nie je overena notarom.. to nema ziadnu pravnu relevanciu ;)
PS3:
normalne podaj zalobu na sud, je tam kolok 99eurovy (pokial stihanes ciastocne ti poplatok vratia), alebo poziadaj pravnika, nech ti to spise a haji ta a podobne..
2 sambre a to on akoze dobrovolne uznal ze je vynnnikom?
a kedy sa to stalo? a o aku sumu ide?
Bola privolaná aj polícia, ale nemajú o tom záznam. Nahlásili sme to ale poisťovniam, obaja, čiže vedia, že on je vinník a ja som poškodený. Mám tiež bloček, že som vyplatil spoluúčasť. Logicky, keď mi škodu spôsobil, tak by mi mal preplatiť spoluúčasť nie?
2 sambre vsetko mas na nete...kedy to bolo? bola privolana policia?
2 peter k. moja rada mu nepiomoze ale tvoja rada mu este aj uskodi ... urobi zo seba debila a peniaze nedostane. AKy je rozdiel medzi tym ci mu tie peniaze osobne vrati a medzi tym ze povie ze mu tie peniaze vratil... absolutne ziadny.. navyse aj kebyze sud berie data na sukromnom serveri ako dokaz o com silne pochybujem vzdy moze povedat ze na FB bol ftedz jeho brat sestra otec a napisal debiliny. takisto moze povedat ze klamal. Klamat nieje trestne.
Takze radsej mu vysvetlit ze tie penioaze neuvidi ako mu radit taketo mudrosti.
Dajme tomu, žeby som mal niečo v rukách, nejaké dôkazy, že mi niekto dlží peniaze tak čo ďalej? ako to beží na súde? V živote som tam nebol, neviem ako to tam funguje, či sa platí a koľko.
Myslím, že v jednej veci by som vyhral. Jedna osoba mi spôsobila škodu na aute, išlo to z mojej havarijnej, všetko sa vyriešilo, škodu mi preplatili, ale mal som tam spoluúčasť a chcel som, aby mi ju vinník zaplatil ale nič!!! Toto je vec, ktorá by sa dala dokázať, už len začať konať.
"hocikedy moze povedat ze mu tie peniaze vratil. napr den predtym ako mu doslo predvolanie od sudu"...keby si sa vyjadril "hocikedy mu moze tie peniaze vratit" tak by to bolo uplne o niecom inom...samozrejme, ze mu ich moze hocikedy vratit a v tom pripade nie je dovod davat to na sud...povedat, ze mu peniaze vratil a vratit peniaze to su dve rozdielne situacie a exaktne vyjadrovanie je v tejto oblasti nevyhnutne
jasne, ved nemusi byt nic pisomne, len to potom vacsinou konci tak ako vo vyssie uvedenom pripade...okrem toho autor tejto temy polozil tri otazky: "Čo s tým? Je možnosť to dať na súd alebo je to zbytočnosť? Mám šancu, či sú definitívne preč?"...ja som na ne odpovedal s umyslom pomoct mu dostat sa k pozicanym peniazom...tvoja rada, bez urazky, mu v tomto smere velmi nepomoze