Neviem sa postaviť rodičom

Príspevok v téme: Neviem sa postaviť rodičom
lavazza11

Mám 22 rokov, môj problém spočíva v tom, že chodím na VŠ, len z iniciatívy mojej mamy. Zatiaľ mám titul Bc., ani neviem ako som sa k nemu dokopala, no chodím do tej śkoly z donútenia - lebo mama si to želá. Škola ma ubíja, ničí, nebaví ma študovať, a keby bolo rozhodnutie LEN na mne, dávno niekde pracujem a snažím sa osamostatniť, no nechcem ublížiť mame. Preto chodím teraz do 1. ročníka na Mgr., týram sa tým. Aj keď jej to stále pripomínam, vravím že tam chodiť nechcem, nebaví ma to, stále mi vraví, že prečo sa tak správa, a že jej raz poďakujem. Možno je to pravda, ale je to môj život a ako si ho zariadim tak ho mať budem, a mám iné plány v oblasti ktorá ma baví a nato VŠ nepotrebujem. A neviem, sú ľudia, ktorých študovať baví, no ja to nie som. Mojím cieľom je ísť pracovať, a postupne sa osamostatniť, atď. Ale žiaľ, som zabrzdená mojou mamou, ktorá ma nevie pochopiť, aj keď vidí, že som z toho nešťastná. Neviem ako jej mám povedať že najradšej by som z tej školy odišla, že by mi padol kameň zo srdca, nejak tak šetrne, lebo vždy sa s ňou kvoli tomu len pohádam. Poraďte

lavazza11

srnkamala: presne to isté chcem robit aj ja! venujem sa aktívnemu športu, plánujem si spraviť 3 stupňe fitness trénerských kurzov a zamestnať sa niekde v tej oblasti, takisto by som chcela robiť trénerku. A myslím si že moja škola (oblasť informácií) mi k tomu veľmi nepomôže, a už vobec nie vtedy, keď chodim popri nej len na brigádu, a kým budem mať peniaze na 3 stupne kurzov prejdú tak 3 roky. Moja mama stále vraví že tým sa neuživím a podobné reči, ale mám pár známych ktorí v tejto oblasti fitness / trénerstvo pracujú, a zarábajú presne ako srnka vraví,viac ako niektorí s vysokou školou.. a je to profesia, ktorá by ma aj napĺňala aj bavila.

zewa

Odseparovat sa od matky ti pomoze psycholog. Dolezite je, aby si nerobila rozhodnutia zo zasady opacne ako tvoja mama. Ale rozhodnutia rozumne.
mlady clovek si niekedy tazko uvedomi, ze raz bude stary, vsetko ho bude boliet a nebude vladat. Ci potom si nakoniec nevzdychne, ze ta mama mala predsalen pravdu ;)

soffa

co by som dala za to ze by som mamu posluchla ked som mala 19!tiez chcela aby som sla na vysoku,ale nenutila ma!a teraz makam.bola som sice v zahranici a som zabezpecena (byt bez hypoteky+jazyk,kontakty).,ale dajak sa pohravam s myslienkou ze asi pojdem studovat tu vs.ale to clovek asi musi dospiet,aby si veci uvedomil.mozno tiez raz mame budes za to vdacna!!ved makat budes do 60tky,robota ti neujde!!!

srnkamala

toto ako keby som seba pocula..ja studujem tiez z donutenia..nebavi ma to..studium bc natahujem uz piaty rok...sice tie dva roky navyse si platim ale mam na haku..nasla som si super job v posilke..robim za barom plus trenerku.zarabam slusne peniaze...ale skolu si tento rok dokoncit musim..aj ked ma to tam nebavi, neznasam to je to nuda a nechce sa mi vobec ucit..a co si s tym titulom potom rit vytriem? teraz zarabam viac, ako keby dokoncim vysku a idem robit to co studujem....takze....

Prezývka55

No ved si najdi robotu a potom ries odchod zo skoly.
Ale urcite nie tak ze sa z tej skoly odrbes a budes doma sediet akoze hladas pracu.

Dawia

Nuž ako chceš riešiť problem s mamou, keď nemáš poriešenú samu seba! Mgr možeš dorobiť aj o x roko, už si len ľašiu chybu zas urobila, keď si naňho vobec išla. Je doležité či máš aj priateľa, lebo inak to osamostanenie by bola ľahšie,a mama by ho možno sj skor chápala..

Emily opat

Sice to nie je to, co chces pocut, ale ja ti radim dokoncit skolu.
Rok a pol nie je vela a bola by skoda nechat to tak. Aj ked chces robit nieco uplne ine... Nikdy nevies, kedy sa ti bude uplne vysokoskolske vzdelanie hodit. Za ten rok a pol NIC nestratis a NIC ti neutecie. Je to aj cibrenie tvojho charakteru a pevnej vole. Schopnosti nevzdat sa a dokazat ukoncit nieco zacate a nieco co ti nie je po chuti.
Som sa odidenie zo skoly, len v pripade ak by to malo ohrozit psychicke zdravie, lebo nic netreba silit za kazdu cenu.

lavazza10

To je jedno že rok a pol, za ten rok a pol by som toho urobila dosť si myslím, ak by som nechodila do školy. Od začiatku to tam neznášam.

0vecka

ked uz mas BC tak to znamena ze pravdepodobne budes studovat este rok a pol... si myslim ze to uz neni az tak vela...