ahojte, mam otazku, vas priatel alebo priatelka dostane pracovnu ponuku v inom meste napr v Cechach, odisli by ste s nim? ja som tuto ponuku dostal ale priatelka bez rozmyslania povedala ze by nesla, pritom je bez prace a byva doma, vyhliadky do buducna slabe...mam jej nejak dohovarat? rozist sa nechcem ale bez penazi sa akosi neda zit, dakujem za prispevky
Odisli by ste s partnerom?
keby ma tu nic nedrzalo tak hej.ak je to partner s ktorym pocitas do buducna,tak jednoznacne hej.nedrzi ju tu vobec nic,ak nechce ist,asi jej nezalezi ani na tebe ani na vasej buducnosti.ved noaco ze byva doma,kazda zarobena koruna je do buducnosti dobra.naco ti je taky partner ktory ta nepodrzi,ktori pri tebe nestoji,vzdy sa jej budes len prisposobovat!
ja by som tiez rad isiel niekam za hranice, aspon na par rokov si zarobit. Mam tiez priatelku, ta by "mozno" isla na par rokov ale zit urcite nie. A neviem ci aj na tych par rokov :). Boji sa toho, ze co tam bude robit, ked ja budem v praci, ona tam nikoho nebude poznat a v jazyku konkr. nemeckom tiez nie je zdatna. Ja som premyslal na Rakuskom, co nie je ani daleko, a uvazovali sme, ze by sme byvali niekde pri BA a ja by som dochadzal do Viedne. To by sa celkom dalo. U nas v TN kraji sa tazko najde praca a v oblasti IT to tu tiez nie je bohvie co, a ked, tak za malo penazi. Preto by som aj ja radsej isiel niekam von a zarobit si. Velkym dovodom pracovat v zahranici je aj to, ze su tam ine sluzby, na inej urovni a odvadzat dane do tohto prehniteho statu sa ozaj neoplati, pretoze sa to cloveku ani nevrati. No ale vysvetluj to priatelke :)
ak by som nemala prácu, tak by osm hned šla, ani by som neváhala..... veď tam si ju môže nájsť, aj keď sa moýno bojí zmeny.
GoFruit, mas mail.
Cize chod sam.
Hm ja somtotozazila. Odisla som s priatelom. Pritom na svk som prave dostala uzasnu ptacovnu ponuku. Uz som to milionkrat olutovala lebo samozrejme vztah teraz uz s manzelom sa pokazil a ja som si tu pracu nenasla. Na druhej strane neviem ako by som zila leby som nesla a kde by som teraz bola. Avsak teraz som v nefunkcnom manzelstve s dietatom a bez prace. Myslim ze este raz by som takuto blbost nespravila.
Chod bez nej
jasné že by som odišla.
Hulligann a je aký spolah na teba ? Možno ti nedôveruje až tak aby s tebou niekam sla. Ako dlho ste spolu?
Si zodpovedný ? Odisť a bývať spolu je ako neoficiálne manželstvo. Budete odkázani sami na seba. Dá sa ti veriť ?
tak ja by som isla hned :) za mnou ked priatel prisiel a povedal, ze v buducnosti by chcel ist do zahranicia, tak som mu v momente povedala, ze idem s nim :D dokonca sme sa spolu zacali ucit iny jazyk :D ale su ludia, ktorym je dobre doma a boja sa odist prec...ale tvojej priatelke sa cudujem kedze nema pracu a na slovensku to nie je jednoduche s pracou, uz kvoli tomu by som odisla a bola by som rada, ze mam prilezitost odist a mat sa v buducnosti lepsie...skus jej dohovorit tym stylom, ze myslis na vasu spolocnu buducnost a pokial ona nie a bude sa vyhovarat, tak sa na nu proste vykasli a odid :)