Ahojte mňa by zaujímalo či sa dá v pohode dostať na VŠ odbor fyzika zo strednej Obchodná Akadémia. Podotýkam že na OA máme rozšírené učivo z matematiky ako na gymnáziu, jediné teda potrebné čo mi chýba je fyzika. No a moja otázka je či sa dá v pohode dostať na výšku zameranú na fyziku, prijímacie skúšky sú a o tie ide, že či by mi stačila príprava na prijímacie skúšky z fyziky. Dalo by sa to zvládnuť? Reálnu odpoveď prosím, Ďakujem
Na fyziku z obchodnej
2 hfsgc o tom sa tu nikto nehada...jasne ze rozsah fyziky na SjF je ovela nizsi ale namiesto toho su tam ine chutovky ktore na fyzike niesu...
a toto mi hovoril jeden profesor. Ze na ustnych skuskach on konkretne dava o dva stupne lespiu znamku zene. A tiez ze ich nevyhadzuje.....
podľa mňa dá, ak príprave na prijímačky venuješ dostatok času a bude kvalitná (čiže asi doučko). ja som tiež chodila na OA a z nej som šla na právo (dejepis sme mali prvé dva ročníky, nosku vôbec) mala som rok pred prijímačkami doučko a na školy som sa s prehľadom dostala. všetko sa dá len treba chcieť.
co tu trepes? ako zena nemoze byt vyhodena zo skusky??? ja som si skusky robila na zaklade spravnych odpovedi a vypoctov s dostatocnym poctom bodov na dobre znamky a spoluziaciek nam kazdou skuskou ubudalo tak ako aj spoluziakov.
a preco je fyzika a matika tazsia na prir. fakultach? asi ze preto lebo tam je ucivo ovela rozsiahlejsie a poziadavky na studentov z tych odborov vyssie. urcite na tech. skolach niesu ucebne osbovy rovnake ako na prirod. skolach. na prirodovedeckych fakultach je len teorie stokeat viac ako inde
2 hfsgc a preco si myslis ze fyzika je tazsia? Ja ked sa bavim s nejakym fyzikom tak tiez reaguje podobne ze ty kokso vy to mate ake tazke. Okrem toho ty ako zena ak aspon nieco tusim tak na SjF prakticky ani nemozes byt vyhodena zo skusky. Takze to vidis velmi skreslene
ja som studovala iba sjf . ty si studoval obe?
2 hfsgc sutdovala si obe skoly?...
prezývka55 o to ide, že polovica odíde...čo ich to nebaví alebo nezvládajú to a takých čo by to bavilo nezoberú lebo majú málo bodov, a typ školy sa neberie do úvahy preštudovala som si to najmenej 5x a nespočítavajú sa ani žiadne body za predmety a nič také ako napísal rzerztr, ide iba o prijímačky (max 20 bodov) a maturita z matematiky (max 20 bodov) takže asi tak :) aj tak to pôjdem skúsiť, chcela som len názory a ďakujem všetkým ktorý sa vyjadrili :-)
0vecka: tiez som studovala na sjf so zameranim na prirodovedecky odbor da sa povedat a netrufam si ani nahodou porovnavat tieto fakulty s prirodovedeckymi fakultami (mat. fyz) uciv ani zdaleka nesiaha do takej hlbky ako na prirodovedeckej fakulty a urcite sa neda porovnavat ucivo z technologie,chemie, nauky o materialoch, pruznosti, tech. kreslenia atd. s podrobnym studiom matiky a fyziky. a nemyslim si ze si tak hocikto zvaldne prirodovedecku fakultu, ten co vystudoval sjf
2 Prezývka55 jj je to tak... akurat ze u nas vyletela asi polovica po prvom roku...
Aj bez prijimaciek :D beru vsetkych aj tak po prvom semestri 1/5-1/4 odchadza co zistia ze ich to nebavi.