Shatawari - Ajurvéda - cysty

Príspevok v téme: Shatawari - Ajurvéda - cysty
lewa

Chcela by som sa podeliť o skúsenosť s Himalájskym Ajurvédskym čajom - Shatawari. Začala som ho užívať hlavne kvôli cyste, ktorú mi objavili na vaječníku. Pred rokom bola malá, tak som to nejak neriešila, ale pred nedávnom sa zväčšila na veľkosť pomaranča, a lekári ju chceli rýchlo vyberať, že tam je pravdepodobne endometrióza a neviem čo všetko. Rezať som sa nenechala, a miesto toho som vyhľadala inú pomoc, bylinkové himalájske čaje. Po mesiace užívania tohto čaju sa mi cysta zmenšila, z každej strany o 1 cm, som úplne nadšená, som zvedavá či sa bude zmenšovať naďalej. určite to tu dopíšem aké sú pokroky v liečbe. zatiaľ toľko. Začínam skúsať aj čaj Nimba, keďže mám problém aj s akné.

Jonka

Angelika,dík už som si ten čaj kúpila a nechápem ako tu píšu, že je nechutný. Pre mňa je v pohode, len sa mi zdá, že je sladký. Tak uvidím v čom tento čaj pomôže, keď je toľko chváli na neho.

Angelika3

Jonka, tak to naozaj nemám ako vedieť :-) ale za pokus to určite stojí, každopádne neublíži ti to a má pôsobiť na celkové ženské zdravie aj čo sa týka úpravy hormónov atď.

Angelika3

Ženám, ktoré majú akékoľvek ženské problémy je dobré upriamiť pozornosť na túto výbornú bylinu, ktorá sa dá kúpiť aj vo forme prášku. Podobne odporúčam alchemilku, či protizápalovú kurkumu.

mihalnica

Tak čítam a počúvam o shatawari len pozitívne správy, ako pomáha pri cystách, ale ja by som potrebovala vedieť, že či pomôže aj pri rakovinovom ochorení. Má niekto dokázateľný ôčinok aj pri tomto ochorení s týmto čajom?
LEWA- viacej si sa so svojou skúsenosťou s týmto čajom už neozvala, ak nakukneš tak napí aj ostatný píšte svoje skúsenosti svoje aj svojho blízkeho okolia, budem rada, nakolko nás v našej rodine táto choroba postihla a tak hľadám čo by pomohlo.

UUU

Baby ja som zacala pit ten shatawari tak pred dvoma tyzdnami, je naozaj nechutny a troska smrdi ale mam otazku preco ma po vypiti toho caju boli brucho a zaludok, mam krce a niekedy mam aj akoby hnacku? Mam ho prestat pit? Teraz som si dala prestavku na tri dni a bojim sa ho pit dalej aby sa tie tazkosti nevratili. Mam ho pit dalej alebo uplne prestat? Tiez mam zistene cysty na oboch vajecnikoch do velkosti 4 cm.
A ako dlho treba pit ten caj aby zaucinkoval? Mesiac, dva, tri...
Vdaka za odpoved

d21

Aj ja pijem na pečeň a žlčník. Zdá sa mi že pomáha a aj pre mňa to bolo veľmi nechutné, ale už začínám si zvykať. :D

lewa

konecne som sa dockala poriadneho pokroku, dnes som bola na kontrole, ultrazvuk ukazal, ze velka cast cysty je prec, zmensila sa o polovicu, hlavne ta cast cysty kde mali podozrenie na endometriozu (kvoli comu ma chceli lekari rezat) je uplne prec. upresnim, ze caj som pila dva mesiace, každý den, 2-3 krat denne, ako pisu na krabicke, rano a vecer som ho nechala 5 min povarit, na obed som ho nechala iba vyluhovat, kedze v robote to nemam kde varit. velmi sa vytesujem, teraz si davam pauzu na nejake 2 tyzdne az mesiac, ale potom hned urcite budem pokracovat v piti caju shatawari, kym ta svina uplne nezmizne :) ...ako pisete je sice odporny a smrdi ako kadidlo, hlina a neviem co vsetko dokopy, ale pokial pomaha, je mi to fakt uplne jedno, a dokonca som si na to zvykla, takze s tymto uz problem nemam...