Pes si stale oblizuje labky

Príspevok v téme: Pes si stale oblizuje labky
TinaM

Zdravim Vas. Nas rocny jazvecik si v poslednej dobe stale oblizuje labky, hryzka si do nich, urcite to predtym nerobil (aspon nie stale). Zacal si aj vytrhavat chlpy z chvosta-ale nie v okoli konecnika, ale z konca chvosta. Boli sme u veterinara, dali sme mu odcervovacku, vytlacil mu analne zlazy, povedal, ze vyzera v poriadku. Zaroven zacal smrdiet. Ano, kazdy pes smrdi, su to psy, ale predtym to nebolo take vyrazne. Pachne mu aj z papulky. Neviem, ci je to tym, ze uz to nie je stena, ale pomaly dospely pes. Krmivo sme nezmenili, stale zerie to iste a ja uz naozaj neviem, co s nim. Inak nevyzera chory, papa, beha, je stastny, ale tieto "priznaky" sa mi nepozdavaju. Niekto nejake rady, skusenosti? Dakujem

D...a

V zime, ked solia cesty, je to pre psov katastrofa! Preto sa treba vyhybat cestam a chodnikom, ako sa len da. Ak raz pes prejde cez tu sol a hned sa mu to riadne neumyje (co nie je vzdy mozne) uz sa mu to zazerie do koze. Nestaci totiz labky len utriet, musia sa zakazdym dobre umyt. Dostat kupit botky pre psov, ktore chrania labky pred tym agresivnym svinstvom. Pre psika su botky vec zvyku a potom je dolezita velkost, aby mu neboli ani male, ani velke, inak si nezvykne nikdy. Ale kto je sikovny, moze svojmu psikovi zhotovit botky sam. Daju sa urobit z detskych ponoziek, treba ich len "potiahnut" zvonka niecim pevnejsim, nepremokavym. Su aj iste pohodlnejsie, nez boty, ktore dostat kupit. No a potom sa daju pravdaze aj usit. Tiez ich asi budem sit, musim pokukat po strihu.:)

ANGEL-DEMON

moj westík si tiež labky obhryza, olizuje,.. ale hlavne v zime,
ale to je aj tým že su posolene cesty a sol im "vyžiera" labky..
Jedneho času som mu kupovala aj sprej na labky,...nemal ho rád, ked som ho brala utekal preč...potom som prešla na detsky olejček a to už bolo lepšie... teraz si oblizuje už len zriedka..
a tiež mal problem aj so zapachom z papuľky..
tak som mu začala kupovať Pedigree- dentastix tak mu to pomohlo..
daju sa kupit aj ustne spreje pre psy, ktore cistia zuby a osviezuju dych..

D...a

Co sa tyka toho oblizovania labiek: my sme mali tazko choreho psika a tiez si oblizoval stale labky. Teda nie je to len zlozvyk, ci nuda, väcsinou nie je nieco po zdravotnej stranke v poriadku.

D...a

Vezmes mu labku a pritom hovoris (vzdy to iste!) "daj labku" alebo len "labku". Pustis ju a urobis to parkrat a potom mu len povedz znova daj labku a cakaj s otorenou dlanou. Ak to psika prestane bavit, prerus, nenut ho nasilu! Nauci sa to rychlo. Za nejaky cas alebo na druhy den trenuj s nim znova. Ked ti poda labku, nezabudni ho zakazdym pochvalit, pripadne odmenit.

Serotin-4-YourBrain

Ja som dnešok tiež trávil so svojim psom. Je to veľmi inteligentné plemeno. Keby vedel rozprávať, tak je ako človek. Už sme sa kadečo naučili, sadnúť, ľahnúť, zaštekať na povel, ale ešte furt som sa nenaučil to, kedy a ako mu mám podať labku.

marka ma

pes má asi zapálené paranálne vačky, celkovo je potom nekľudný, trie si zadok o zem, hryzká a olizuje stehná, labky, chvost, okolie konečníka, je potrebné, aby to veterinár ošetril, sekrét, ktorý mu veterinár vytlačil je tekutina z paranálnych vačkov, ktorá vuzniká pri zápale a zapácha (aj ľudský hnis smrdí)

Shayleen

Naša tiež začala vie V papuli smrdieť to budem asi tým vekom. Keď mala 1r nesmrdela tak silno ako teraz. Čo sa týka oblizovania buď rada že nie teba oblizuje ako naša.

salii

mám trojizbový byt narobila som sa jak somár a teraz mám odísť a deti sú alergici a stále sú choré.........