Zubny kaz na prednom zube

Príspevok v téme: Zubny kaz na prednom zube
tomasko123

Dobry vecer ...ma niekto skussenosti so zubnym kazom medzi dvoma prednymi hornymi zubami ?? mam ho presne v strede ...nejako si nepozorujem zuby ale jazykom som si prednedavnom ako keby nahmatal taku ostru vec medzi zubami pozrel do zrkadla a je tam medzi zubami take male hnede miesto a mam pocit ako keby kusok zubu chybu fakt iba minimalny ..neviem sam co to je ale asi zubny kaz ...cital somze je to velmi bolestive predne horne zuby vrtat ....existuje nejaka nie moc bolestiva metoda ???????mne to je jedno aj by som si priplatil ... lebo ked mi vrtali stolicky ma tam kriesili :D si neviem predstavit co sa bude diat ked budu tie predne ... chcem to zacat riesit aspon do konca roka kedze je este maly ...a ked mi bude vrtat tak mi nerozvrta medzeru medzi prednymi zubami ?? mam hrozny strach z toho

mnaporazi

Mna asi porazi, zuby si čitim pravidelne, používam medzuzibné kefky, dentálnu niť, single kefku..... bola som na hygiene, nechápem ako sa mi mohol spraviť kaz medzi prednými hornými zubami, neskotučne ma to štve.. nebol tam a zrazu je..... bude sa mi dalej širiť, alebo starostlivosťou ostane len taky maly ????????

mascha

ku simka111
ja som v informačnom letáku od zubára čítala,že niekedy si s malým kazom poradí a vylieči telo samé

LMarika

Ak mate na zuboch nieco hnede, alebo sive, ci inak sfarbene, moze to byt kaz a moze to byt proste len nejaky povlak znamenajuci sfarbenie od kavy, caju, vina... Takyto problem tykajuci sa sfarbenia, ak to nie je kaz, dokaze krasne odstranit dentalna hygienicka pri profesionalnom cisteni zubov - odporucam navstivit DH aspon raz za rok a uvidite, ze zuby budete mat krajsie, omnoho belsie a potom si na par mesiacov dat zavazok, ze nebudete pit kavu - vtedy efekt vydrzi dlhsie. Ak by to cierne, sive, hnede... bol naozaj kaz, tak po navsteve dentalnej hygienicky to tam budete mat este stale. Zubari to dokazu bez problemov opravit, najma, ak je to len nejaka tenucka siva ciarka, tiez som raz take mala na prednom zube a nebola som si ista, ci je to kaz a neskor sa mi z toho urobila diera. Vtedy som uz vedela, ze je to kaz a zubarka mi to opravila. Na opravu kazov na prednych zuboch si pytajte kompozitnu vypln - kompozit. Co sa bielej plomby tyka, existuje skloionomerna cementova vypln a kompozitna vypln. Z estetickeho hladiska je ta kompozitna vhodnejsia, cize na predne zuby najlepsia, aj ked trochu drahsia. Splynie so zubom tak dokonale, ze na prvy pohlad sa vobec neda vidiet, ze je zub zaplombovany, na rozdiel od skloionomernej, pri ktorej sa to vidiet da - taku mozno mate na zadnych zuboch, mozte si vsimnut ten prechod - trochu odlisne sfarbenie, iny odtien ma plomba a iny odtien ma zub.

philips

Simka, odstrániť sa dá aj hlboký zubný kaz. Ide o to, že ti to, čo je už zničené vyvŕta a plomba ti len zaplní následnú dieru..

simka111

Je prvada že zubný kaz sa dá odstraniť pokiaľ nieje hlboky??? a tým pádom sa nemusí dávať hned plomba ???

philips

0vecka, to je pravda, že to porovnáva len očami, ale dokáže to odhadnúť vcelku presne. A rozdiel o pár odtieňov si nikto nevšimne, kto si predsa len prezerá zuby?