Som druhykrat vydata. Prvy manzel pracoval dlho v zahranici a rozviedli sme sa kvoli mojej nevere, proste som si nasla ineho partnera s ktorym som sa neskor rozisla, ale moje manzelstvo krachlo. Po rokoch som sa opat vydala a tu nastal problem. Moj novy manze mi neustale vyhadzuje na oci moju minulost. Pri kazdej hadke mi to nezabudne pripomenut, neraz aj vulgarne. Ja viem, ze som pochybila, ale tak bola som mlada a so vsetkym som sa mu pred sobasom priznala, vedel o tom. Teraz ma stale ponizuje, aka som ja zena, co som spravila v minulosti. Mam chut s nim skoncit, lebo neznesiem to pocuvat do konca zivota. Kazdy robime chyby, poucime sa z nich a ideme dalej. Alebo sa mylim? Aj ja mam na neveru uz iny nazor, ani ja by som to uz dnes nespravila, ale tak cas sa spat vratit neda.
Manzel mi neustale pripomina minulost
podľa mňa má tvoj manžel nejaký problém sám so sebou. Má v sebe nespokojnosť a hnev, a zrejme obviňuje teba, alebo si to aspoň na tebe vybíja. Na tvojom mieste by som sa snažila nájsť kde korení ten jeho problém. A potom buď prijať to, že to a to ho vedie k takému a takému správaniu a odpúšťať mu, alebo hľadať spôsob ako mu pomôcť. Ak nemá on záujem o psychológa, tak skús ty sama ísť.
A inak, moja vlastná, ešte stále trocha neuveriteľná skúsenosť - môj postoj a chovanie k človeku veľmi ovplyvní postoj a chovanie daného človeka ku mne. Prečo je to neuveriteľné? Lebo stále nemôžem uveriť tomu ako moja zmena pozitívne ovplyvnila druhú stranu. 10 násobne sa mi to vracia :)))
Takže niekedy je riešením problému popracovať na sebe a druhá strana už zareaguje automaticky inak.
celkom ma zaujima, co ti na neveru povedal este pred sobasom, ked si sa mu priznala...vtedy mu to bolo jedno? Neriesil to? Ked mu to teraz tak strasne vadi, urcite mu to vadilo aj pred tym...nemal si ta brat, jeho chyba :D
Som za totalnu uprimnost vo vztahu, ale v tomto pripade by bolo mlcanie urcite prospesnejsie. Kedze to uz manzel vie, mal by sa cez to preniest. Bud ta prijme taku, aka si teraz, alebo bude donekonecna omielat minulost. Ved s takym clovekom sa neda zit!
No ano mas pravdu ,ibaze krivdu ktoru spachame cloveku ,ktoreho lubime si nesieme so sebou dozivotne ..... alebo ti to bude vycitane, alebo si to budes vycitat ty
Tak vidiš 'niektore veci proste sa nehovoria,bude ti to stale pripominať.povedz mu,že naposledy ti to pripomenul,a že ešte raz to urobí,tak je medzi vami koniec.