Záchvaty únavy - z čoho to je?

Príspevok v téme: Záchvaty únavy - z čoho to je?
velmiunavena

Niekoľkokrát za deň pocítim strašné návaly únavy. Príde to z minúty na minútu, nedokážem to ovládať. Stáva sa mi to aj krátko po prebudení, dokonca aj vtedy, keď som sa "dobre" vyspala.
Nebude to depresia, lebo mám stále zachovanú chuť do života a optimizmus. Tá únava je ale nezvládnuteľná, je taká strašná, že sa vtedy nedá ani zaspať. Niekedy to prejde o hodinu, inokedy aj skôr, alebo to trvá aj pár hodín. Štítnu žľazu mám v poriadku.
Nemá niekto z vás podobný problém? Viete mi poradiť, z čoho by to mohlo byť? Užívam vitamíny aj minerály, chodím na prechádzky do prírody.

Nina1982

Začalo to cca pred rokom. Ťažko povedať, čo bolo spúšťačom. Je pravda, že som už niekoľko rokov v jednom kolotoči, starostlivosť o 2 deti, domácnosť, niekedy mám pocit, že mi to prerastá cez hlavu, možno pocit vyhorenia? Citim sa niekedy ako stvana zver, nema mi kto pomoct, okrem manžela. Zvláštne je, že tu únavu niekedy necítim celé týždne ale potom udrie v plnej sile a trvá hodiny, aj celé dni. Je to niečo príšerne. Nie som schopná nič robiť, rozmýšľať, sústrediť sa, často plačem, lebo si neviem pomôcť. Otazeju mi viecka, stipu ma oči a tlačí ma akoby na spanie, neviem to ovládať, mam pocit niekedy, že na ulici od tej únavy doslova odpadnem, aj napriek tomu, že prespím celú noc. Veľmi ťažko sa to opisuje, predtým som nič také nezažila. Vysledky krvi, štítna žľaza, kardio, neurológia negat. 10rokov som liečena na úzkostnu poruchu, užívam stále tie isté lieky, ale tu únavu som aj napriek úzkostiam nikdy nemala...

Nina1982

Dobrý deň. Viem, že táto téma bola otvorená roky dozadu, ale mam presne ten istý problém s navalmi únavy. Podarilo sa Vám to vyriešiť? Zistili Vám nejaký problém? Ja som už zúfalá. Ďakujem

AndreaBrown

Aj ja mam to iste...obcas mam strach ze sa niekde od unavy zosypem...pracujem dost vela,zvacsa v pohybe...zrazu to na mna pride uplne nahle...zacnu ma palit oci a tvar,chce sa mi spat a citim sa slabo...obcas mi zostane aj nevolno,az na zvracanie...
...ak by niekto vedel poradit tak vas poprosim mailom
andreaher@azet.sk
...ale myslim ze lepsie je ist na odborne vysetrenie ako sa akupresurovat a akupunkturovat a podobne veci...

Ivka 1

V prvom rade by bolo potrebné prečistiť organizmus od voľných radikálov a samozrejme aj pečeň. Zo zle pracujúcej pečene a následne ľadvín pochádza únava v organizme. V pečeni je totiž centrum energie. Pravdepodobne budete mať aj prekyslený organizmus. Takže odporúčam detoxikovať organizmus a doplniť výživné látky do organizmu. Je to však individuálne, viac viem poradiť na maily ak budete chcieť, ozvite sa. Prípadne sa dá zabezpečiť analýza zdravotného stavu na báze magnetickej rezonancie, kde sa dá zistiť,čo Vám chýba.

comije?

RNG este som zabudla dodat, ze obcas citim az take chvenie celeho tela, neviem ci to suvisi so srdcom, ale pulz mam o.k. a nemam ani arytmie. je to az taka triaska spojena so strasnou unavou. v noci nespim v kuse, budim sa a castokrat nemozem zaspat aj ked som priserne unavena.

comije?

RNG. ty si sa nahodou s niecim takymto pri studiu este nestretol? netusis z coho to moze byt? tento problem mam totiz aj ja, akurat u mna to trva niekedy nie par hodin, ale aj cele dni. a tiez nie som pesimista a mam plno planov a inak sa zo zivota tesim, len vobec nic nevladzem. a pri tej unave nedokazem ani zaspat, uplne ma to tlaci k zemi. obcas ma aj bolieva hlava - taky tlak na temene. ale krvny tlak aj pulz mam v norme a tiez aj stitnu zlazu. rano vstanem a uz o par minut som uplne groggy. uzivam mangezium aj ine vitaminy, pijem vela vody, jem zeleninu a ovocie, nekonzumujem mlieko, ale nic sa nezlepsuje. lekarka ma poslala kade lahsie s tym ze nevie co mi je. nemam ani uzkosti ani depresie. neviem uz co so sebou.