Čierne nechty na nohách

Príspevok v téme: Čierne nechty na nohách
suns

Ahojte, dnes som zistila, že mám čierne sfarbené palce na nohách - v strede lôžka.

Celé leto som si ich lakovala, kvôli svadbe a medovým týždňom, a myslela som, že sú iba sfarbené od laku, ale keď som si ich začala čistiť "vyšparkávaním" špiny spoza nechtov, zistila som, že ten čierny maz je práve pod lôžkom !
Nikdy som takéto problémy nemala - je to pleseň ?
Je to imunitou a prekyslením organizmu?

ďakujem za radu, chcem to ihneď odstrániť, je to hrozné :(

harina

mam tiež problem,po odlakovaní som odhalila čierny necht na palci.Netuším,čo to je,pretože som nezakopla ani o nič nenarazila.Rada by som sa toho zbavila,ale ako???Pomože mi niekto poradiť?Budem velmi rada.

Midory

Dobrý večer prajem,dneska som si odlakovala nechet a co som nasla ma vydesilo.Mám úplne cierny nechcet a sa mi to aj hýbe ako keby mi chcelo odpadnut...Nemala som žiadny úraz,ani nič na ten nechet nespadol a ani ma to nebolí...Ale pohlad ma vydesil,a aj lôzko pod nechtom mám už čierny....Vie mi niekto poradit,či sa to dá liečit?Alebo čo to môže byt?..Dakujem

suns

Čafte ludia :)

zistila som, že "to" pod nechtom sa dá vyčistiť.. keď si "čistím" klasicky - keď si vyberám špinky, tak si viem zájsť až dosť hlboko.. a "vyšpáram" si aj tú hmotu..je to akoby taká zrazená krv.. nechápem to, skúsim to čistiť a čakať, kým to odrastie..

Cindy353

ak su to len take cierne ciarky, tak su to krvne podliatiny od narazov a urazov, ked clovek zakopne.
ale tazko posudit na dialku
Canesten nevyriesi absolutne nic, na plesen na nohach treba dlhodoba cielena liecba z koznej ambulancie

Nozka

Presne toto som si všimla ja včera! A strašne som sa zľakla. Myslela som si, že je to modrina, lebo nedávno ma veľmi otlačili lodičky na tom mieste. Takže myslíte, že je to pleseň? Treba s tým ísť k doktorke alebo sa to dá vyliečiť aj doma ?

lilyiankaa

takže to môžem mať z toho, že si začnem už od jari lakovať nechty a skončím až na jeseň? no ja ot mám už skoro vyrastené a tiež som sa dočítala, že je to pleseň ... dobre vedieť teda

redka

a cim to je sposobene? hole nohy - lahko dosptupne pre plesen... alebo aj potenie sa v obuvi ktora nedycha.... no a nakoniec tony laku na vrchu ktore brania "dychaniu" nechtu

redka

plesen,,,

skus oreganovy olej alebo gse... maju siroke pouzitie a s tymto problemom si dopre poradia... najdi si to v temach na tejto stranke... ale potom pozor na to co kupujes lebo nie kazdy oreganovy olej ma dostatok ucinnej latky - aby si neinvestovala zbytocne... dost tu o tom pisal RNG

suns

hmm.. je to také čierno-hnedé.. nebolí ma to, ale desí ma to, že si viem s pedikúrovou "špachtličkou" ísť dosť hlboko a čistiť to.. ale zase nechcem ísť až do polovice nechtu :/
čítala som, že ak je to pleseň, stačí na to natierať canesten krém, mám ho doma a dnes som to mala celý deň natreté, ale neviem, či to bude pôsobiť až pod necht.. vraj sa to dlho lieči a musí to odrásť :( hmm