Často ma bolieva vzadu, dole hlava, niekedy aj celá hlava a poslednú dobu skoro stále .. ako také dunenie, ja neviem a tiež mám dosť nízky tlak. Myslíte, že je to z toho? Bývam tiež dosť unavená a mám problém sa sústrediť. Môže mi niečo byť?
Ďakujem vopred za odpoveď.
Monika
Nízky tlak, bolesť hlavy
vitavi
strava je síce veľa, ale nie všetko...ja dajmetomu mám problém s krčnou chrbticou, bolí ma od toho hlava, ale to je od toho, že sedím každý deň v práci dlho za PC bohužiaľ, určite nie od stravy, keďže už dlhé roky stravu vôbec nesolím, pečené, údené, syry, vajcia, sušienky a pod ako píšeš jem možno 2x do roka a ovocie a zeleninu mám každý deň....
čiže je to určite dôležité správne sa stravovať, ale nie je to všetko...
Sťahy v zadnej časti hlavy spôsobuje príliš slané jedlo, pečené, údené a suché. Trpia ním milovníci syrov, vajec, mäsových výrobkov, sušienok, tvrdých chlebových výrobkov.
Pri takejto strave ľudia zvyknú siahať po uvoľňujúcom cukre alebo ovocí, chémii alebo po niečom horšomu /alkohol a p./.
Stav za zlepší po odstránení hlavnej príčiny - slané a mäsové , tvrdé jedlá. Nahraď ich potravinami na báze zeleniny a obilnín.
Doplňujúce masáže pomôžu, ale bez zmeny stravy sa stravy vráti späť.
Pitný režim treba dodržiavať stále - aspoň 2-3 l denne, niekoho aj kvôli tomu bolí hlava - takisto to môže súvisieť aj s únavou. Čiže skús to, a keď ťa bolieva zátylok, môže to byť aj krčná chrbtica, resp namáhané svaly so sedenia za PC poväčšine...
Aký máš pitný režim? Nepreťažuješ si krčnú chrbticu?
koľko čistej vody denne vypiješ?