Depresia na mne visí..

Príspevok v téme: Depresia na mne visí..
depkajakmrak

.už dlhší čas mám prevažne­ negatívne­ myšlienky­ a nevie ako sa mám od toho odpútať,­ som strašne duševne a psychicky­ vyčerpaná­ už v ničom nenachádza­m hlbší zmysel, keď som v škole alebo niekde vonku mám pocit, že ma nikto nemá rád a každý ma ohovára a podľa toho sa začnem potom aj správať a veľmi riešim čo si kto o mne myslí..chc­em sa od toho odputať a konečne dokazať žiť na plno, lebo teraz žijem len tak s tretiny,­ nie tak ako by som mohla, celkovo by som mohla omnoho plnohodnotnejšie využívať svoj potenciál ale jednoducho ja mám limitácie v mojej hlave, jednoducho mi niečo v tom bráni, nežijem naplno tak ako by som chcela...hoci sa to zdá ako malicherný problém, duševne sa veľmi trápim a som nešťastná..

jajaa

Fleur-de-lis, ďakujem za reakciu.
Práveže ma ľudia majú radi, ale ja si to nezaslúžim. Stalo sa toho veľa, aj za posledné 2 roky, ale komu sa nestalo? Ja to už nezvládam, vidíš, že sa len ľutujem a to by som nemala. Mám novú psychoterapeutku, bola som u nej zatiaľ iba 1-krát, budúci týždeň pôjdem druhýkrát, mám termín v utorok, ale mne sa už pomaly ani tam nechce ísť, začína mi to celé byť úplne jedno.

Fleur-de-lis

je z toho cesta von. Dobrý psychológ ťa z toho vyvedie. Potrebuješ uzdravenie. Zrejme sa toho veľa stalo už v detstve alebo mladosti, a preto sa považuješ za niečo menej, nie dosť dobrá v porovnaní s ostatnými. Ale to je klamstvo. A dobrý psychológ ti to pomôže uvidieť, a uzdraviť čo bolo zranené.
A či ťa majú ľudia radi alebo nie neviem, ale ak nie, tak je to z veľkej časti spôsobené tým, že ty si myslíš, že pre nich nie si dosť dobrá a tak si vytváraš ochranné múry okolo seba. A ľudia vycítia kto má pri sebe značku "Stop" a ďalej nejdú...
Ale s tým všetkým sa dá niečo robiť.
Skús pohľadať dobrého psychológa. Neviem odkiaľ si. Ja som počula o dvoch dobrých čo sú na východe.
Ak chceš napíš sem mail a ja ti napíšem.

jajaa

viete čo? mne sa už ani nechce podstupovať liečbu, veď teraz už každý hovorí, že ma depresiu a je mi z toho zle. Celý svet, život je nahovno, ľutujem, že som sa narodila a zabiť sa nemôžem, lebo by som ublížila rodine a skončila by som možno v pekle. Nevážim si život, nič si nezaslúžim.

jajaa

ja sa na depresiu liečim na psychiatrii už 8 rokov a celé je to na figu. To asi ja som taká chudera, že to nezvládam, ja už neviem. Nevládzem už ďalej. Mám pocit, že som psychicky zničila samu seba už v detstve, teraz je to už aj tak jedno. Ja už tiež nenachádzam takmer v ničom zmysel. Ja by som ti ale odporúčala, aby si kľudne navštívila psychológa a porozprávala sa s ním o svojich pocitoch, pretože tým nič nestratíš, môžeš len získať. Mrzí ma, že ťa nejak nepovzbudzujem, ale mne je fakt nanič, ale verím, že ty sa z toho dostaneš.