Ahojte, veľmi mám rada sladkosti každý deň si niečo doprajem. Chcela som to však zmeniť aj keď od sladkého nepriberám ale chcela som sa začať zdravšie stravovať. Namiesto sladkého si vždy dám neaké ovocie ale problém je v tom že po akomkoľvek ovocí dostanem kŕče. Je to tak 5-10 minút po zjedení. Čím to može byť ?
Sladké vs. ovocie
Tiez by ma zaujimalo ake ovocie jes a ci ho jes na prazdnyzaludok ale fakt prazdny.
Odporucam ti toto:
Vyskusaj, s ktorym ovocim sa ti to deje.
Nikdy nejedz ovocie po jedle, alebo ked mas plny zaludok, vzdy len nalacno.
Nejedz ovocie, ak sa ti zle stravilo predchadzajuce jedlo. To bol presne moj problem, ze som sa najedol neskoro vecer, cez noc sa mi zle travilo, a rano som mal uplne zaneseny zaludok, oslabene travenie a prekyseleny organizmus. Lepsie bolo nejest nic, iba pit vodu, lenze ja som si dal ovocie a hned bolo zle... zmiesalo sa s tym bordelom a zacalo kvasit. Ovocie sa musi stravit velmi rychlo a to ide len v prazdnom a cistom zaludku.
Vyskusaj este toto...
nejedz neskoro vecer a neprejedaj sa na vecer.
Na druhy den rano, si urob vyplach zaludka podla stranky www.zdravi-az. Chvilu to trva naucit sa to, ale efekt je velky. Potom vypi postupne liter cistej vody, a pockaj, az sa ti vstrebe.
A AZ POTOM si daj ovocie. Kup si ho na trhu, ale u niekoho, kto nepodvadza z velkoskladovym. Nejedz dovazane ovocie. Vynimka su len citrony.
Nekombinuj rozne druhy ovocia, vzdy jedz len jeden. Dobre ho pozuvaj.
A sleduj, ci sa ti to deje aj potom.
Moze to byt alergia, aj ked ta byva skor az neskor, v crevach.
Ja som mal podobny stav, nie az krce, ale prislo mi tak 10-15 minut zle po konzumacii, ked som mal tazko zaneseny organizmus.
Nakoniec som zistil, ze problem bol v zlci v zaludku, zakyselenom organizme, kandidoze, a v premnozenych parazitoch.
Ked som si dal ovocie, netravilo sa mi, proste mi prislo tazko.
Ked som si vycistil organizmus roznymi kurami, a ocistami pecene, odvtedy sa mi ovocie travi bez problemov.
Takisto problem bol aj v tom, ze som kupoval nekvalitne, nezrele ovocie, postriekane a plne chemie.
Ked som zacal kupovat len lokalne ovocie z trhu, od domacich pestovatelov, tak sa mi travilo ovela lepsie, aj chutnejsie bolo.