Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Oddialenie menštruácie tabletkami HAK

Príspevok v téme: Oddialenie menštruácie tabletkami HAK
Baška123

Poprosím o radu.. užívam už 5.rok antikoncepciu Lindynette20. Všetko v poriadku.Tento rok idem druhýkrát na dovolenku, kedy mi opäť vychádzajú moje dni na tento termín. Pri prvej letnej dovolenke som to riešila užívaním dvoch blistrov za sebou(august mi tým pádom menštruácia vynechala). Nabehla som na klasický cyklus-žiadne bolesti ani problémy.

Teraz (o mesiac)ideme opäť na dovolenku a opäť by som potrebovala brať 2balenia za sebou... V príbalovom letáku sa nepíše, koľkokrát ročne sa môže takto menštruácia posúvať, alebo po akom dlhom "klasickom cykle". Vie mi niekto poradiť či môžem opäť po 3 mesiacoch umelo ovplyvniť telo, nech vynechá cyklus? :(

Ďakujem... Baška

Baška123

waaaw, a ty odkiaľ vieš, že moja gynekologička nie je smrteľníčka? :D
Donekonečna sú 2 otázky? hmmmm :D

Nemohla som sa jej pár dni dovolať- blik.
Pááni, ty musíš byť strašne pohodový človek, keď máš potrebu sa mi tu vyjadrovať k téme, čo ťa vlastne vôbec nezaujíma :D Čo ty celé dni robíš? skús sa venovať politike alebo niečomu podobnému- tam by si sa vyžila ;)
Pekný deň prajem.

Kvety zla

cize presne ta ista odpoved ktoru si uz dostala niekolkokrat, blahozelam.
"robim zlo" preto lebo tu akurat spamujes zbytocnymi temami, duplikujes temu ktoru si tu uz raz mala a obsesivne riesis tu istu otazku donekonecna, aj ked dostanes odpoved - nic ti nie je dobre. ked si musela az gynekologicke volat, nechapem preco si to nespravila uz na zaciatku, ked "nam smrtelnikom" neveris.

Baška123

... nedalo mi to, dnes som sa konečne dovolala gynekologičke a povedala mi, že pokiaľ to nerobím často a mala som medzi tým aspon raz normálne menštruáciu, tak je možné brať opäť dva blistre za sebou.
Nemá sa to robiť často, ale v prípade núdze si vraj môžem takto pomôcť a upraviť menštruáciu. Tak snáď moja skúsenosť niekomu pomôže nabudúce.

Baška123

Kvety zla... načo tu robíš zlo? keď nemáš čo viac k mojej otázke povedať, choď robiť zle niekomu inému, hm? :)
Caramel, ďakujem za info... dala si mi chrobáka do hlavy,budem premýšľať :-/

Kvety zla

nikto iny ti neodpovedal preto, pretoze to bola jedina spravna odpoved. tvoja otazka vobec nedava priestor na diskusiu. otazka znie ci mozes znova vynechat krvacanie z vysadenia po troch mesiacoch. KAZDY kto by ti odpovedal ti moze jedine povedat ANO MOZES, nijako to nezvysuje riziko nicoho (lebo neviem co si myslis ze by sa mohlo stat) viac nez normalne branie HAK. nechapem ci nevies citat alebo ci chces aby ti niekto povedal "nie preboha nerob to umries!".

caramel

No takto, nedá mi nereagovať na tú otázku o vynechaní cyklu, až mi rozum zastáva že koľko žien nemá poňatia o fungovaní tela počas brania HAK. Ty cyklus nemáš, máš ho umelo pozastavený, nedozrievajú a neuvoľňujú sa ti vajíčka, sliznica maternice nerastie, narastie len o pár milimetrov. To, čo ti tečie odtiaľ každý mesiac nie je menštruácia, volá sa to krvácanie z vysadenia- nedodania hormónom každý deň, je to reklamný ťah farmaceutických spoločností aby sme sa cítili ženami, že krvácame :D No a teraz prichádza odpoveď na tvoju otázku- môžeš brať dva blistre za sebou, nestane sa nič ani keby si si nerobila vôbec prestávky medzi blistrami

Baška123

Dostala som jednu odpoveď a to mi bohužiaľ ako rada nestačí... Fórum je na diskusiu, takže to skúšam znova- určite má s tým viac žien skúsenosti. ďakujem za pripomenutie, že som dostala jednu odpoveď - áno, pamätám si na nu ;-)

Kvety zla

Ty si sa toto uz nepytala? Ved aj odpoved ti ludia napisali... to fakt potrebujes ubezpecenie kazdy tyzden?
je to v poriadku, niektore zeny beru tri mesiace vkuse plus jednu pauzu a su ok (aj ked sa to neodporuca). cize neviem preco by to mal byt problem, zasa brat dva blistre za sebou - ved to nerobis kazdy mesiac ani kazdy druhy.