Skola

Príspevok v téme: Skola
DeshiBasara

Ludia chodim na strednu skolu (ktoru radsej nemenujem)ktora ma aboslutne nic nenaucila + za cele moje posobenie uz odislo vyse 15 ucitelov (co o niecom hovori).. na mojom odbore je jeden ucitel, vobec to tam nefunguje,.. ked sa rozpravam s mojimi kamaratmi tak tam pocuvam ze sa tam ucia ze tam nieco vedia.. lebo nejsom typ cloveka ktory to ma na haku ale zas niesom ani nejaky sprt .. priemerny ziak.. no ide aj oto ze som si vybral zameranie ktore je viac menej tazke sa presadit, mal som aj velke oci s toho ze ta skola je super ze to tam ide (lebo ona sa tak prezentuje).. ale da sa presadim.. no skratka buduci rok maturujem a ja absolutne nemam potuchy co potom.. ucim sa doma ako tak aby som mal nejaky prehlad... ani neviem preco to pisem ale neskutocne ma to serie.. lutujem to ze som neprestupil na inu skole ale su tu super spoluziaci ani neviem preco to pisem len clovek ma taky pocit zbytocnosti a zabitych dni

Prezývka55

_meno naco by som vyhladaval nejakych mudrych ucitelov ked za mesiac zarobim tolko co on za rok, to je za a) a za b) o informatike maju ucitelia najmensiu paru zo vsetkych predmetov, to je ako zly vtip ich pocuvat. Nie ze nevedie veci do hlbky ale ani prehral nemaju. Maximalne sa este zmozu na to pchat do informatiky matiku a robit z toho predmet matematika 2.

_meno

mam 24 rokov, do skoly chodim od 7. tazko ti tu napisem len to kvantum co mi dala skola za tych cca 16 rokov, s tym urcite suhlasis :)
musis si uvedomit kto je tvoj ucitil .. si v socialnom state, dostavas zadarmo vzdelanie pre vsetkych .. co ti ponukaju v obchode zadarmo? :)
je mi uprimne luto ak je tvojim cielom ukazat ucitelom ze su hlupy, mojim cielom napriklad vzdy bolo vytazit z akehokolvek zdroja / situacie co najviac .. orientovat sa na to co ucitel nevie je ako davat pisomky z ktorych vsetci dostanu 5 :)
btw ja studujem informatiku a sa smeje ked inzinieri nevedia veci zo zakladnej skoly o pocitacoch .. vtedy im vravim, ze naco sa pchali na vysoku, ked ani zo zakladnej sa nic nenaucili :)

clovek ide v zivote neustale dopredu .. zaciname ako 0, vtedy sa ucime od kazdeho .. az postupom casu cim viac vieme, tym mudrejsie informacie potrebujeme - a tie poskytuju ludia, alebo ich produkty (knihy, generaciami udrziavane) .. ako som pisal v predoslom prispevku, nadavat sa ucitelov (zo skoly) ze su slabi a ze ty si mudrejsi, a napriek tomu nie si schopny najst dalsich ucitelov (klasicky problem poskolakov) - jeho vyvoj konci :)

ako dietatu 10 rocnemu ked sa povie jeeej ten je ale mudry na svoj vek - ano, pretoze ho vela ucia rodicia .. ale ak ho nenaucia sa sameho ucit, jeho vyvoj skonci ked vycerpa rodicov :)

nadavanie je urcita forma neschopnosti pochopit situaciu a najst cestu dalej :)

pekny dnik, ucte sa v skole, ak sa nechcete ucit v skole, ucte sa inde ;)

Prezývka55

_meno btw ked mas k niecomu vztah tak ktomu nepotrebujes skolu detska co bavila biola alebo informatika alebo iny predmet vzdy niekolkokrat predcili ucitela ktorym okrem citania z knizky prd vie. Das im komplexnejsie otazky a nevedia odpovedat.

Prezývka55

ja som mudry aj bez skoly, ozaj hmm tak vymenej tie super ultra skvele potrebne veci co si sa naucil v skole... cakam.

_meno

to, ze Vas dvoch nasilu nic v skole nenaucili este neznamena, ze sa dobrovolne v skole neda ucit :) jednoduchy clovek vidi kamen a pomysli si "suter" ..geolog v nom vidi ine, astrolog ine, maliar ine .. na kamen sa pozerame cez nas rozum - ak ho nemame, vidime priamo kamen :)

poznam mnoho hlupych ludi zo skol, ktory si myslia ze skola je nanic .. bohuzial nadalej do nej nasilu chodili :) takze az tak to premyslene nemali, vsakze ;)
samozrejme ze im to nepomoze, budu hlupi ako so skolou tak bez nej :)

je to skor postoj k svojmu casu (ci robime len vtedy ked nas nasilu nutia alebo mame pre nieco vasen a robime to z lasky)

Prezývka55

V podstate sa aj tak vsetko naucis v robote. Skola ta max nauci citat a pisat, pocitat no a to je tak asi vsetko.

_meno

ahoj DeshiBasara

tiez si viac pocuval usami aky je svet..a teraz zacinas pouzivat oci :D :D

Vitaj v klube Slovensko :-)

Podla mna sa tu vynikajuco nadava, zle prijimaju zakony, ziadne sa nedodrzuju, vela sa pije, priatelske vztahy tu nefunguju, kradnut je tu prirodzene, nevytvarame ziadne tovary ani sluzby a este sa cudujeme preco tu nie su peniaze. samozrejme sa radi bijeme a potlacame slabsich, induvidualita tu este nezacala existovat (ved kolko rokov sme boli vsetci ludia typ 'rovny sudruh' tak z kade by sme aj mali chapat odlisnosti, ludia sa vo volnom case nicomu nevenuju, ziadne budovanie niecoho, konicky...je tu tendencia delit den na nutenu (praca) cast a volno (tv abo rozbit sa)
som sa nechal uniest sry :D
pozri si kludne napriklad na profesii ake mas uplatnie tvoj odbor, ake platobne.a pracovne podmienky..tym sa zbavis svojho strachu co po skole - ak nevies co robit popri nej (vies si splnit svoje ciele), tak po jej ukonceni pojdes robit :-)