Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako to dokázať, keď mám problémy s pamäťou?

Príspevok v téme: Ako to dokázať, keď mám problémy s pamäťou?
lejdy45

Ahojte
na geografiu mám mať pripravený projekt na tému GPS a 15-20 minút o tom rozprávať,... mám trošku problémy s koncentráciou a veľmi zabúdam...nedokážem sa sústrediť a aj keď sa niečo naučím príde ten zlomový moment a ja všetko zabudnem...bojím sa že to nezvládnem..
nedajú sa mi tie komplikované vety zapamätať..
Prosím poraďte mi niečo, čo viete o tomto zariadení, ľahko zapamätateľné?
Poprípade ako dokázať o tom rozprávať?

84594

1. dobre sa na to priprav z odbornej stránky. Vyhľadaj si info o téme z viacerých zdrojov, na nete bude toho dosť. Snaž sa tomu hlavne porozumieť, nebolo by dobré púšťať sa do prezentácie vecí, ktorým sama nerozumieš. Ak je tam príliš veľa komplikovaných a odborných slov, skús si ich nahradiť zrozumiteľnejšími (určite nájdeš aj stránky, ktoré budú o tom hovoriť ľudskou rečou).
2. prezentáciu si spíš na papier (to, čo budeš rozprávať) a doma si ju nacvičuj. Predstav si, že si v škole pred tabuľou (alebo kde sa to bude odohrávať) a najprv si to len nahlas čítaj, potom sa snaž si text zapamätať tak, aby si nepozerala často do papiera. Pomôže ti to dostať do mysle slová a slovné spojenia spojené s danou témou ako aj zorientovať sa v texte, keby ti naostro vypadol
3. pri samotnej prezentácii by som si pripravený text zobrala so sebou ako pomôcku pre prípad, že by som sa potrebovala do neho pozrieť. Aj keby si do neho musela pozerať častejšie, nebrala by som to za tragédiu, veď už to, že to máš písomne znamená, že si sa pripravovala. V najhoršom prípade to celé prečítaš.