Zápach z vagíny

Príspevok v téme: Zápach z vagíny
valka123

ahojte. viem že týchto tém je tu už asi veľa ale nechce sa mi to tu hľadať . Mám 15 rokov menštruáciu už cca rok a pol a trápi ma zápach z vagíny. proste aj ked sa umyjem tak vstále zapácha je to dost nepríjemne . nepoužívam žiadne mydlá na intimnu hygienu, používam normálne sprcháče. a ešte mám biely výtok vyzerá ako sopel neviem či je to normálne alebo nie. každý deň si nájdem na nohavičkách vytok a aj zapácha ale to bude asi tym že mne zapácha samotná vagína . lezie mi to dosť na nervy nedá sa tomu nejako predísť ? je mi blbé ist ku doktorke a predpisovať si na to niečo proste nejaké domace rady nemáte ? :) dakujem ..

Kvety zla

Aljaska - no ale ved si tu penu na sebe nenechavas 15 minut nie? Ved sa namydlim a oplachnem... Na intimnu hygienu ti bohate staci cista voda, ale ked uz chces nieco pouzivat tak jedine specialne gely na to urcene (mnoho zien si napriklad pochvaluje lactacyd, mna stipal a vobec mi nevyhovoval ale uz roky pouzivam carefree s aloe vera a ten je super :) ale tiez ho nepouzivam kazdy den, vacsinou iba vodu a raz, dvakrat do tyzdna toto. kazdemu ale vyhovuje nieco ine, v drogerii a v lekarnach ich maju spustu).
Ku gynekologovi mozes ist hocikedy ak nemas menstruaciu - cize pred a aj po. Samozrejme ked ti uz menzes zacina, ze mas ten krvavy vytok, tak ku gynekologovi nepojdes :)
Ja som na dedine nikdy nebyvala takze naozaj neviem ako to je, ale kasli na nich. Silno pochybujem ze nikto z tej dediny ku gynekologovi nechodi kvoli inemu ako tehotenstvo. Zeny vedia ze tehotenstvo je len jeden z mnoha dovod preco ist ku gynekologovi.

Aljaška

kvety- ale ako sa máme sprchovať kedže si telo umývame a tá pena stečie dole ?? ... Mám taký istý problém :( myslím si že viem o čom hovorí keď píše že žije na dedine pretože staré babky si hneď budú myslieť že je tehotná ( tak to býva ) čo už ... ľudia sú zakeráci ... neviete kedy presne sa má ísť k gynekologovy ??? pretože niekto hovoril že sa nesmie ísť pred a po menšruácii iba v tedy sa má ísť ak je to vážne takže neviem :)

Kvety zla

Ach moja zlata preco pouzivas "sprchace" ked si umyvas posvu? To kvoli tomu ti smrdi. Posva ma prirodzene prostredie, prirodzene zdrave bakterie ktore zabezpecuju normalnu posvovu floru - vtedy posva nesmrdi, muzom vonia :) Kedze si si nadzabala na posvu kadejake sprchace, zdravu posvovu floru si si vyhubila, a premnozili sa ti zle bakterie prip. kvasinky (skor to vidim na bakterialnu vaginozu kedze pri kvasinkach je biely hrudkovity vytok, ale presnu diagnozu ti urci az lekar).
Povedz mamke co ta trapi a popros ju nech ta vezme ku gynekologovi niekam do mesta. :) Neboj, neubudne z teba, nie je to ziadna tragedia. Nie je to najpriemnejsie vysetrenie ale napriklad taky zubar vie byt horsi :)

Cindy35

lekarka musi zachovat lekarske tajomstvo, neboj

takto na dialku to nevyriesis. mozes mat daku bakteriu na ktoru treba brat tabletky antibiotika a potom to prejde

lilyiankaa

no doktorke by si zájsť mala, aby ťa prezrela, čo ti je ... ak by si mala len výtok a nezapáchal by, tak ok, ale píšeš, že ti zapácha, tak to netreba podceňovať .... to, že bývaš na dedine neznamená, že sa ľudia dozvedia, že si bola u gynekologa ... a ak aj áno, tak je normálne, že by si k nemu v tvojom veku šla ..ale kašľať na nich, ide predsa o tvoje zdravie, tak čo ťa po nich

ni-ka

valka-a u vas na dedine zeny nechodia gynekologovi?ja chodim na prehliadku kazdy rok uz od strnastich rokov...vdaka tomu a cytologii mi odhalili zmeny na krcku a podstupila som konizaciu-skor nez by sa tkanivo rozbujnelo a mohla som mat rakovinu...
ist gynekologovi/gynekologicke uz dnes nie je hanba(ani nikdy nebola) je to doktor ako kazdy iny,ma povinnost ta liecit a vyliecit,denne mu pod rukami prejde dvadsat zien a dievcat, nemas sa preco hanbit...
ide o tvoje zdravie-ak mas nejaky bakterialny infekt ktory sa nebude liecit mozes mat z toho vaznejsie nasledky,dokonca mozes zostat aj neplodna...
a ak s tym mas taky problem,popros niekoho komu veris nech tam ide s tebou a chodte gynekologovi do ineho mesta,okresu...
hlavne to neber na lahku vahu a nehazarduj zbytocne pre par hlupych ludi so svojim zdravim...mas len jedno

valka123

lenže nechcem ist ku doktorke je mi to neskutočné trápne tam chodit aby ptm boli všade reči že čo ma trápi nakolko byvam na dedine a všetci tu vedia všetko o každom ..

sewie

chod doktorke...nemusi to byt nic ale aj moze...kasli na domace rady, zbytocne sa budes trapit, predlzovat to...dostanes nieco normalne 100%ne ucinne a bude po probleme...:)