Včera som si chcela podrezať žily

Príspevok v téme: Včera som si chcela podrezať žily
babralka

dobry den

moj otec je alkoholik, tyral nas, potom mama od neho odišla, teraz ma už 8 rokov noveho muža. ja mam 25 rokov. v puberte som začala brat drogy, to už bola s inym mužom. nikdy som mame nič neukradla nikdy som ju inak nezradila. pracovala som chodila som do školy ale neučila som sa. mama platila sukromnu školu aj jej muž ma prijal všetko bolo ok. ked sa drogy prevalili bol cirkus, bola som na liečeni. po liečeni sme ssa stale hadali s mamou. mala som 18 rokov jej mužovi som povedala že sa chcem osamostatnit. mala som už novu pracu aj s ubytovanim vybavenu. chcela som s nim zostat za dobre aby mama vedela cez neho že som ok. stalo sa to že ked som mala tyžden pred nastupom do prace mi jej muž nechcel dat moju vyplatu z predošlej roboty (chodilo mu to na učet) lebo bola aj tažka fin. situacia vtedy velmi sa nahneval, zbil ma, oplul ma, vynadal mi do kuriev do špin do parchanta, mama sa pozerala a vyzerala že si mysli že je to spravne čo mi robi. vyhodil ma. nejak som prežila ten tyžden a potom som nastupila do prace. o par dni som už nemala ani na slanu vodu peniaze a nemohla som sa dopravit do prace(bola mimo mesta) stretla som stareho kamarata ,,fetaka,, ktory mi fin. pomohol...nakoniec som bola zas v drogach, prišla som o robotu o byvanie, žila som na opustenej zahradnej chatke, kradla som, nikdy som cšak neprostituovala, vždy som si povedala že radšej umrem ako sa takto ponižit..trvalo to rok. mama, nikto o mne nič nevedel. po roku sa mi stala vec, že som skoro prišla kvoli drogam o život a tak som sa išla 14 mesiacov liečit. vtedy som sa prvykrat ozvala mame aj som ku nim na den prišla. za moje liečenie nemuseli dat ani korunu, lebo to bola neziskovka, ja som robila tam, odrobila som si to liečenie. po liečeni som mala ubytovanie ,,chranene byvanie,, pre vyliečenych a začala som pracovať. podmienky boli, že nesmiem pit fajčit najst si priatela nič. (krestanske liečenie) začala som opat fajčit cigarety a chceli aby som išla nazad na liečenie. aj som išla..ale odišla som ani nie po tyždni..volala som domov mame. že mam tolko a tolko penazi nech mi niečo poradi, že ma vyhodili z prace(kvoli nastupu na liečenie) a nemam byvanie, byvala som narychlo u jednej ženy čo sa liečila dávnejšie z alkoholu. mala som ist k nim. išla som nazad k mame aj jej mužovi. moje sebavedomie rozbite, stale som plakala, z prace som sa zavrela do izby, tam som bola sama na notebooku. trvalo to asi rok čo som takto robila. moj vztah k jej mužovi bol a je asi taky..bojim sa ho, bojim sa ked sa naserie, ked krivo pozrie, podozrievam ho (nikdy mu to samozrejme nepoviem)..prešli 3 roky...stale sa mu nemožem kuknut do oči, stale sa ho bojim, chodim zhrbena, neviem sa na neho usmiat, iked niekedy je to ok. vravi že ma ma rad...je celkom v pohode len proste nejak je to vo mne stale. našla som si priatela. bez jedinej chyby na charaktere, rozumny, skratka som si nemyslela že by ma taky niekedy mohol chciet..vie o mojej minulosti nie detaily, to netreba, nepýtal sa ani. to len ked ja sem tam poviem. včera som si prisadla k našim (popijali) a mala som pocit, že jej muž povedal, že maju malo. to ma neskutočne vzalo. že si mysli že som prišla len preto aby som si naliala. už sme čo to predtym vypili a tak som sa rozrevala. ked som išla spat tak som nemyslela na nič ine iba na to ako si podrežem žili. dnes mi je mizerne zo včerajška, myslim na sebevraždu a bojim sa že raz ju aj spravim...aj tak som len hromada chaosu a zlej minulosti, ktoru už nikdy nezmenim..

Nič

Snažím sa s nimi porozprávať ale nedá sa furt ma ignorujú.Už veľa krát som sa chcela hodiť z balkóna,rezať žily,skočiť pod auto.Ale nemám odvahu to urobiť.Mám veľmi veľké problémy.Neznášam mojích rodičov,nikdy mi nič nedovolia!Chcem ísť vonku,no nemôžem.Dohodnem sa s kamartkou že pôjdeme von lebo čo budem robiť doma,a samozrejme,prídem domov a rodičia mi nedovolia potom sa furt na mňa kamoška urazí...Ja si chcem užiť tieto časy lebo keď budem mať 18-20 tak už vonku nebudem chodiť.Už mi to lezie na nervy ja nikdy nemôžem ísť von .. A čo? Keby sa o mňa báli tak by sa tak správali ako správajú? Myslia si že som psychopat lebo odkedy sa stýkam s tou kamarátkou ostala som čudná,drzá.Ostala som taká lebo som už unavená s tej vety : "Nie! Nejdeš von! ... Už to nechcem vôbec počuť je mi z toho zle ... Už proste neviem čo robiť .. Ja som tak trošššičku anorektička .. A som rada lebo aspoň zomriem

Amadea

hádam sa zobrazí tento link ipcko.upside.sk, je to internetová poradňa, kde sú mladí pre mladých. Majú na stránke napísanú svoju filozofiu, zásady, online dobu, kontakty. Je to skupina mladých poradcov / psychológov, ktorí sú tam dobrovoľne pre iných aby s nimi hľadali riešenia alebo sa rozprávali o tom, čo treba. Stačí klik na tú stránku a vpravo dole uvidíš, kto je práve online - majú tam fotku. Ak chceš vedieť, s kým máš dočinenia, tak na stránke sa môžeš preklikať k profilom týchto poradcov, že čo sú zač a vyberieš si podľa sympatií, s kým si budeš písať. Potom klikneš na jeho fotku,ak je online, napíšeš si prezývku, pod ktorou tam budeš a jemu to už zazvoní, zdvihne a píše si s tebou formou chat-komunikácie....viem to, lebo som im tam tiež kedysi písala a mala som s nimi celkom fajn skúsenosť, tak ich odporúčam ďalej :)

Lola34

Amadea smiem sa vas spitat to ipcko je co za poradnu zomrela mi mamina rada by som otom zniekim porozpravala lebo nevidim vyznam zivota

Amadea

Babralka, v prvom rade Ti chcem vyjadriť môj obdiv za bojovnosť, ktorú v sebe máš i po tom všetkom, z toho,čo si napísala cítiť, že to vôbec nemáš jednoduché a je naozaj veľmi dobré, že o tom píšeš a hľadáš podporu.

Súhlasím s tým, čo už bolo napísané nižšie, že by bolo fajn vyhľadať psychológa v tvojom okolí, ktorý ti pomôže objaviť poklady, ktoré v sebe máš, silu, talenty, možnosti, ako nabrať ešte viacej síl a ako žiť krajší život. Ako občan SR máš nárok na 20 hodín terapie zdarma, pretože to hradí tvoja poisťovňa, platí to však len na psychológov, ktorí majú zmluvy s poisťovňami a tí sú väčšinou v nemocnici alebo inom zdravotníckom zariadení. U súkromníka sa platí za každé sedenie, no m to výhodu, že nebudeš mať zápis v zdravotnej karte.

Tiež existujú linky pomoci, kam môžeš zavolať. Na Linke detskej istoty ti poskytnú čísla na špecifické poradenské linky, alebo môžeš písať na IPčko- internetová poradňa pre mladých, kde sú absolventi a študenti psychológie k dispozícii online formou chatu, denne od 7 do polnoci, je to anonymné a bezplatné.

Amadea

"Nič", chápem tomu,že ťa takýto prístup a zákazy od rodičov hnevajú, hlavne, ak spolužiaci to majú doma inak. Skús sa s nimi porozprávať, či by to nešlo zmeniť, či by si mohla byť s kamoškou vonku aj dlhšie a inokedy, že to potrebuješ a nechceš byť len zavretá doma, ide leto, prázdniny. Rodičia majú o teba asi strach, no hádam to pochopia. Ale určite si neubližuj, toto nie je riešenie. Riešením je hľadať iné možnosti, ako by sa dalo zmeniť situáciu tak, aby si sa v tom cítila lepšie. Verím,že niekedy to máte doma s rodičmi aj celkom fajn a viete mať spolu pekný čas, či nie?

Amadea

Andrejka, píšeš,že k vám chodí sociálka. Povedz prosím tetám zo sociálky, čo sa doma deje a že takto žiť nechcete. V tomto prípade sa porušujú tvoje práva. Rodičia obaja za teba nesú zodpovednosť, za tvoju výchovu, starostlivosť o teba , zdravie a o to, aby si mohla žiť harmonický život a vyvíjať sa, ako to dieťa potrebuje. Ak sa tieto tvoje základné práva, ktoré ti vďaka Dohovoru o právach dieťaťa patria, porušujú, tak sociálka, ako inštitúcia, ktorá na to má dohliadať, musí konať a navrhnúť riešenie, ako vám pomôcť. Slovenská republika sa zaväzuje prijatím tohto Dohovru o to, že ťa bude chrániť pred akoukoľvek formou násilia, či fyzickou, či psychickou, urážkami, zlým zaobchádzaním aj zo strany rodičov, preto to pracovníkom z Úradu práce, soinálnych vecí a rodiny určite hovor. Musia ťa vypočuť a musia konať, aby ťa ochrnáili.
Existujú krízové centrá, kam by ste mohli s mamkou odísť na pol roka, tam by s mamkou pracovníci už naplánovali ďalšie kroky, ako sa postaviť na nohy, kam ísť, kde pracovať, využiť možosti a byť od ocka,čo najďalej a hlavne v bezpečí, poskytujú aj právne poradenstvo, aj sociálnu a psychologickú starostlivosť. Taktiež, ak ocko napadne mamu,treba IHNEĎ volať 158 a povedať im,čo sa stalo, polícia mu môže zakázať vstup domov, kde bývate až na 10 dní.

mamke prosím ukáž túto stránku na krízové centrum pre týrané ženy s deťmi, Centrum Slniečko : centrumslniecko.sk , nech sa na nich nakontaktuje, zavolá, poradí sa....hlavne konajte a netrpte, ak nemusíte.

Prípadne cez stránku úradu sa dostanete k zoznamu všetkých krízových stredísk na Slovensku a môžete si vybrať, ktoré vám je najbližšie www.upsvar.sk

tojejedno

Moja sestra ma 10 a neviem si predstavit, ze by toto zazivala. Ani my to ale nemame lahke v nasej rodine. Adulka, prosim povedz mamicke, ze chces aby ste odisli od ocka, inak sa to peklo nikdy neskonci. Chodte bud babke, dedkovi, maminym surodencom, kamaratkam alebo chodte do krizoveho centra. Utekajte od neho, lebo ti raz zabije mamicku. Mamicka si to tiez nezasluzi. PROSIM TA, ODIDTE OD NEHO. Kebyze mam peniaze a prostriedky, tak by som pomahala ludom ako ty, je mi tak luto, ze moja rodina sama ledva zije a nemozem ti pomoct. Ale aspon poradit teda.