Dia potraviny

RNG

Detto.
Su ale doplnky, co pomahaju znizit cukor v krvi a podporuju vylucovanie inzulinu, spomeniem len zopar ako chrom vanadium, gymnenicka kyselina, korosolicka kyselina(banaba)morusove listy, extrakt z kino stromu a portusany.
Na druhej strane napr L carnosine znizuje glykaciu v tele v davkach vyse gramu denne, cim zmiernuje degeneracne ucinky cukrovky.
Sladidlo stevia zase podporuje regeneraciu pankreasu a nahradzuje cukry , kokosovy polej tiez dava energiu, takze nahradi znacne sacharidy, ktore musi cukrovkar jest velmi s mierou. Ked aj jes sacharidove jedla, snaz sa jest take, co maju co najnizsi glycemicky index. Mikrovlakniny nielenze cistia creva a podporuju rozmnozovanie probiotik, ale zaroven znizuju glycemicky index vsetkych potravin co s nimi jes.
No a nezabudaj na cvicenie, lebo to je najlepsi system ako spalit extra cukry v krvi

asdfghjk

Presne tak. Tzv. DIA potraviny neobsahujú cukor, ale tukov a škrobov habadej - nie sú vhodné pre diabetikov. Je to nanič.
Diabetická diéta nie je nič iné ako racionálna zdravá strava - vylúčiť rafinovaný cukor (zbytočnosť aj pre nediabetika), vylúčiť biele pečivo, vyprážané, mastné, údené. Jesť veľa zeleniny, jesť 5-6 x denne menšie porcie. Ovocie len doobeda a 1 ks (malého ovocia za kompótovú misku). Z ovocia vylúčiť banány a hrozno - priveľa cukru. Z toho istého dôvodu nejesť sušené ovocie.
Dia potraviny sú marketingový ťah.

eng

Aké DIA potraviny zháňaš???

Diabetik môže jesť všetko pokiaľ si dokáže zrátať obsah sacharidov v jedle a zaradiť ich do odporúčaného denného obsahu sacharidov.

Potraviny označené ako DIA, alebo vhodné pre diabetikov nie su pre diabetikov veľmi vhodné, pretože obsah sacharidov v nich je podobný ako obsah sacharidov v potravinách takto neoznačovaných, ale tukov je v takýchto potravinách oveľa viac...