Ake pripravky su fakt dobre-.? Su tablety Reghar ucinne?beriem Biosil a Bkomplex.
Padanie vlasov
Ak budu vysetrenia v poriadku, bude to asi stravou. Takze zacat jest viac masa. To je pre vlasy dolezite.
Ako to napravit?veru neviem.mozem mat nieco s crevom?ja mam tiez suchu kozu,zle travenie,uz som sa aj na kolonoskopiu objednala.
Este chcem povedat, ze som mala aj zapchy, zle mi travilo, suchu kozu som mala, zle znasala chlad, chcelo sa mi casto spat + depky. Ta šž u mna bola uplne zdrava, takze to bolo pravdepodobne masom.
Tie vysetrenia si daj urcite spravit, ak budu v poriadku (co by bol ten dobry pripad), bude to asi nedostatkom zivin. Potom uz vies, ako to napravit. Drzim palec
Cajka: ja som tiez tak bola. Takze doporucujem zacat jest urcite viac masa. Ako dlho sa uz takto stravujes?(ja som jedla vsetko, maso nie,len ryby a bola som aj chuda..-bola mozno podobny pripad) Mozu ti chybat prave tie latky. Mne z krvi mi zistili velmi nizku hodnotu T4, tak som sla na endokrinologiu - krv a sono šž. Tam mi lekar je povedal, ze som uplne v poriadku. Tak som zacala jest maso (vsetky druhy). Keby nemam ten vtedy ten Dercos, tak mi uz asi ani vlas na hlave nezostane, lebo kym som sla na vysetrenia + sa to upravilo prirodzene bola to dlha doba. Celkovo to trvalo asi rok a pol az dva. Sice na vysetrenia som sla asi po roku, ale aj tak. Tebe uz aku dobu padaju vlasy?
Jem vsetko,ale maso malo.obcas rybu.a.kura.mam presne take priznaky ako si povedala. Uz som aj obvodneho na to upozornovala,ale kaslal na mna.objednana som aj na endokrinologiu,ale az o mesiac.a takto slaba a vychudla som uz 2roky.
Dercos by ti mal zabrat, mne zabral super!
Testy si daj spravit z krvi - chod obvodnej, povedz ze ti padaju vlasy a ona uz vie, co ti ma dat vysetrit. Zistuje sa hormon tyroxin - T4 tusim.Ak mas prilis nizku hodnotu, moze to byt pricinou. Alebo sa zisti anemia..
Príznaky nízkej produkcie ŠŽ:
Primárny hypotyroidyzmus (zníž. funkcia šž) vzniká vtedy, keď nie je samotná ŠŽ schopná produkovať dostatočné množstvo tyroidného hormónu - tyroxínu. Príznaky sú veľmi menlivé v závislosti od kvantitatívneho rozsahu poruchy. Všeobecne sa dá ale povedať, že všetky metabolické procesy sa spomalia. Pacienti sa cítia slabý, odpadávajú, sú depresívny, majú znížené intelektuálne funkcie až po psychózy. Pacienti sa často sťažujú na zlé znášanie chladu, veľmi suhcú kožu a stolicové zápchy. Môžu mať vyššiu hladinu cholesterolu, ľahšiu anémiu, eleváciu sérových enzýmov (CPK). Sérové hladiny T4 a voľného T4 sú znížené, TSH (Tyreostimulačný hormón hypofýzy) je vždy zvýšený, sŕová hladina T3 môže byť normálna.
Este mam otazku - jes maso, mas pestru, dostatocne vydatnu stravu? A stres?
Ake tie testy si mam dat urobit?a ten Decros urcite zaberie?som zufala
Marcia/ dufam teda, ze to zaberie, ako mne.
Tie ampulky maju taky zobacik - da sa to dobre aplikovat a staci trosku-na jedno pouzitie si daj stvrtku..Tiez mi vypadli 2/3 vlasov - mala som krasne huste a teraz len taky chvostik.
Inak bola si aj u lekara? Treba spravit krvny obraz - kvoli stitnej zlaze, ci nemas poruchu. Lebo tiez to moze byt podmienene tym.
Skus dbat aj na stravu, je to dolezite. Tak, drzim ti palec, aby si sa toho zbavila..