Uz16 rokov nemam stitnu zlazu.Po operacii,pri kt. bol zisteny karcinom som absolvovala lecbu radiojodom, po kt.bola SZ totalne "zlikvidovana" a teraz denne uzivam hormon tyroxin.Uz dlhsiu dobu sa vsak citim velmi unavena a akoby bez energie. Endokrinolog tvrdi,ze je vsetko o.k. ale ja si myslim, ze nedoststok energie moze suvisiet s tym, ze nemam vlastnu SZ. Mate niekto nejake skusenosti so zivotom bez SZ a ako ste si pomahali sami?
Život bez štítnej žľazy
Dobru noc a peknu nedelu aj Tebe.
No nie si prave "ukecana" Takze uz si zdravotne lepsie, ze? A Ty si na tom ako s pracou,co robis/zamestnanie/ak sa smiem spytat?
Myslela som tu virozu,pre ktoru si ani nemohla chodit cvicit. Nieco sa skomplikovalo?Aky si mala den?
Zuju,nespis?Uz si zdrava?
Aljoska,na to meranie osteoporozy ta poslal endokrinolog alebo si sa pytala sama alebo ako? a ako to vysetrenie prebieha, z coho sa to zistuje, z krvi ci ako?Vysledok je hned alebo treba cakat? Zahrnula som Ta otazkami, viem ale je mi cudne, ze ma na to vysetrenie ešte nikto neposlal a pritom vsade citam, ze ludia bez SZ su osteoporozou ohrozeni viac...Je dobre, ze si si vybavila ten preukaz, jasne, ze je to len malicke zvyhodnenie oproti tomu, co mas uz za sebou. A oddychuj aj tak ta obdivujem ze zvladas tolko pracovat, soboty,12-hodinovky...Prepkladam, ze aj domacnost zvladas...Drz sa, vela oddychuj,ked sa Ti da a chod pravid elne na kontroly k lekarovi- s tymito slovami vzdy odchadza moja mama a ja si vzdy len vzdychnem"keby som nebola taka unavena".
Ešte som zabudla.Akurát v piatok som bola na denzitometrii-meraní osteoporozy.Dopadla som vcelku dobre.Jeden vysledok sa ukázal trocha nižší,tak to uzavreli nie ako osteoporozu ale osteopeniu.Mám zvýšit príjem vápnika v strave,zatial bez tabletiek.Je to pohodové vyš.Zuju nemusíš sa ničoho bát.