Prosím Vás,
neviem na koho by som sa obrátil a toto je jedna s možností ... ide o Mamu mojej priateľky , má schizofréniu a od marca odmieta brať lieky . ja mám 19r priateľka má za pár mesiacov 18 , je to tažké lebo jej mame chcem pomocť ale neviem ako postupovať a čo by som mohol spraviť priateľka je často kvôli tomu smutná nedá to najavo ale viem že ju to trápy . Nikto s jej rodiny nevie jej mame pomôcť kedže jej mama je rozvedená , síce mojej priatelky otec sa jej snažil dohovoriť a aj priatelka a aj sestra ona si stále hovorí svoje že ju nikto nechápe
teraz sa to dokonca začína dosť horšiť ale myslím že to je následok toho že neberie lieky (v minulosti brala lieky liečila sa pravidelne a všetko bolo v poriadku , uvedomila si že tie lieky maju nepriaznive účinky na bolesť nôh a atd tak ich určite preto vysadila teraz si sama neuvedomí že ich potrebuje )
píšem preto lebo včera jej našla priatelka list , totiž jej mama každý týžden chodí na poštu a odosiela listy nevieme komu kedže nemá ským komunikovať , v tom liste bolo niečo v tom zmysle (adresované jej ex-manželovi ) citujem :
Ahoj Jano , píšem Ti preto lebo mám problémy , v mojej hlave žije démon , nedovolí mi spať , jesť , je so mnou aj na pošte , v obchode , na ulici , na ulici sa nemôžem s nikým rozprávať , v noci spávam hodinu denne , bojím sa že ten demon mi ubliži , počujem hlasy , ten demon sa mi vyhráža ... odsudzila som sa s deťmi , nerozprávame sa neviem dokedy to bude takto pokračovať
často moja priatelka najde mamu čupieť v rohu izby a pozerať sa do zeme , niekedy skoro stále sa rozpráva sama zo sebou , kričí na stenu a pod.
a preto prosím ak by mi vedel niekto poradiť , ako by som vedel pomocť , riešiť to bol by som vdačný , hlavne potrebujem rady lebo sa bojím že sa može aj niečo stať , nemôže to takto pokračovať večne
S pozdravom Tomáš. Ďakujem