Dieta pri chorobach pankreasu

Príspevok v téme: Dieta pri chorobach pankreasu
zuzana bowen

Minuly rok bol moj otec diagnostikovany s chorym pankreasom. Nemozem nikde zohnat completny zoznam potravin (zelenina, ovocie, pochutiny, koreniny, miliecne vyrobky, maso atd)ktore moze pouzivat. Je to extremne zlozite varit len z mrkvy a karfiolu a uspokojit ho. Ak mate niekto nejake zdroje, prosim , pomozte.

monča

Môj manžel má tiež problémy s pankreasom,žlčovodmi atď,jedlá ktoré som si zvykla variť : všetka zelenina okrem papriky,niekomu môže vadiť cibuľa,celozrnné pečivo,cestoviny,ryby,hydina na vode, žiadne prepálené tuky,ryža,zemiaky varené,prílohy najlepšie šaláty zeleninové s olivovým olejom,kombinovať napr. s tuniakom,pokrájať tofu,sardinky(samozrejme každá kombinácia zvlášť),cestoviny s tvarohom, slivkové gule s makom,rizoto,teda nič pečené na oleji,žiadne mastné mäso a minimálne mliečne výrobky(okrem tvarohu nič).Každému jednotlivcovi vyhovujú vlastné jedlá, ja verím,že pri takejto strave problémi s pankreasom a žlčníkom sú minulosťou,veľa zdravia

zuzana k.

Dobry den.Prosim Vas o radu. Moja sestra bola pred tyzdnom operovana na zlcnik. Chcem sa opytat ci existuje nieco ako zlcnikova dieta alebo nejaky jedalnicek aby vedela co moze zo zaciatku jest aby nedostala zachvaty.Dakujem pekne.