Mám 25 rokov,často športujem,pestro a zdravo sa stravujem,nefajčím,asi 2x pivo alebo vino do mesiaca.
Po jednej z nočných zmien som bol akýsi podráždený,bolela ma lava a podobne,tak som si odmeral tlak. Mal som asi 145/92.
U obvodnej mi namerali 160/90,po tom ako ma vytočila pani tmavšej pleti v čakárni 173/100.Poslala ma internistovi,ten nameral 150/90.
Pocit odkrvených prstov mám vraj z chrbtice a nasadil mi 24h holter.
Ten ukázal cez deň častejšie S tlak nad 140,avšak väčšinou oprávnene,bol som na hubách,D tlak bol v norme.
NAsadil mi Betaloc,ktorý však neužívam,nechcem sa dostať do kolotoča týchto chemikálii,zakiaľ vidím šancu zmeniť svoj stav bez nich.
Časom som sa dostal k pojmu ´´pulzný tlak´´ a zistil som,že práve ten je môj problém,dobrý je vraj 40,max 55,môj sa pohybuje 50-70.
Na nočné už nechodím ,menej sa stresujem,celkovo mi tlak klesol,ale rozdiely sú stále vysoké.
Krvný obraz mi nikde nerobili,teda je možné,že mám napr. vysoký cholesterol a mňa chcú liečiť debilným diuretikom,mierne potlačiť symptómy a problém nechať rozvinúť,aby do mňa mohli začať ládovať ďalšie svinstvo.
Vie mi prosím niekto poradiť,ako nastoliť rovnováhu v mojom organizme??? ďakujem