Menejcennosť, depresie, nizke sebavedomie?

Príspevok v téme: Menejcennosť, depresie, nizke sebavedomie?
Patinka

Potrebujem naozaj pomoc, neviem čo so sebou. Je to ťažké opísať ale pokúsim sa.

Tento problem som začala mať asi pred rokom no potom som si našla chlapca a už to bolo dobre, no keď som sa s nim rozišla vrátilo sa to a teraz je to horšie.

JE to divné ale vždy v sebe vidím to najhoršie, keď sa pozerám do zrkadla a opakujem si že vizerám normálne, pekne a tak. normálne si začínam veriť, potom si aj verim, ALE len čo vijdem medzi ľudi zmeni sa to, neviem ako to, keď sa na mňa ľudia pozrú, vidim im v očiach že je to nejaký divný pohľad, akoby sa ma báli alebo niečo také.

Potom z tohto mám akoby zo seba strach a prejavuje sa to na mne ďalej, neviem, alebo inak nedokážem sa rozprávať s kamaratmi.. S rodinou to celkom ide ale len s tou najbližšiou, ostatných sa hanbim.. Ani kamaratov kvoli tomu nemam veľa, chodim von s mojou partiou ale vždy ked sme von nikto sa so mnou nerozpráva iba jedno dievča, ja by som sa s nimi rozpravala tiež ale niečo ma tlačí, nedovolí mi to, neviem ani o čomm by som rozprávala, neviem byť taká šialená v pritomnosti ľudí, neviem či sa to raz stratí alebo to ostane

Ja som z tohto každým dňom ďalej zúfala..

Neviem prečo sa to deje či z toho že si myslím o sebe že som menej ako ostatný ľudia, alebo z toho že mám depresie že navždy budem taká aká som a nakoniec ma všetci opusti a budem sama alebo z toho že sa na seba neviem pozrieť a veriť si..

Pomôžte mi veľmi vás prosím

Patinka

František určite si to idem pozrieť :)

Ale ty si na tom inak ako ja, ja neviem rozprávať vlbec s ľudmi ja neviem či sa bojím či čo, ale ako keby som zabudla hovorit, neviem čo sa mám opýtať ani proste nič

xibyxi

Ja mám presne to isté, stále si to myslim o sebe, ze som niečo menej alebo tak a neviem prečo, chcem si verit ale obcas sa to neda :) Ja sa rozpravam teda snažím sa rozpravat sa sovsetkymi , ale ludia to vedia vycítit, napr. ocny kontakt kratky alebo proste ze nerovzne rozpravam a nesebavedome.. snazimsa s tym vysporiadat, neiktore dni su super ,ine zas nie.. Mozno ked pride zivot po skole starosti a vsetko tak uz ani nebudeme mat cas riesit taketo veci a prejde to samo, ale zatial proti tomu ani ja neviem nejako ucinne bojovat.. :)

Frantisek1

Patinka, pozri si toto video, mozno ti pomoze: www.enjoyemotions.sk Najdes tam aj 6 dielny video serial o sebavedomi - mozno aj tam najdes odpovede na tvoje otazky. daj vediet ci ti to pomohlo

Patinka

Ale keď tu v našom meste psychiater asi nieje povedala som to mojej mame, a ta mi nato povedala z toho vyrastie časom.. no časom to je ešte horšie..
Kamaratke som to povedala a na všetko mi odpovedá aj ja, aj mne tak aj, aj ja toto atd.. Už neviem čo so sebou ďalej

Kolobeh

A dobre by bolo este keby si mala nejaku spriaznenu dusu,ktorej mozes vsetko povedat a zverila by si sa aj s tymto,ci uz doma niekomu,alebo nejakej kamaratke a ona by ta podporovala.Ja som sa zveril doma s psychickimi problemami a vsetci ma podporuju tak sa potom aj o nieco lahsie zije ked vies,ze niekto vie o tvojom probleme a moze ta podporit.

Kolobeh

Urcite zajdi za psychiatrom a povedz mu vsetko co citis,na toto treba lieky nielen na fore sa vyspovedat.Ja mam psychicke problemy tiez mozno podobneho typu a zasiel som za psychiatrom mam nejake lieky a trosku sa to zlepsuje aj ked s vacsinou musim pohnut asi ja sam pozitivnym myslenim,len to vzdy nejde poznam to.Ist k doktorovi nieje ziadna hamba ked to potrebujes.