dobry den, nikdy som nemala problem so zakonom ani so spravanim, no v poslednej dobe jedna osoba na mna neustale podava rozne falosne trestne oznamenia a spolu s kolegami podavaju proti mne krive vypovede:
-ze som ju napadla-nikdy v zivote ani naznakom, ani ziadnu inu osobu
-ze ju prenasledujem-hoci v danom case som na uplne inom mieste
-ze obtazujem ludi z jej rodiny a okolia-vobec ich nepoznam, ani som ich nikdy nevidela a pod.
-ze odomna dostava vyhrazne spravy-ten profil uz davno nepouzivam, ani email a heslo si uz nepamatam
ako mam postupovat? na pravnika/advokata/obhajcu nemam peniaze, mam na nu ihned podat trestne oznamenie (a z coho vsetkeho konkretne? alebo to mam formulovat vseobecne?) alebo mam pockat kym to vysetria (a ci vobec zohliadnia moje navrhy na kontrolu kamerovych zaznamov, lebo vysetrovatelka mi povedala ze najprv musi vypocut udajne obtazovanych ludi z jej okolia, bojim sa ci vobec budu presetrovat kamerove zaznamy ako som navrhla a ci uz nebude neskoro, niekto ich archivuje len 3 dni) alebo az na zaklade ich vysledkov mam podat trestne oznamenie proti nej az potom?
mam to podat vysetrovatelke ktora riesi tento pripad, alebo radsej nech to pridelia inemu vysetrovatelovi? mam si narokovat odskodnenie aj jeho formu (napr. ospravedlnenie verejne, financne odskodnenie)? zavazne to narusa moj zivot, poskodzuje moje meno, nehovoriac o komplikaciach ked potrebujem uvolnenie z prace aby som prisla vypovedat, niekedy su to aj 3 dni za tyzden!!!
za vasu radu a pomoc vam uz vopred velmi pekne dakujem