Dobry den.
Chcel by som vediet ako bojujete s uzkostnymi poruchami ako sa proti tomu branite ako sa vam prejavuju . Proste rad by som pokecal o tom s niekym.. ake lieky beriete odkedy vam to trva " uzkostna porucha , panicka porucha , agarofobia "
Úzkosť - prejavy
emma18 bojuj ďalej, ked i je najhorsie skus bylinkove caje ako je valerian lekarska, lubovnik bodkovany, chmeľ atď mne to pomaha :)
Holubienka sak klikni na moj nick a hned ti vyhodi moj email mozme o tom pokecat... Ja neviem ja mam stale strach ze nieco nezvladnem ze som naozaj chory bojim sa neznamich veci novych i ked som sa momentalne odsthaoval od rodicov s priatelkou psa som si kpil pracu mam nech nemyslim na hluposti ale aj tak stale citam tu na tychto forach a uistujem sa ze v tom niesom sam :// Moj zivot sa zmenil uplne vela mi toho dalo ale dost aj vzalo.. Drzim nam vsetkym palce
legend ja som na tom rovnako, uz tie zachvaty vobec, ale uzkost sa objavi kazdy den, najma ak mam niekam ist, vtedy dot predychavam..ak chces moj mail je ishka@szm.sk, ja som rada ze niesom jedina aj ked to znie morbidne :)
Np mne sa to zacalo najprv tymi atakmi po nasadeni liekov ataky uz niesu ale uzkosti a traviace problemi ano.. Ta uzkost sa akokeby vzdy niekde skusila zachytit a maskovat preto je to take tazke.. kazdopadne drzim palce a kdo chce pokecat aj viac napiste email je nas dost a myslim ze kazdemu bude prijemnejsie ked si bude isty ze neni jediny :) pekny weekend
bibiana tazko nam laikom sudit, ale tvoj popis na to sedi..na zachvat paniky..aspon ja mam vtedy pocit ze nezvladnem ani dychat nieto este aj nieco robit :/
mna zaujima ludia, ci vam tie uzkostne stavy nieco vyvolava???
lebo neviem ci sa to netyka aj mna
ja ked mam trebars nejaku narocnu skusku tak napr. den predtym sa na mna akoby vsetko zvali a citim az smrtelny strach, nielen zo skusky ale vsetko akoby na mna dopadne, bojim sa uplne vsetkeho, ci zvladnem skolu, aka bude moja buducnost a podobne, v takej chvili sa akoby vsetky problemy nakopia a ja citim len ciru zufalost a beznadej
je to ono??
zacalo to pocitmy na odpadnutie..hned som to zacala riesit a behat po lekaroch, myslela som ze to bude tlak, srdce alebo nieco, vseto az na krcnu chrbticu vyslo ok. a potom som jeden vecer dostala zachvat paniky, ale taky ze som si myslela ze umieram. a odvtedy sa toho neviem zbavit :(
ja som sla ku psychiatrovi hned....mam to asi pol roka, chodim na terapie a beriem lexaurin...vsetko zatial bez vysledku...aj ja mam dni ked som v totalnej pohode a potom dni ked som totalne zufala...snazim sa bojovat no nejde to..rodina o tom vie, ale nechape to, dookola len vravia, ze to nic nie je...hold kto nezazije nevie :(
Dobry den, ja tiez trpim uzkostami a hroznymi stavmi uz asi 6 rokov, nikdy som nebola u psychologa/psychiatra, snazim sa bojovat sama. Okolie o tom netusi. Chcem sa len spytat co vas dohnalo k tomu ist ku psychiatrovi? Lebo ja si velakrat pripadam ze uz dalej nevladzem ale potom zase pride dobry den a zase mam pocit ze vsekto bude dobre. Snazim sa chodit aj von, aj ked nie sama, vzdy s niekym, chodim sa aj bavit, na nakupy, ktore milujem ale vzdy idem s niekym. Co sa tyka soferovania tak to nehrozi maximalne nejake kratke vzdialenosti.