takze ako by som to opisala. Citim vnutri v sebe taku nespokojnost, ze niesom taka ako by som chcela. Bojim sa byt sama sebou a preco? Vskutku neviem. Mam toho tolko co povedat, tolko ukazat ale nieco mi v tom brani! V skratke neviem vyuzit naplno svoj potencial a byt sama sebou a zit bez strachu co si kto pomysli. Ten hnusny strach co ma stale nuti premyslat nad vecami co ma len zamotavaju a tahaju dole. Nakoniec to vzdy dopadne tak, ze nevidam zo seba ani hlaska a ostavam ticho, vzdy. A pritom mam toho tolko na jazyku. Nieco mi brani sa prezentovat vo svetle akom chcem.
Ako prestat mat strach a vyuzivat naplno svoj potencial
ja sa snazim prekonavat a teraz som zazrel taky vyrok:
Kritizovaný je iba ten kto nevraví nič, nerobí nič a je nič.
Tak vždy si na tom spomeniem.
xavi-ja mam tiež taký problém,dosť vecí som neurobila preto,lebo som sa báala a neverila som si..:-(
zacni postupne, po malych krokoch a tes sa aj s nich, budes sa stale posuvat a mozno za par rokov sa stanes kym chces byt. nezufaj ze to potrva tak dlho pretoze aj ta cesta ta bude bavit len vnimaj aj tie male krociky. vela stastia. ja tiez este niesom v cieli, ale som v pohybe :)
xavi kolko mas rokov? vek zohrava tiez ulohu
to prameni v detstve a je to aj tvoja povaha.a nemusis ani to co si myslis a povedat nechaj si to pre seba nux sa nestane bud ako vyjebane psychologicky.
To nieco je strach ,neistota ,male sebavedomie a problem prijat vlastne slabosti .
Ak sa bojis ,ze zlyhas ,tak si vedome uz dopredu odoberas moznost uspiet .
MultiL. ti uz poradila
asi sa bojim kritiky
lenze ako sa premoct..
Pochop v prvom rade, ze NIC ti nebrani prezentovat sa v takom svetle ako chces...Nikto a nic..Len ty sama si v tom branis tym, ako premyslas. Zacni si kazdy bozi den opakovat nejaku vetu, ktoru chces, aby sa splnila. Napriklad "nemam strach hovorit pred ostatnymi, mam dostatok sebavedomia aby som sa prejavila"...to je len priklad, ty si vytvor vety ake chces ty. Ked si to vsugerujes do hlavicky, zacnes tomu naozaj verit :)
A kazdy den, ak mas moznost, skusaj sa prejavit. Postupne, pomaly, nechci vsetko naraz. Ked si raz otvoris pusu, len jeden jediny raz, uz nikdy viac to pre teba nebude problem :) Drzim palce :)