Dobry den.... chcela by som poprosit o radu.... naozaj uz neviem ako dalej....mam 22 rokov. Študujem na vysokej škole. Moji rodičia su rozvedení uz asi 18 rokov. Od mala sa o mna starala mama. Problem nastal ked som bola asi tretiacka na strednej skole. Moja mama sa o mna prestala financne starat. Zacala sa mi za vsetko vyhrazat. Nechcla mi davat peniaze na vlak do skoly. V skole som mala stasne vela vymeskaneho. po skonceni strednej skoly som chcela pokracovat na vysoku a aj som pokracovala ale situaciu doma to este zhorsilo. Mama mi nechce davat peniaze ani na oblecenie ani na hygienicke potreby ani na cestovne do skoly. Dokonca sa musim stravovat za vlastne peniazky z uboheho socialneho stipendia (20€) a brigad ktore musim stihat popri skole.... co ma odraz na mojom priemere. Najlepsie by bolo ist prec zo skoly a zacat niekde pracovat.... ale kde???? v dnesnej nezamestnanosti. :( Podla zakona by sa o mna mala mama starat do 26 rokov.... nie? ja uz naozaj nevladzem.... som uplne zodrata psychicky aj fyzicky z tohoto vsetkeho... neviete mi prosim niekto poradit.... ako donutit mamu aby sa o mna starala...? aspon keby mam co jest a na autobus do skoly..... myslite, ze dako pomoze ked ju pojdem udat??? :( ---- za kazdu reakciu dakujem....
Neviem ako ďalej
Do sekača chodia nakupovať bohate paničky za 1eur,prečo nejdeš aj ty?maju tam aj topanky...
Kika,smiem sa ťa opytať?Pomahaš mame s varenim?
Podla mna to je cele len o peniazoch..... -_- a spravam sa tak ako sa spravam..... a "rebelujem" ako bolo spomenute..... len preto, ze aj ja chcem normalne zit.... a nie kazde rano vstavat s tym ci mi mama nakoniec da na ten autobus alebo nie..... ci dojdm domov po celom dni a bude nieco v chladnicke jest.... alebo dufat aby vonku neprsalo lebo mam derave podrazky na topankach....
kika, na vine nie su peniaze, ale tvoja mater, ona je pricina, nie peniaze
no ten internet... to je tiez take osemetne u nas doma... ona mi na to pokazde povie.... "ja ho zrusim.... ja mam internet v telefone a ty si rob co chces..... ked na neho neprispievas" -- ale ked ja naozaj nemam z coho.... skoda.... ze si clovek nemoze sam vybrat do akej rodiny sa narodi.... -_- keby tym, ze sa vzdam internet dostanem 3x za den plnohodnotne najest.... tak nevaham ani sekundu.... bohuzial poznam moju mame a viem, ze v zapati by si nasla nieco ine co by mi mohla hadzat na oci..... za co vsetko jej dlzim peniaze a podobne.... neznasam peniaze -_-
v kazdom pripade ju oznam na socialke, vsetko povedz o tom vyzivnom atd a opytaj sa, ci ju mas nejako pravne napadnut, alebo co
Kabel,keď bude rebelovať jej matke to neprida na duši už aj tak ma dosť.Dcera keď ju pochopi a možno si odpusti aj ten internet ,keď na to nema,určite jej mama bude ustretovejšia.
Rozpocet doma plati babka z dochodku.... mama na mna bere socialne a vyzivne a plati si z toho dlhy..... a ja si to doma len vyzieram... ale uz fakt nevladzem.....
ano.... urcite tam pojdem..... niekde zacat musim.... tam mi hadam povedia co a ako dalej.... ci to ma vobec zmysel riesit.... ci si tym dako pomozem alebo este viac pohorsim.... moc dakujem za podporu a aj za info kam sa mam obratit....