Aby bolo behanie efektívnejšie...

Príspevok v téme: Aby bolo behanie efektívnejšie...
beháčka

Ahojte, chcem sa opýtať.. behavam už 3 roky... schudla som sice z 59 na 53, ale teraz som pribrala na 55 kil.... stale chodim behať, ale nechudnem, ako keby bolo moje telo už zvyknute... ako mam začať behať, aby sa stalo opať efektívnym?... behám pomalým tempom, 20-40 minut.... raz som počula že niekedy je 20 min viac ako 40, ak vie človek spravne behať... tak čoo?:)

mate59

kalórie sa pri behu začnú páliť ihneď,ale najprv sa pália z krvného cukru a asi po 20 min sa začnú spaľovať z tukov, preto je efektívne behať dlhšie.
Ak sa ti zvyšuje hmotnosť,môžeš naberať svalovú hmotu,ale svedčí to o tom, že tvoj kalorický príjem je vyšší ako výdaj energie.

beháčka

vdaka:) a ešte by som sa chcela opýtať na jednu vec... na veľa internetových stránkach píše, že telo začína páliť kalorie až po pol hodine, však je to hlúposť? či nie?

doubledog

hej, tam staci ovela kratsi cas
najdi si nieco o intervalovom treningu, tam sa dozvies, co je podstatou a preco to moze byt vyhodnejsie

doubledog

jasne, telo sa prisposobi, a je mozne, ze tvoje hmotnost je uz akurat.

a podstatne je skor zlozenie tela ako jeho hmotnost.

bud behaj dlhsie
alebo behaj intervalovo (striedanie sprintu a poklusu ci chodze)
pripadne najprv cvic nejake posilovacie cviky (anaerobne) az potom beh.
ale tam asi uz neschudnes, skor vyrysujes a ziskas nejake svalstvo.

winki

Vytvára sa ti svalová hmota. Je efektívnejšie rýchle a krátkodobé zvýšenie frekvencie na maximum, ako dlhodobé behanie v rovnakom tempe.