Radikálne zmeniť život, krajinu, prácu, ako?

Príspevok v téme: Radikálne zmeniť život, krajinu, prácu, ako?
paloma1

Prosím vás ako ste nabrali odvahu? Chcela by som zmeniť svoj a partnerov život. Žijeme neustále v strese. Ráno mi za tmy odchádza, večer sa za tmy vracia, od 6 do 5, niekedy dlhšie. Ja som o prácu momentálne prišla. Ani na víkend sa neteším, lebo bývame u rodičov a stále niečo riešime, stále niečo robiť. Nemôžem si pospať ani v nedeľu dlhšie, lebo raňajkovať sa musí o 9. Keď náhodou spíme dlhšie, volajú nás, lebo rýchlo treba jesť ide sa variť obed. Pol víkendu sa prevarí, pol prepracuje a zasa pondelok a od rána do večera sa nevidíme. Večer si ľahneme o 8 a o 9 mi už chudátko spí, čo je taký unavený. Mám 27 a takýto život som si nepredstavovala. Ako z tohto kolotoča von? Najradšej by som odišla niekam do zahraničia, nie že by mi vadili rodičia, ale potrebujem svoju slobodu a voľnosť plus prácu, mohli by sme pracovať trebárs spolu, cez víkend vstať kedy chceme atď. Strašne sa cítim napätá. Včera som čítala, že už aj Anglicko obmedzí trh. Mám pocit, že ak neodídem a neodtrhnem sa teraz, tak už sa mi to po 30 nepodarí. Aspoň na pár rokov. Čo myslíte? Ubíja ma všetko tuná, o platoch ani nehovorím...:(

paloma1

Milá phoe. Ty asi bývaš v byte a nie na dedine, že? Je mi prd platné či vstanem k raňajkám o 6 alebo o 8 tej práce neubudne, len sa naopak vždy nájde niečo navyše a áno, chodí spať o 8 lebo maká manuálne robia konštrukcie, chodia na montáže, ty asi sedíš v kancli inak by si toto nepovedala.. Btw to si mám brať hypotéku, lebo v našom veku by sme už MALI bývať sami? Radšej si našetrím postupne a budem mať svoje o 5 rokov, ale nemusím žiadnej banke nič platiť! A práve preto chcem aj odísť pretože tu sa bez pôžičky ďalej nepohnem! Prepána kto ti povedal, že vstávame o 9!? Hovorím že raňajky sú tu tak zaužívané!! Ty si proste asi nejaká zakomplexovaná!

MultiLevel

suhlasim urcite s phoe v mnohych veciach :-) akoze chapem, ze chcete usetrit, ale preco si nevarite sami? my ked sme byvali kedysi u starkej, mamina varila zvlast a starka zvlast...alebo sa v kuchyni striedali, ale nikdy sme nemali full servis len preto, ze byvame u maminej maminy :-)
Ked teraz nepracujes, mozes si robotu v domacnosti rozdelit na kazdy den. Upratat v piatok doobeda a mas volny vikend.
Do UK urcite nechod....uz to tam nie je to co kedysi. Vyber si skor severnejsie krajiny...ale pripravte si pekny balik penazi na zaciatok...

till23

Ahoj :) Moj nazor je taky, ze ak mas nejaku moznost ist prec a to aj s priatelom , tak urcite, nie , rozhodne chod ! :) Ja prezivam momentalne nieco podobne, mam priatelkou , s ktorou nastasstie mozem byt aspon aky taky vecer ale tiez je to strasne stresujuce a sklucujuce hlavne preto, ze zijem s mamou a jej priatelom, staraju sa mi do prace, do toho ako mam zit, co mam robit, ako sa spravat k inym ludom, uz nevladzem. Preto sa snazim si najst pracu , ktora ma bude bavit a budem sa postupne izolovat od rodicov, pretoze kym neodides, nezacnes zit svoj skutocny vlastny zivot. Urcite to bude krasne , ked rano vstanes, budes robit to co chces, budes mat cas na seba, na priatela a hlavne, nik ti nebude diktovat a starat sa do tvojho. Vela stastia. Skusit by si mohla aj Taliansko alebo Cesko, proste ist prec a to rychlo.

phoe

Vebe, predpokladam že ked ich o deviatej vyhadzujú z postele, tak kvôli tomu aby nezavadzali v kuchyni ked im mama bude variť obed. Inak nechápem prečo 27 ročná nevstane skôr , nespravi raňajky a nevypadnu z domu o deviatej. A tiež nechápem načo toľko spia. A ked v piatok zuruju, nech povedia že ranajkovat nebudú, nech si s nimi nerobia starosti. Už mali dávno bývať sami ...

vebe

Odchod do zharanicia nemusi byt zle riesenie, ale nejde to zo dna na den, chvilu to trva. Nieco by ste ale mohli uronit pomerne rychlo. Sadnut si s rodicmi a dohodnut si nove pravidla spolubyvania. To ze byvate v jednom dmome neznamena ze musite vzdy vsetcia spolu jest,ved nie ste pionersky tabor. Dohodnite sa, ze budte cez vikend ranajkovat sami, sami si nakupite, sami si pripravite, sami si odpracete a rodicia si budu robit svoje, nebudu to komentovat. Takisto si musite zariadit aj svoj volny cas. Okrem prace si musite urobit aj iny vlastny program. Rodicom svoje nove pravidla oznamite a ak su normalni, tak ich aj akceptuju. Ak nie, tak potom co najskor co najdalej od nich. Aj ked ich mate radi, toto co si opisala, je cesta nikam

Fleur-de-lis

Samozrejme že v tvojom veku už chceš niečo samostatné, a o to viac keď si vo vzťahu. Zariadiť si život podľa seba.
Veď keď ste dvaja tak sa vám do zahraničia pôjde oveľa lepšie než samej. Čo riešiš? :) Vyber krajinu, zbaľ kufre, choďte sa osamostatniť a potom prísť míňať peniaze na SR nech to posilní ekonomiku :D
Ale vážne, podľa mňa by ste mali ísť. Veď ti to doma musí ísť riadne na mozog, keď nemáte samostatnú kuchyňu atď...

phoe

Sorry ale na tom tvojom popise nič tragické nevidím, aj ked by ste teda už mohli bývať v takom veku vo svojom. To že máte zle rozvrhnute víkendy je vec organizácie, hold vstavajte skôr a nemusíte obedovat doma. Že chodi z práce o siestej je normalne, a nemusí ísť chudatenko tak skoro spať.

_meno

Ahoj paloma1

Jeeej konecne dakto mudry sa nasiel :-))
po 20 rokoch samostatneho slovenska mas istotu ze vidis ake to tu je :D inu istotu nepotrebujes ...
mam mladych znamych mladsich ako vy co vycestovali robit jednoduchu robotku do anglicka a nevedia si vynachvalit krajinu ludi system
Ak sa bojis , nasetrite si kazdy po 1-2 tisicky so sebou ako vreckove.

dolezitej pre Vas je si najst serioznu znamejsiu firmu ohladom robotky a viac jej zaplatit za prvy krat ze vsetko vybavi ... a samozrejme rozhodnut sa do ktorej krajiny a aku pracovnu oblast aspon
alebo ak mate moznost ze Vam pomoze znamy s robotkou

v kazdom pripade budete od ludi tu pocut ze vycestovat nemate, tym si mozte byt isti. Prajem vela chuti do lepsich dni :-))