Neviem či chcem mať deti

Príspevok v téme: Neviem či chcem mať deti
dandeliona

1. kedykoľvek prídem na návštevu kde sú deti, je tam bordel, krik, stres a vo vzduchu cítiť nervozitu. moje kamarátky s deťmi sú pribraté, nestíhajú samé seba, majú mastné vlasy a pod. - väčšinou je muž celý deň v práci takže sa ani nedivím

2. finančná záťaž a budúcnosť, čo im ponúknem keď sama mám hypotéku na 30 rokov a už teraz ide všetko po známosti? načo im bude VŠ keď bez známosti pôjdu za pás? do akého sveta ich privediem, keď všade sa týrajú zvieratá, vraždia ľudia a sused závidí susedovi krajší ker v záhrade?

3. pôrod - buď trauma z bolesti na celý život, alebo doživotná jazva a bolesti po cisárskom reze

Čo s tým? Mať deti mi príde skôr ako záťaž než radosť! Je to len obmedzovanie! Mám 29 rokov.

makovka

Dovolim si oponovat ti v prvom a tretom bode.
1. poznam matky, ktore aj po porode vyzeraju super, nacancane, vyobliekane, navonane a tajomstvo ich super vzhladu su rodicia a svokrovci, ktori im pomahaju so starostlivostou, kym sa oni vrtia pred zrkadlom. Potom si len vyjdu na prechadzku s kocikom.
Takym sa decka vychovavaju co? :D
3. jazvy mozes mat aj po inych operaciach a ani nemusis rodit.
To ci chces mat deti alebo nie je na tebe. Len ty sama musis vediet ci ti to zato stoji venovat im najblizsich 15 aj viac rokov(podla poctu deti samozrejme, kym sa to osamostatni a da ti pokoj. Nenechaj sa ovplyvnit svojim okolim. *To rozhodnutie je len na tebe.

rhea

a tipujem, ze reakcie budu, ze co tam po starobe, treba si uzit zivot.. ale vidim to na mojich starych rodicoch, ze iba my potomkovia im vzdy ochotne pomahame a pomoc potrebuju stale viac a viac... a nie iba z egoistickeho hladiska, ale predstava, ze po mne nikto nezostane...iba nieco a nemat radost z deti..

rhea

a kto ti poda pohar vody na stare kolena? poznam jednu, ktorej teraz chodia z lutosti na hrob byvali kolegovia... samozrejme, moze sa to stat aj tym ludom, co maju deti, ale tam je mnensi predpoklad... a poznam aj ludi, ktori svoje rozhodnutie nemat deti olutovali, ale uz bolo neskoro... ja neodsudzujem samozrejme, len pisem, co ak..

MultiLevel

presne toto som tvrdila cca rok, dva roky dozadu....
1. Okolo mna boli same pribrate mamicky, ktore svoje kila zhadzovali na dieta a hovorili, ze je to "dan" za dieta...Blee, z niecoho taketo som mavala vzdy husiu kozu. Pre mna je "dan" za dieta nieco uplne ine a nie kilogramy navyse...Plus tie neumyte vlasy, nenamalovane (som za prirodzenu krasu, ale obycajny balzam na pery a spirala na mihalnice nespravia ziadnu skodu)
2. Financna zataz? Ach, ano....na Slovensku urcite. Tu vychovavat deti nemienim a zaroven obdivujem ludi, ze z biednych platov dokazu uzivit rodinu, i ked niekedy s odretymi usami.
3. Sama som este nerodila, ale mnoho kamaratok ano...bohuzial napocuvala som sa len samych negativnych reci. O tom, ako sa k nim spraval personal, ako museli byt nastrihnute....blee

No zacala som uvazovat inak. Preco by toto mal byt moj pripad? :) Vdaka genetike som nikdy nemala problem s postavou a keby som aj mala vo vyssom veku, milujem sport, plavam, bicyklujem, posilujem, beham, neverim, ze by som si pol hodinu, az hodinu denne nenasla na sport. To iste plati aj pri umyvani si vlasov, pri liceni. Ved to nie su zalezitosti na pol dna :)
Verim, ze financnu zataz nebudem pocitovat. Rozumiem, ze teraz sa nemozu vsetci zo Slovenska zodvihnut a odist za hranice, ale my to tak planujeme, lebo tu by sme nevyzili s dietatom. A ak tu predsa len ostaneme, tak si zabezpecime taku financnu rezervu, aby sme nezili z ruky do ust.
Rodit chcem do vody, bola som pri jednom takom porode a aj samotna mamicka si nesmierne pochvalovala. :) Uz prosto nevidim tolko problemov, da sa to vsetko v pohode zvladnut, podla mna :)

nadej123

ak si stastna bez deti, tak zi bez deti :) najdi si aprtenra ktory zdiela tvoje starosti a volny cas vylnite tak ako pise Luciano. JE TO TVOJ ZIVOT A ZI SI HO PODLA SEBA!!! mozno raz zmenis nazor, ale to je zbytocne rozoberat ja ti len drzim palce aby is si nasla dobreho a pracoviteho muza a mala pekny vztah .

dandeliona

Luciano a teraz? A čo tvoja manželka? Presne toto je aj u nás... Narážky okolia a reči typu či si majú starí rodičia spraviť vnúčatá sami. No ale pardon, snáď JA budem tá, ktorá nebude v noci spávať, bude utierať vracanice, soplíky a kakanice (len keď vidím hovienko od psa, už niekde v rohu grciam, ja nebudem mať čas na seba, môj priateľ nie je až taký situovaný, že by som mohla mať pani v domácnosti čiže všetko to čo robím teraz bude tak isto plus dieťa! A čo potom ešte keď sa budem musieť vrátiť do roboty! Veď mňa by asi šľak trafil... Samý stres... A kde je kaderníčka, kozmetička, výlety? Som sebec, ale tak to je. Koľko času mu bude venovať môj partner, ktorý je podnikateľ a vidím ho hlavne teraz v zime len za tmy? Je mi z toho trocha smutno..

adriiiiii

Mam 30 dlhorocny 14 rocny vztah a nemam deti zatial ani neplanujem.Tiez mam take pocity ako ty moje kamosky s ktorymi sa uz ani nestretavam lebo maju ine zaujmy
i spoluziacky su aj 2 nasobne mamy a ja nic. A najtazsie to je vysvetlovat okoliu preco nie a ani svadba.