ahojte... minule som tu písala že moja fenka má pohyblivú hrčku na prsníku. Bola som za tým u veterinára a on povedal že to treba sledovať a ak sa to bude zvätčšovať bude ju musieť operovať. Kedže sa jej to nezväčšuje tak si nerobíme s toho až také starosti pretože povedal že to môže byť zdurená žľaza pretože sa hárala. ALE vždy po háraní asi 4 mesiace sa im vytvorí mlieko v prsníkoch. Zvyknem im to vytláčať a do týždňa-2 im to zvykne zmiznúť ale jej to nezmizlo a ešte dneska som jej to vytláčala a išlo jej ako keby mlieko z krvou ale nie silno ale slabo červenou. Dosť sa o ňu teraz bojíme tak by som sa vás chcela spýtať že či ste to aj vy dakedy spozorovali a ešte ona má 3 a pol roka a nikdy nemala šteniatka :)
Mojej fenke tečie z prsníkov mlieko a trocha krvi
ja by som asi vymenila veterinara, ak sa ti nieco nepozdava , nehazarduj so zdravim svojho milacika...chod cim skor, krv nie je dobre znamenie..
Teraz sa vykasli na tie obklady a chod k veterinarovi. Isla uz krv, a to nie je dobre.
Rozhodne necakaj a chod k vetovi. Zapal nie je sranda, mozno potrebuje antibiotika. Vytlacanim jej mozes uskodit.
dúfam že ste ma nie zle pochopili :) ja som jej nevitláčala cicky 1 hodinu a le takú 1 min a potom až o hodinu ..
ja viem že by som jej to namala vytláčať ale kedže mala už stvrdnuté cicky nechcela som aby sa jej to zapálilo...aj je to naozaj zápal tak to vyriešim ale išlo jej to iba chvíľu asi po hodine jej už nič nešlo .. skúsim tie obklady.. s tým jedlom to bude zložitejšie kedže vodu aj granule aj jedlo dostávajú z tej istej obrovskéj tácky ..
Ziadne vytlacanie-len jej podporujes tvorbu dalsieho mlieka! Chod k vetovi. Ma tam zapal!
Pri faloske jej zmensi porcie jedla, unav ju(vonku riadne vybehat, zamestnat hlavu), skry jej hracky a ak sa jej napriek tomu zacnu zvacsovat bradavky, prikladaj viackrat denne studene obklady na ciciky. Ak by mala po kazdom harani velmi silnu falosku, asi by bolo dobre pouvazovat nad kastraciou.
S tym vytlacanim opatrne, to by som radsej nechala na veterinara. Najlepsie, ak k nemu zajdes. Inac, moze mat aj falosnu graviditu. Mozes skusit repikove obklady, ak je tam zapal.