Dobrý deň. Kupujem med od včera, ale keď med stuhne, na pohári, su blede fľaky. Neviem, či nieje pancovany pridanym cukru. Ináč je chutny, až veľmi sladký. Nechcem mu blyzit. Dakujem za odpoveď.
Prosim vcelarov o odpoved
Je to normalna krystalizacia cim viac obsahuje med glukozy a fruktozy tym skor krystalizuje.Rychle skrystaluzuje pri teplote nizsej napr 14 stupnou.Daj si flasu medu do tepleho kupela.Pozor horuca voda ma mat okolo 40-50 stupnou nie viac.
Roky jem med. Mal som z dobrého zdroja, ale pre liečení včiel antibiotikami, som zrušil odber.
Med pre svoje minerály, a vitamíny, dodávajú OKAMŽITÚ silu. Aj horolezci si zo sebou beriu med. Tak tiež ho užívajú kulturisti, tiež silový športovci užívajú, ale samozrejme PRAVÝ MEDOVICOVY. Ten je najbohatší na minerály. Chcel som vedieť TIE BLEDE FĽAKY SU MI ZÁHADNE. TIEŽ EXTRÉMNE TUHNE. Lebo keď cukor stuhne, nedá sa lyžičkou naberať.
To su moje skromne vedomosti.
Aky to je med pokial nieje agatovy tak krystalizacia je prirodzeny jav,a ak je kupeny od vcelara isto nebude pancovany.
ja som stále bola v tom, že pančovaný med je redší a nikdy poriadne neskrištalizuje ,,, a ten med čo stuhne a skrištalizuje, ten je kvalitný
Ešte chcem pridať, že veľmi extrémne je stuhnuty, musím ho priborovym hrubým nožom nahrať. To že ma stuhnut, je o.k ale až tak, je mi záhadne. Vďaka