Ovocie na ranajky

Príspevok v téme: Ovocie na ranajky
jano.horvat

Vsade citam ako treba jest ovocie nalacno,hodinu po zjedeni ovocia nic nejest,nekombinovat ho s inym jedlom ,najlepsie ho jest doobedu na ranajky...ja si zrobim na ranajky plny velky tanier ovocia,rozne druhy,banan,jablko,ananas,pomaranc,kiwi,slivky,hrozno,atd...a po zjedeni nastava moj problem,zacne mi busit srdce a tlacit na hrudy(tieto veci sa mi stavaju ked pijem alkohol a zapijam ho sladkou vodou,bude to asi zvyseny curok),po 10 minutach to prestane a potom ma cely den pali zaha...co to moze byt?aku chybu robim?moze to byt cukrovka? za odpoved vopred dakujem

GoFruit

V tomto ti je tazko radit. Lebo ovocie ked zjes po inom jedle tak kvasi naduva nafukuje... ak chces jest co majzdravsie mal by si si vyhradit priestor pre co najviac ovozelu v surovom stave. Mozes jest lahke jedla a potom po 3 hodkach by si snad mohol jest jablko. Alebo pol hodinu pred obedom ci vecerou. Alebo tesne pred spanim. Jablka su velmi zdrave ale mali by sa konzumovat len v bio kvalite lebo su velmi prechemizovane.

skleptik

toto, čo popisuješ, že ráno nalačno vypiť vodu a potom tak do tej 11-12 hod. jesť len ovocie, tak to praktikovali, čo cvičili jógu sa mi zdá. Kombinácií najviac dva druhy ovocia a to nie ešte hocijaké, sú tuším kyslé a menej kyslé a to už neviem teraz, ktoré je ktoré a ako najlepšie.

qwertinka

mozno by bolo vhodnejsie sledovat reakcie svojho tela, ako pocuvat dristy o tom, co je spravne a co nie. ked ti raz nieco nesedi, nerob to, pokial ti neskodi, kludne sa tym riad, aj ked "odbornici na vyzivu" odporucaju ine

ja mam bezne ako prve jedlo dna jablko (obycajne po kave) tak cca 3 hodiny po prebudeni a zaludku to vobec neprekaza, aj zasyti, horsie je potom to, kolko zozeriem na obed. :-P toz netvrdim, ze ide o zdravy model, len som chcel poukazat na to, ze niektoremu zazivaniu jablko nalacno sadne, inemu je zle. mne osobne je skor blbo, ked si dam jablko po jedle, potom citim, ze ma nafukne.

jano.horvat

no ale tak ovocie sa ma jest nalacno,takze potom jablko mam kedy vlastne jest, ked na lacno mi robi zle :D ja som vzdy jablka jedol po jedle, lebo som mal chut na sladke tak som si namiesto sladkeho dal jablko...ale stavalo sa mi,ze potom som mal strasne sucho v ustach a vela sa mi odrgovalo...tak ja uz fakt neviem...clovek chce zdravo zit,ale vsetko je take komplikovane :D

sweater.

dakde som cital o jablku (hruska je asi dost podobna) na ranajky jed, na obed med, na veceru liek. bolo to aj odbornejsie vysvetlene preco to vela ludom sposobuje tazkosti na prazdny zaludok ale ja uz neviem preco. aj mne to robi zle, palenie brucha a sracku jak slak :)

jano.horvat

dakujem vam vsetkym za odpovede a rady:)chcel by som sa este spytat, ked ja vlastne napr. take jablko alebo hrusku nemozem jest nalacno, lebo mi to robi zle,tak kedy ich mam jest? ci ich vobec nemam jedavat?

Maoam

inak ja to mam tiez u jednoduchych cukrov si musim davat strasne bacha, ja by som nemohla zit na ovoci, pre mna by to bolo zdraviu skodlive

Maoam

zle reagujes na prilis vysoky prijem (hoci prirodnych) cukrov na jeden sup, takze male mnozstva, ked uz

da sa to prirovnat k intolerancii, takze opatrne

nie kazdy clovek dobre reaguje na ovocie (ci uz alergie, intolerancie na fruktozu, glukozu atd.)